Paradicsomos sült keszeg
Hozzávalók
(4 személyre) 800 g keszegfilé, csipetnyi köménymag, csipetnyi piros bors, 2 evőkanál finomliszt, 400 g paradicsom, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 200 ml fehérbor, 1 evőkanál olívaolaj, 1 db lime, só, bazsalikom
Elkészítés
A halfilét tisztítsuk, mossuk, majd szárítsuk meg. A hal bőrét párszor vágjuk be ferdén. Szórjuk meg a borssal, a köménymaggal és némi sóval, majd vékonyan bundázzuk be a finomliszttel. A paradicsomot mossuk meg, kockázzuk fel, majd helyezzük egy tepsibe. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és a vékonyan felszeletelt fokhagymát is. Öntsük alá a fehérbort és keverjük össze az alapanyagokat.A filéket osszuk el a zöldségeken, majd öntsük rájuk az olívaolajat, és süssük a keszegeket kb. fél órán keresztül a sütőben. Közben, ha szükséges, önthetünk alá egy kevés vizet is. A kész halfilét és zöldséget ízesítsük friss bazsalikommal, a lime levével, esetleg sóval.
A halat sült burgonyával vagy tésztával tálalhatjuk.
0 hozzászólás
Hozzászólások