Harcsafilé metélttel és tejfeles káposztával

Hozzávalók

30 dkg harcsafilé, 30 dkg savanyú káposzta, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 csípős hegyes paprika, 2 csomag petrezselyem, 1 dl fehér bor, 1 evőkanál tejföl, 30 dkg széles metélt, 0,5 dl olaj, 0,5 dl víz, só, bors

Elkészítés

A harcsafilészeletet megsózzuk és tört fokhagymával ádörzsöljük. A szalonnát kis kockákra vágjuk, megpároljuk rajta az apróra vágott hagymát. A savanyú káposztát átmossuk tiszta vízzel majd rátesszük a szalonnás hagymára, hozzáüntjük a bort és sóval-borssal ízesítjük majd így pároljuk puhára. Egy tűzálló edénybe tesszük a harcsafilét és ráhelyezzük a káposztát és a tetejére a tejfölt, hogy beborítsa az egészet. 210 fokon 15-20 percig sütjük.

Köretként főzzük ki a széles metéltet, 2-3 gerezd fokhagymát reszeljünk le krémnek. Az erős paprikát és a petrezselymet vágjuk össze apró darabokra. Egy felhevített serpenyőbe öntsük bele az olajat és amikor már nagyon forró öntsük bele a paprikát, fokhagymát, petrezselymet. Nagyon fog sisteregni ezért az odakészített vízzel öntsük föl, hogy ne égjen le. A víz hirtelen elpárolog, ekkor nagy gőz lesz. Erre öntsük a tésztát és jól forgassuk össze.

0 hozzászólás

Hozzászólások

hetijegy derecske Túlbákaszeg szilasviztarozo IN2 Boat Horgászati tilalmak veker tasi zsilip sárkányhal gyerek napijegy fehércápa koi ponty szaporodása csóri Közönséges tüskéscápa súlyos baleset harcnál SALMO Minnow M7F DB placi hala köpönyeg horgászhelyek megyesi tó csont kukac nyékitó pettyes kúszóhal belsõbáránd mellékvízek Fekete macskahal