Panírozott menyhal

Hozzávalók

1/2 kg menyhal, 1/2 liter étolaj vagy sertés zsír, 3-4 evőkanál mustár, 2 fej fokhagyma, 1/4 csomag Kotányi "halak fűszerkeverék", 4 evőkanál liszt, só

Elkészítés

A kibelezett és lenyúzott menyhalak fejét levágjuk és vízben alaposan megtisztítjuk, majd kívül-belül besózzuk. A fokhagymát nagyon apróra vágjuk, 1 dl olajba tesszük és hozzáöntjük a mustárt és a fűszerkeveréket majd elkeverjük.

Mindezt a menyhalakra öntjük és alaposan átfogatjuk a halak testét. 2-3 órára hűtőben tesszük a halakat. Felhevítjük az olajat és a hűtőből kivett halakat halak fűszerkeverékkel kevert lisztben forgatjuk meg majd átsütjük addig amíg a lisztes bunda aranybarnává válik.

0 hozzászólás

Hozzászólások

horgász egyesületek Ambassadeur REVO S RH8+1 fokozottan védett peremorsók karban gardázás körösi halász szövetkezet itt is tiltás lessz az éló kishalas horgászat bojli végszerelék Yo-Zuri Magnet Darter wobbler lebego bojlik acél kékfogas ponty storm csali tripla xxx dunatérkép erd kornyeke waggler orfü Ceglédbercelröl hogyjutok el Stajolba ugy hogy göbhal pehel-hal gyermelyi-horgásztó sajtos amur szeletek Balatoni jégolvadás síkos ángolna