Panírozott menyhal

Hozzávalók

1/2 kg menyhal, 1/2 liter étolaj vagy sertés zsír, 3-4 evőkanál mustár, 2 fej fokhagyma, 1/4 csomag Kotányi "halak fűszerkeverék", 4 evőkanál liszt, só

Elkészítés

A kibelezett és lenyúzott menyhalak fejét levágjuk és vízben alaposan megtisztítjuk, majd kívül-belül besózzuk. A fokhagymát nagyon apróra vágjuk, 1 dl olajba tesszük és hozzáöntjük a mustárt és a fűszerkeveréket majd elkeverjük.

Mindezt a menyhalakra öntjük és alaposan átfogatjuk a halak testét. 2-3 órára hűtőben tesszük a halakat. Felhevítjük az olajat és a hűtőből kivett halakat halak fűszerkeverékkel kevert lisztben forgatjuk meg majd átsütjük addig amíg a lisztes bunda aranybarnává válik.

0 hozzászólás

Hozzászólások

horgászvizek kapos Tüskésszemű leopárdcsík horgászhölgyek mártogat fogotthalak videói védet békák közlekedési szabályok csónakkal Retimalyor jurácsik károly SALMO Whitefish SW13JF GT martinka szélirány UTOLSÓFOGÁS háziréti horgászati irások tordas-gyúró horgász tó Szalajka patak Tó -Fisch Kft. wobbler és mülégy használata seabream balinrablás halfogó verseny mûholdas térlép colmic dorado tejsavas erjesztés