Gõzölt tengeri süllõ

Hozzávalók

1 tisztított tengeri süllõ, a fejével együtt, fél teáskanálnyi cukor, fél teáskanálnyi só, 1-2 cm hámozott friss gyömbérgumó selyemszálakra vágva, 5-7 szál újhagyma zöld és fehér része, 5 cm-es darabokra, majd selyemszálakra vágva, 4-5 evõkanál földimogyoró vagy kukoricaolaj, 2-3 evõkanál híg szójamártás

Elkészítés

Töröljük szárazra a halat és mindkét oldalán ejtsünk 2-3 ferde metszést. Fektessük egy magas falú tûzálló tálba. Ha kicsi a wokunk vagy a párolóedényünk, a halat félbe is vághatjuk.

Erõs tûzön gõzöljük a wokban vagy egy párolóedényben kb. 8 percig, amíg a hal meg nem puhul és a húsa könnyen lemezekre nem válik. Vegyük le a fedõt, vegyük kisebbre a lángot, vagy zárjuk el teljesen. Ha a gõzbõl sok víz csapódott le a tálra, konyhai papírtörülközõvel itassuk fel.

Hintsük meg sóval és cukorral. Terítsük rá a gyömbért, azután az újhagyma zöld, végül a fehér részét.

Egy kis serpenyõben hevítsük az olajat füstölésig. Apránként öntsük az újhagymára és a gyömbérre: a sistergõ olajban részben megsülnek, és ez erõsíti az aromájukat. Vegyük ki a halat a wokból vagy a párolóedénybõl és ö ntsük rá a szójamártást és azonnal tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

parti etettési modok margit sziget préri hogásztó BEHR Trendex Soft-Wobb hibrid wobbler nyeki kõzepsõ õreg to orsók javítása sipos-tó clapmer hajduszoboszló killi fish világitos kapásjelzö kormorán levissz Rapala Jointed J13S SPRO-NYELETÕFÉKES ORSOK gadus Tó -Fisch Kft. paptetû hidegvölgy állvány felszállunk mecseknadasd szelídító harta