Gombás-tejszínes halfilé

Hozzávalók

70-80 dkg szálkamentes halfilé, 1 mokkáskanál csemege pirospaprika, 3 evőkanál liszt, 1 közepes vöröshagyma, 10 dkg vaj, 20-25 dkg csipkegomba ( de lehet más is), 1 dl tej, 2 dl főzőtejszín, egy kupica konyak, só, őrölt fekete bors

Elkészítés

A halat kisebb szeletekre vágjuk, majd a pirospaprikával fűszerezett 2 evőkanáknyi lisztben megforgatjuk. A hagymát megtisztítjuk, lereszeljük vagy finomra vágjuk, és a vajjal együtt egy mikrohullámot álló edénybe tesszük és 2 percig pároljuk (600 W). A gombát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, a hagymára dobjuk. Lefedve, változatlan teljesítménnyel 3 percig pároljuk. A tejet a maradék 1 kanálnyi liszttel, sóval, borssal, a tejszínnel mixerbe töltjük és kicsit pépesítjük. Adagonként a gombára öntjük úgy, hogy közben a halat is belerétegezzük. Lefedve 15 percig pároljuk tovább a mikrosütőben. Közben egyszer-kétszer a halat óvatosan megmozdítva megkeverjük, vigyázva hogy el ne törjön. 5 percnyi pihentetés után tálaljuk. Párolt rizs illik köretnek hozzá.

0 hozzászólás

Hozzászólások

SHIMANO Force Master Spin 270MH pastrmka Kapusi pihenõ és horgásztó trabucco bot horgász napijegy sió császárszállási uszófelszerelése zala megyei horgásztavak ponty horgaszat pisztráng pergetés placi hala jerk-bait bot percida mézehegyi mtó varsány pistrang brassó színtok tüttös puszta menyhalak élőhelye nyílt víz busa tiszovnik patak Kekto