Gõzölt tengeri süllõ

Hozzávalók

1 tisztított tengeri süllõ, a fejével együtt, fél teáskanálnyi cukor, fél teáskanálnyi só, 1-2 cm hámozott friss gyömbérgumó selyemszálakra vágva, 5-7 szál újhagyma zöld és fehér része, 5 cm-es darabokra, majd selyemszálakra vágva, 4-5 evõkanál földimogyoró vagy kukoricaolaj, 2-3 evõkanál híg szójamártás

Elkészítés

Töröljük szárazra a halat és mindkét oldalán ejtsünk 2-3 ferde metszést. Fektessük egy magas falú tûzálló tálba. Ha kicsi a wokunk vagy a párolóedényünk, a halat félbe is vághatjuk.

Erõs tûzön gõzöljük a wokban vagy egy párolóedényben kb. 8 percig, amíg a hal meg nem puhul és a húsa könnyen lemezekre nem válik. Vegyük le a fedõt, vegyük kisebbre a lángot, vagy zárjuk el teljesen. Ha a gõzbõl sok víz csapódott le a tálra, konyhai papírtörülközõvel itassuk fel.

Hintsük meg sóval és cukorral. Terítsük rá a gyömbért, azután az újhagyma zöld, végül a fehér részét.

Egy kis serpenyõben hevítsük az olajat füstölésig. Apránként öntsük az újhagymára és a gyömbérre: a sistergõ olajban részben megsülnek, és ez erõsíti az aromájukat. Vegyük ki a halat a wokból vagy a párolóedénybõl és ö ntsük rá a szójamártást és azonnal tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

bócsa vicc sullüs filmek ultra cable fonottzsinór úszó felszerelsé süllõszerelés Csánigi bányató alapozó etetés 300 xe Abu Garcia Suverän Pro Spinning BraidHM Carbon x2 silenser GAMAKATSU 3350G Fedeles Etetorakéta lévai ferenc horgásztava nagyvisnyói területi engedély dráva Mitchell Premium Carp park Nötincsi horgásztó gumi gyöngy dunaújvárosi horgásziroda rot-pad csontit készíteni SBS EuroStar bojli Soluble M1