Vitamindús halsaláta

Hozzávalók

Fél kiló apró sós hal (6-8 centisek), vagy készíthetjük nagy sós halból is, ebben az esetben a halat filézzük és csíkokra vágjuk, 3-4 fej vörös hagyma, 2 deci olaj, 1 kávéskanál bors, 1 kávéskanál koriándermag, 2 tojás, 1 evőkanál mustár, 1 citrom, só nem szükséges, mert a halban áztatás után is marad.

Elkészítés

A halak fejét, farkát levágjuk, majd a halat 2-3-ba vágjuk. Hideg vízben áztatjuk 5-8 órát, addig tisztáljuk, ameddig a víz teljesen tiszta lesz. Leszűrjük és leszikkassztjuk egy törlőn. 1 ek. mustárral a tojások sárgájából majonézt keverünk. A hagymát szálára vágjuk, majd összekeverjük a halakkal és a majonézzel. A fűszereket mozsárban megtörjük és a citrom héjából is reszelünk rá, majd a citrom levét is belekeverjük. Fél napig hűvös helyen összeérleljük. Készíthetjük majonéz nélkül is, de akkor csak fél deci olajat teszünk rá. Jól illik mellé az olajbogyó. Bor- és sörkorcsolya, de nem csak télen.

0 hozzászólás

Hozzászólások

zsinórvezető ólom öntése stren zsinór bojlis horogkötés termál felsõfarkasdi horgásztó neoprén combcsizma horgász hetijegy pogány balaton meder térkép pergetett simano shara4000 izland halak tisza tavi vizparti szállás ponty ivadek terûleti jegy árak bojlikõtés zsuzsi horgászbolt litke Joot horgászsuli damil csavar Abu Droppen van den eynde folyékony aroma Bábel