Sült ponty

Hozzávalók

1 db másfél kg súlyú ponty konyhakészen, 1 db burgonya, citromlé, 100 g mogyoróhagyma, 50 g csiperkegomba, 70 g vaj, 150 ml száraz fehérbor, 1 db paradicsom, petrezselyem, bors, só

Elkészítés

A halra kívülről és belülről is citromlevet csepegtetünk, majd sóval és borssal fűszerezzük. A petrezselyemszálakat és a nyers hámozott burgonyát belehelyezzük a hal gyomrába. A sütőt 190 fokra forrósítjuk.

A tűzálló edényben felolvasztunk fel 40 g vajat, és enyhén megpároljuk benne a kockára vágott mogyoróhagymát és 3 evőkanálnyi összevágott petrezselymet.

A halat belehelyezzük az edénybe, és átkenjük a hagymás petrezselymes keverékkel. Elosszuk a halon a maradék vajat. A szélére szórjuk az összevágott gombát és a meghámozott, magnélküli, kockára vágott paradicsomdarabokat.

Hozzáadunk bort, és betesszük a sütőbe. 30-40 percig kell sütni, közben többször meg kell öntözni a saját szaftjával. A hal akkor készült el, ha könnyen ki lehet húzni a hátuszonyát.

0 hozzászólás

Hozzászólások

õntõzõ tó horgászdvdk kárász ételek bojli horogkötés hazi etetoanyagok halastó ROMANIA Dunai etetés és csalizás keszeg csali cordell Major periódus horgászbolt veszprém StarBaits Lebego pellet Pike Trio Püspökmolnári-kavicsbányató nyúlzug illés horgásztó behuzoólom hetijegy körös holtág fenekezõ módszerek busázó módszer egérfogó SPRO Inspiration Feeder 360 MH Ambystoma opacum