Harcsafilé metélttel és tejfeles káposztával

Hozzávalók

30 dkg harcsafilé, 30 dkg savanyú káposzta, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 csípős hegyes paprika, 2 csomag petrezselyem, 1 dl fehér bor, 1 evőkanál tejföl, 30 dkg széles metélt, 0,5 dl olaj, 0,5 dl víz, só, bors

Elkészítés

A harcsafilészeletet megsózzuk és tört fokhagymával ádörzsöljük. A szalonnát kis kockákra vágjuk, megpároljuk rajta az apróra vágott hagymát. A savanyú káposztát átmossuk tiszta vízzel majd rátesszük a szalonnás hagymára, hozzáüntjük a bort és sóval-borssal ízesítjük majd így pároljuk puhára. Egy tűzálló edénybe tesszük a harcsafilét és ráhelyezzük a káposztát és a tetejére a tejfölt, hogy beborítsa az egészet. 210 fokon 15-20 percig sütjük.

Köretként főzzük ki a széles metéltet, 2-3 gerezd fokhagymát reszeljünk le krémnek. Az erős paprikát és a petrezselymet vágjuk össze apró darabokra. Egy felhevített serpenyőbe öntsük bele az olajat és amikor már nagyon forró öntsük bele a paprikát, fokhagymát, petrezselymet. Nagyon fog sisteregni ezért az odakészített vízzel öntsük föl, hogy ne égjen le. A víz hirtelen elpárolog, ekkor nagy gőz lesz. Erre öntsük a tésztát és jól forgassuk össze.

0 hozzászólás

Hozzászólások

fülöpszálás jrc cipõ házikészításû etetõanyagok orosi horgásztó Orsó rainbow angel Balzer Camtec SpeciLine stupek süllőfogás tolnanémedi daiwa saltiga gombócos halászlé tata oreg to Busa, amur, lazac szeletek rizskörettel Kessler géb világrekorder halak horgász társ Berkley Leopard béka csukafogóverseny Kiszombor vájkos horgászszékek eladó ház silver horgaszpark drót féreg a halban