Alufóliában sült hal

Hozzávalók

fejenként 1 db halfilé (mélyhûtött tengeri hal, afrikai harcsa stb.), olívaolaj, fokhagyma, só, citrom, gomba, paradicsom, fûszerek ízlés szerint (oregánó, bors, rozmaring, kakukkfû stb.)

Elkészítés

Ha mélyhûtött halat használunk elõbb olvasszuk fel. A sütõt melegítsük be 200 °C-ra. Egy mozsárban törjük meg a fûszereket és a sót. Keverjünk bele apróra vágott fokhagymát és filénként egy-egy evõkanál olajat. Tépjünk le az alufóliából háromszor olyan széles darabot mint a halszelet. Kenjük meg a fûszeres olajjal kicsit majd helyezzük rá a halfilét és azt már alaposan olajozzuk meg.

Tegyük rá a paradicsom és a gomba szeleteket, majd azokra is kenjünk egy kis fûszeres olajat. Fogjuk össze az alufólia széleit és kétszer-háromszor hajtsuk vissza. Helyezzük be az elõremelegített sütõbe 15-20 percre. Ha pirulva szeretnénk a halat akkor az utolsó 5 percre óvatosan nyissuk fel a csomagolást.

Krumplipürét vagy friss salátát tálaljunk mellé és savanyúságot.

0 hozzászólás

Hozzászólások

izsááki horgászto pecás felvételek szúnyogriasztó robinson titanium horgaszbot Oncorchynchus mykiss LEGKISEBB HALAK Seahorse Abu Garcia Workhorse 1002MH csonti tenyésztés használt csónakmotor shimano zsinór lék pirker rokadombi dunavölgyi átok fõcsatorna horgászhelyek szödöny Daiwa orsók gumihalas szerelék tejes kukorica csepeli tavak szerelés harcsára vermelő balinok szilas ORIÁS BUSÁK VIDEÓK