Paradicsomos sült keszeg

Hozzávalók

(4 személyre) 800 g keszegfilé, csipetnyi köménymag, csipetnyi piros bors, 2 evőkanál finomliszt, 400 g paradicsom, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 200 ml fehérbor, 1 evőkanál olívaolaj, 1 db lime, só, bazsalikom

Elkészítés

A halfilét tisztítsuk, mossuk, majd szárítsuk meg. A hal bőrét párszor vágjuk be ferdén. Szórjuk meg a borssal, a köménymaggal és némi sóval, majd vékonyan bundázzuk be a finomliszttel. A paradicsomot mossuk meg, kockázzuk fel, majd helyezzük egy tepsibe. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és a vékonyan felszeletelt fokhagymát is. Öntsük alá a fehérbort és keverjük össze az alapanyagokat.

A filéket osszuk el a zöldségeken, majd öntsük rájuk az olívaolajat, és süssük a keszegeket kb. fél órán keresztül a sütőben. Közben, ha szükséges, önthetünk alá egy kevés vizet is. A kész halfilét és zöldséget ízesítsük friss bazsalikommal, a lime levével, esetleg sóval.

A halat sült burgonyával vagy tésztával tálalhatjuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

borovifenyő csónak homoki tigriscápa Budapesti tavakú elõkew horgász hetijegy soroksári duna kalla tó mezohegyesz Mitchell Basic Tele Match multiplik Sima rombuszhal hengeres féreg vajhal Nagyszemű tonhal orsóra a damilt megkötni piroslókeszeg STONFO Gumigyuru Rapala Digitális horgászmérleg jégfúró Jambalaya haldorádón Rapala Dives-To DT06P menyhal fórum horgászbot teszt horgász napijegy hársasberek