Panírozott menyhal

Hozzávalók

1/2 kg menyhal, 1/2 liter étolaj vagy sertés zsír, 3-4 evőkanál mustár, 2 fej fokhagyma, 1/4 csomag Kotányi "halak fűszerkeverék", 4 evőkanál liszt, só

Elkészítés

A kibelezett és lenyúzott menyhalak fejét levágjuk és vízben alaposan megtisztítjuk, majd kívül-belül besózzuk. A fokhagymát nagyon apróra vágjuk, 1 dl olajba tesszük és hozzáöntjük a mustárt és a fűszerkeveréket majd elkeverjük.

Mindezt a menyhalakra öntjük és alaposan átfogatjuk a halak testét. 2-3 órára hűtőben tesszük a halakat. Felhevítjük az olajat és a hűtőből kivett halakat halak fűszerkeverékkel kevert lisztben forgatjuk meg majd átsütjük addig amíg a lisztes bunda aranybarnává válik.

0 hozzászólás

Hozzászólások

gyomaendr eredményes módszer Harcsa almás-mustáros szósszal holt-tisza Hármashegyi horgásztó aHalápi csárdánál Vegyes pontyozó Dam Quick Stick tele 80 használt legyezőbot bisse hidegvíz falcon területi engedély vác uszo kotes chub fotel bikali tó Abu Cardinal 502 chinggis barrakuda to tiszai csónak BALATONI HORGASZ JEGYEK dunai sarkantyú halfej kikészítés SPRO Henk Simonsz Pike Fighter kelet fõcsatorna derzse