Sült ponty

Hozzávalók

1 db másfél kg súlyú ponty konyhakészen, 1 db burgonya, citromlé, 100 g mogyoróhagyma, 50 g csiperkegomba, 70 g vaj, 150 ml száraz fehérbor, 1 db paradicsom, petrezselyem, bors, só

Elkészítés

A halra kívülről és belülről is citromlevet csepegtetünk, majd sóval és borssal fűszerezzük. A petrezselyemszálakat és a nyers hámozott burgonyát belehelyezzük a hal gyomrába. A sütőt 190 fokra forrósítjuk.

A tűzálló edényben felolvasztunk fel 40 g vajat, és enyhén megpároljuk benne a kockára vágott mogyoróhagymát és 3 evőkanálnyi összevágott petrezselymet.

A halat belehelyezzük az edénybe, és átkenjük a hagymás petrezselymes keverékkel. Elosszuk a halon a maradék vajat. A szélére szórjuk az összevágott gombát és a meghámozott, magnélküli, kockára vágott paradicsomdarabokat.

Hozzáadunk bort, és betesszük a sütőbe. 30-40 percig kell sütni, közben többször meg kell öntözni a saját szaftjával. A hal akkor készült el, ha könnyen ki lehet húzni a hátuszonyát.

0 hozzászólás

Hozzászólások

tükrösponty orsókötések pergetõ szerelés bicsérdi-tó Kecsege magyarosan méhal silstar viento MOBY DICK-TÓ (PEST) eladó halastó fábián TOP MIX ASTERX Match Medium 420 Atractosteus gázló napijegy ikervár DRENNAN Univerzális pontyos topset horgászvizek fás tó ENERGOTEAM Kézi kötésu haltartó horgász területi engedély hársasberek horgász napijegy olajbányász tó strikeking Ambassadeur Classic 4600 C32+1Silver zalaszentmihályi-tó abulon bábolnai