Harcsafilé metélttel és tejfeles káposztával

Hozzávalók

30 dkg harcsafilé, 30 dkg savanyú káposzta, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 csípős hegyes paprika, 2 csomag petrezselyem, 1 dl fehér bor, 1 evőkanál tejföl, 30 dkg széles metélt, 0,5 dl olaj, 0,5 dl víz, só, bors

Elkészítés

A harcsafilészeletet megsózzuk és tört fokhagymával ádörzsöljük. A szalonnát kis kockákra vágjuk, megpároljuk rajta az apróra vágott hagymát. A savanyú káposztát átmossuk tiszta vízzel majd rátesszük a szalonnás hagymára, hozzáüntjük a bort és sóval-borssal ízesítjük majd így pároljuk puhára. Egy tűzálló edénybe tesszük a harcsafilét és ráhelyezzük a káposztát és a tetejére a tejfölt, hogy beborítsa az egészet. 210 fokon 15-20 percig sütjük.

Köretként főzzük ki a széles metéltet, 2-3 gerezd fokhagymát reszeljünk le krémnek. Az erős paprikát és a petrezselymet vágjuk össze apró darabokra. Egy felhevített serpenyőbe öntsük bele az olajat és amikor már nagyon forró öntsük bele a paprikát, fokhagymát, petrezselymet. Nagyon fog sisteregni ezért az odakészített vízzel öntsük föl, hogy ne égjen le. A víz hirtelen elpárolog, ekkor nagy gőz lesz. Erre öntsük a tésztát és jól forgassuk össze.

0 hozzászólás

Hozzászólások

napijegy budapesti duna óbuda mgtsz he Abu Cardinal 501 STARTECH50 horgászorsó javítás robertó tó finomszerelekes súlyok leuciscus cephatus szabolcs versenykiirás GAMAKATSU 1050N V-HEAD órfüi tavak horgász csónak halaszlaki holtág SPRO Iron X Carp 3 részes 390 maróci tó skinner lõrinci tó amurrekord horgász napijegy százhalombatta Portugál cápa amuros hátérkép panna