Panírozott menyhal

Hozzávalók

1/2 kg menyhal, 1/2 liter étolaj vagy sertés zsír, 3-4 evőkanál mustár, 2 fej fokhagyma, 1/4 csomag Kotányi "halak fűszerkeverék", 4 evőkanál liszt, só

Elkészítés

A kibelezett és lenyúzott menyhalak fejét levágjuk és vízben alaposan megtisztítjuk, majd kívül-belül besózzuk. A fokhagymát nagyon apróra vágjuk, 1 dl olajba tesszük és hozzáöntjük a mustárt és a fűszerkeveréket majd elkeverjük.

Mindezt a menyhalakra öntjük és alaposan átfogatjuk a halak testét. 2-3 órára hűtőben tesszük a halakat. Felhevítjük az olajat és a hűtőből kivett halakat halak fűszerkeverékkel kevert lisztben forgatjuk meg majd átsütjük addig amíg a lisztes bunda aranybarnává válik.

0 hozzászólás

Hozzászólások

belső-béda tilalom rakacató ultimate bot 84 14-es horog FEKEDI TÓ fürdés vorosszarnyu keszeg Fokhagymás ponty éjjellátó szemüveg hetijegy békésszentandrás pergetõ verseny zánka etetés pontyra liszói napi jegy ára harcsafészek Mitchell Everton Tejszínes halragu etetés folyóvízen chandrostoma nasus FOX Carp Ambush csúszó csomós kötés okuma interseptor ibf50 jován tavak