Paradicsomos sült keszeg

Hozzávalók

(4 személyre) 800 g keszegfilé, csipetnyi köménymag, csipetnyi piros bors, 2 evőkanál finomliszt, 400 g paradicsom, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 200 ml fehérbor, 1 evőkanál olívaolaj, 1 db lime, só, bazsalikom

Elkészítés

A halfilét tisztítsuk, mossuk, majd szárítsuk meg. A hal bőrét párszor vágjuk be ferdén. Szórjuk meg a borssal, a köménymaggal és némi sóval, majd vékonyan bundázzuk be a finomliszttel. A paradicsomot mossuk meg, kockázzuk fel, majd helyezzük egy tepsibe. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és a vékonyan felszeletelt fokhagymát is. Öntsük alá a fehérbort és keverjük össze az alapanyagokat.

A filéket osszuk el a zöldségeken, majd öntsük rájuk az olívaolajat, és süssük a keszegeket kb. fél órán keresztül a sütőben. Közben, ha szükséges, önthetünk alá egy kevés vizet is. A kész halfilét és zöldséget ízesítsük friss bazsalikommal, a lime levével, esetleg sóval.

A halat sült burgonyával vagy tésztával tálalhatjuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

horgászhelyek poroszló 25-ös ponty colmic bot Berkley Frenzy Minnows pike Spicara vértesszölõs pehelyhal VAN DEN EYNDE Bait-Tech Time Bomb Pellets clarias szoros patak hetijegy péres kisbakter csali hal felkotese hódmezõ TISZALÕK spanyol csiga Red bream fish budapest tó nagykunsági öntözõ fõscatorna horgász felszerelés ferto ponty csontitermesztés harcifékes