Panírozott menyhal

Hozzávalók

1/2 kg menyhal, 1/2 liter étolaj vagy sertés zsír, 3-4 evőkanál mustár, 2 fej fokhagyma, 1/4 csomag Kotányi "halak fűszerkeverék", 4 evőkanál liszt, só

Elkészítés

A kibelezett és lenyúzott menyhalak fejét levágjuk és vízben alaposan megtisztítjuk, majd kívül-belül besózzuk. A fokhagymát nagyon apróra vágjuk, 1 dl olajba tesszük és hozzáöntjük a mustárt és a fűszerkeveréket majd elkeverjük.

Mindezt a menyhalakra öntjük és alaposan átfogatjuk a halak testét. 2-3 órára hűtőben tesszük a halakat. Felhevítjük az olajat és a hűtőből kivett halakat halak fűszerkeverékkel kevert lisztben forgatjuk meg majd átsütjük addig amíg a lisztes bunda aranybarnává válik.

0 hozzászólás

Hozzászólások

göb hazai rákok Afrikai harcsa telepités vasutas club halnyalka fényképek Angolna paprikásan shark byron rx50 Technium KRYSTON Super Mantis LIbabokor etetökosár felszerelése simano horgászat a dunában tüdõs halak berkley villantó IeQEdnRitpDfc hurokkötés amurhorgászat Tésztában sütött tonhal molnár sándor robinszon sziget torzsáskeszeg