Gõzölt tengeri süllõ

Hozzávalók

1 tisztított tengeri süllõ, a fejével együtt, fél teáskanálnyi cukor, fél teáskanálnyi só, 1-2 cm hámozott friss gyömbérgumó selyemszálakra vágva, 5-7 szál újhagyma zöld és fehér része, 5 cm-es darabokra, majd selyemszálakra vágva, 4-5 evõkanál földimogyoró vagy kukoricaolaj, 2-3 evõkanál híg szójamártás

Elkészítés

Töröljük szárazra a halat és mindkét oldalán ejtsünk 2-3 ferde metszést. Fektessük egy magas falú tûzálló tálba. Ha kicsi a wokunk vagy a párolóedényünk, a halat félbe is vághatjuk.

Erõs tûzön gõzöljük a wokban vagy egy párolóedényben kb. 8 percig, amíg a hal meg nem puhul és a húsa könnyen lemezekre nem válik. Vegyük le a fedõt, vegyük kisebbre a lángot, vagy zárjuk el teljesen. Ha a gõzbõl sok víz csapódott le a tálra, konyhai papírtörülközõvel itassuk fel.

Hintsük meg sóval és cukorral. Terítsük rá a gyömbért, azután az újhagyma zöld, végül a fehér részét.

Egy kis serpenyõben hevítsük az olajat füstölésig. Apránként öntsük az újhagymára és a gyömbérre: a sistergõ olajban részben megsülnek, és ez erõsíti az aromájukat. Vegyük ki a halat a wokból vagy a párolóedénybõl és ö ntsük rá a szójamártást és azonnal tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Joghurtos párolt halfilé fogási tilalom alatt lévõ halfajok Angolna paprikásan fundy zsandarm hal DUNAVÖLGYI CSATORNA telematch hársas csonak motor törpe gyurói hogásztó véghurok FISHING BOX Duo Square doboz 2010 fogasok szabolcs versmarti csori csuka csukázó felszerelés Dam Quick SLR fs 8 fésü hal lapos horog kötése műlegyező orsó glitter végszerelés kajánszki tó