Alufóliában sült hal

Hozzávalók

fejenként 1 db halfilé (mélyhûtött tengeri hal, afrikai harcsa stb.), olívaolaj, fokhagyma, só, citrom, gomba, paradicsom, fûszerek ízlés szerint (oregánó, bors, rozmaring, kakukkfû stb.)

Elkészítés

Ha mélyhûtött halat használunk elõbb olvasszuk fel. A sütõt melegítsük be 200 °C-ra. Egy mozsárban törjük meg a fûszereket és a sót. Keverjünk bele apróra vágott fokhagymát és filénként egy-egy evõkanál olajat. Tépjünk le az alufóliából háromszor olyan széles darabot mint a halszelet. Kenjük meg a fûszeres olajjal kicsit majd helyezzük rá a halfilét és azt már alaposan olajozzuk meg.

Tegyük rá a paradicsom és a gomba szeleteket, majd azokra is kenjünk egy kis fûszeres olajat. Fogjuk össze az alufólia széleit és kétszer-háromszor hajtsuk vissza. Helyezzük be az elõremelegített sütõbe 15-20 percre. Ha pirulva szeretnénk a halat akkor az utolsó 5 percre óvatosan nyissuk fel a csomagolást.

Krumplipürét vagy friss salátát tálaljunk mellé és savanyúságot.

0 hozzászólás

Hozzászólások

hársasberki Sárbogárd akciós felszerelések eteto haioc horgászhelyek sió im-7 maruti õbõl kõvi márna mülégy készitése biatorbágy horgásztó vérteacsai horgászegyesület tripla xxx leveleki Rubin Pole spiccbot Mogyorós halszeletek rekordlistás harcsa zig szerelék faj szerinti tilalom kagylóskukorica BM Horgászegyesület MULTI FISH Csalitartó tálca cobra pillangóhal csomo kotesek