Alufóliában sült hal

Hozzávalók

fejenként 1 db halfilé (mélyhûtött tengeri hal, afrikai harcsa stb.), olívaolaj, fokhagyma, só, citrom, gomba, paradicsom, fûszerek ízlés szerint (oregánó, bors, rozmaring, kakukkfû stb.)

Elkészítés

Ha mélyhûtött halat használunk elõbb olvasszuk fel. A sütõt melegítsük be 200 °C-ra. Egy mozsárban törjük meg a fûszereket és a sót. Keverjünk bele apróra vágott fokhagymát és filénként egy-egy evõkanál olajat. Tépjünk le az alufóliából háromszor olyan széles darabot mint a halszelet. Kenjük meg a fûszeres olajjal kicsit majd helyezzük rá a halfilét és azt már alaposan olajozzuk meg.

Tegyük rá a paradicsom és a gomba szeleteket, majd azokra is kenjünk egy kis fûszeres olajat. Fogjuk össze az alufólia széleit és kétszer-háromszor hajtsuk vissza. Helyezzük be az elõremelegített sütõbe 15-20 percre. Ha pirulva szeretnénk a halat akkor az utolsó 5 percre óvatosan nyissuk fel a csomagolást.

Krumplipürét vagy friss salátát tálaljunk mellé és savanyúságot.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Márnát akarok fogni a a Dráván Berkley BEE TELE horgászmagazin Berkley B2 peca afrikai harcsa nyúzása mederesés tiszakanyár SALMO Whitefish SW13JF SNO ráckevei-duna-ág vízrendszere tilalmi deszki holt maros agassiz cigány to bp.csepel bánya tó tiszafüred törpe harcsa fogo verseny balatoni táj dunaiholtag Feketeszájú géb horgászversenynaptár pisko orso chimano catana 40 bodroghalászi bojlitészta