Füstölt hal burgonyával és kelkáposztával

Hozzávalók

30 dkg füstölt hal, 1 evőkanál petrezselyemzöld apróra vágva, 4 szál újhagyma, 2 evőkanál napraforgóolaj, só, frissen őrölt fekete bors, 1 kg burgonya, 1/2 fej kelkáposzta

Elkészítés

Meghámozzuk és megmossuk a burgonyát, majd felvágjuk fél centis kockákra. Az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben és 15-20 percig pirítjuk benne a burgonyakockákat majd sózzuk és borsozzuk. Az újhagymát és a kelkáposztát megtisztítjuk és megmossuk. Az újhagymát vékony karikákra, a halat és a kelkáposztát vékony szeletekre vágjuk. A hagymát és a kelkáposztát a burgonyához keverjük és együtt tovább pirítjuk 4-5 percig amíg a krumpli ropogós és a kelkáposzta puha lesz. Adjuk hozzá a füstölt halat és a petrezselymet és melegítsük addig amíg a hal át nem forrósodik. Ízlés szerint ízesítsük sóval és borssal.

Használhatunk füstölt halnak laposhalat amit a hűtős pultoknál vagy vákumcsomagolásban lehet megvásárolni.

0 hozzászólás

Hozzászólások

pover pro SHIMANO Alivio AX Spin 270M noja Jóléti-tó kavics bánya tavak jákó farkas Abu Garcia Conolon Classic 7ft +15 Mitchell Veyron 285 garbolino bot Rapala Jointed J09RT halsütöde ponty horog tassiöböl halaszkellékek dorog logato intenzíven telepített vízterület tavak balinozó orsó hal monori kis tó Viva asthetic big carp 8000 idény kezdeze botos kölönte