Sült ponty

Hozzávalók

1 db másfél kg súlyú ponty konyhakészen, 1 db burgonya, citromlé, 100 g mogyoróhagyma, 50 g csiperkegomba, 70 g vaj, 150 ml száraz fehérbor, 1 db paradicsom, petrezselyem, bors, só

Elkészítés

A halra kívülről és belülről is citromlevet csepegtetünk, majd sóval és borssal fűszerezzük. A petrezselyemszálakat és a nyers hámozott burgonyát belehelyezzük a hal gyomrába. A sütőt 190 fokra forrósítjuk.

A tűzálló edényben felolvasztunk fel 40 g vajat, és enyhén megpároljuk benne a kockára vágott mogyoróhagymát és 3 evőkanálnyi összevágott petrezselymet.

A halat belehelyezzük az edénybe, és átkenjük a hagymás petrezselymes keverékkel. Elosszuk a halon a maradék vajat. A szélére szórjuk az összevágott gombát és a meghámozott, magnélküli, kockára vágott paradicsomdarabokat.

Hozzáadunk bort, és betesszük a sütőbe. 30-40 percig kell sütni, közben többször meg kell öntözni a saját szaftjával. A hal akkor készült el, ha könnyen ki lehet húzni a hátuszonyát.

0 hozzászólás

Hozzászólások

horgasz szerelek takacs ultimate motoros etetocsonak görgõcse tisza-holtág Makádi ezüstpart Kunság csatorna csukás szerelék Abu Stealth 1000FD TOP MIX MCS CARP BUSTER PELLET sígér spiccbot felszerelés dévérező etetőanyag üzenetek hemostat tajment Kerekes Láda DAM Quick HPN 650 FS Dunai vizálláselõjelzés tassi-zsilip dianna BIG CARP Classic Pluszvörös lazac és ördöggyökér k ugli stik horgászos játék