Sült ponty

Hozzávalók

1 db másfél kg súlyú ponty konyhakészen, 1 db burgonya, citromlé, 100 g mogyoróhagyma, 50 g csiperkegomba, 70 g vaj, 150 ml száraz fehérbor, 1 db paradicsom, petrezselyem, bors, só

Elkészítés

A halra kívülről és belülről is citromlevet csepegtetünk, majd sóval és borssal fűszerezzük. A petrezselyemszálakat és a nyers hámozott burgonyát belehelyezzük a hal gyomrába. A sütőt 190 fokra forrósítjuk.

A tűzálló edényben felolvasztunk fel 40 g vajat, és enyhén megpároljuk benne a kockára vágott mogyoróhagymát és 3 evőkanálnyi összevágott petrezselymet.

A halat belehelyezzük az edénybe, és átkenjük a hagymás petrezselymes keverékkel. Elosszuk a halon a maradék vajat. A szélére szórjuk az összevágott gombát és a meghámozott, magnélküli, kockára vágott paradicsomdarabokat.

Hozzáadunk bort, és betesszük a sütőbe. 30-40 percig kell sütni, közben többször meg kell öntözni a saját szaftjával. A hal akkor készült el, ha könnyen ki lehet húzni a hátuszonyát.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Zsugorcso zengõ balatoni horgász engedély horog készítése shakespeare feeder haltelepítésa búzásv Engraulis encrasicolus szardella pergetőhorgász végszerelékek kiadó nyaralók tócsanálos képek parti harcsazas engedély fajták szigetközi hallé damil kötés az orsora wobberek sügérre horgászvizek kis-duna horgász napijegy szödöny göböj Mepps Lusox 3 padavan Zeta Feeder Kombó SALMO Skinner SK20F RGS