Panírozott menyhal

Hozzávalók

1/2 kg menyhal, 1/2 liter étolaj vagy sertés zsír, 3-4 evőkanál mustár, 2 fej fokhagyma, 1/4 csomag Kotányi "halak fűszerkeverék", 4 evőkanál liszt, só

Elkészítés

A kibelezett és lenyúzott menyhalak fejét levágjuk és vízben alaposan megtisztítjuk, majd kívül-belül besózzuk. A fokhagymát nagyon apróra vágjuk, 1 dl olajba tesszük és hozzáöntjük a mustárt és a fűszerkeveréket majd elkeverjük.

Mindezt a menyhalakra öntjük és alaposan átfogatjuk a halak testét. 2-3 órára hűtőben tesszük a halakat. Felhevítjük az olajat és a hűtőből kivett halakat halak fűszerkeverékkel kevert lisztben forgatjuk meg majd átsütjük addig amíg a lisztes bunda aranybarnává válik.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Salgótarján sulõ Dunaremete napijegy soroksári duna horgászbot teszt shakespear bot Verpelét dévérkeszeg ívási ideje SEYMO Expanda pumpás botdugó SPRO Pellet Waggler 360 common rebel popper bot zsák csomó video HAYABUSA M1 horgászhelyek vác horgászbot készíto pergetö csalik trükök grúz horgász területi engedély kovácsi Sajtkrémes sülthal filé körös torok göböl diana harcsázo botok