Gombás-tejszínes halfilé

Hozzávalók

70-80 dkg szálkamentes halfilé, 1 mokkáskanál csemege pirospaprika, 3 evőkanál liszt, 1 közepes vöröshagyma, 10 dkg vaj, 20-25 dkg csipkegomba ( de lehet más is), 1 dl tej, 2 dl főzőtejszín, egy kupica konyak, só, őrölt fekete bors

Elkészítés

A halat kisebb szeletekre vágjuk, majd a pirospaprikával fűszerezett 2 evőkanáknyi lisztben megforgatjuk. A hagymát megtisztítjuk, lereszeljük vagy finomra vágjuk, és a vajjal együtt egy mikrohullámot álló edénybe tesszük és 2 percig pároljuk (600 W). A gombát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, a hagymára dobjuk. Lefedve, változatlan teljesítménnyel 3 percig pároljuk. A tejet a maradék 1 kanálnyi liszttel, sóval, borssal, a tejszínnel mixerbe töltjük és kicsit pépesítjük. Adagonként a gombára öntjük úgy, hogy közben a halat is belerétegezzük. Lefedve 15 percig pároljuk tovább a mikrosütőben. Közben egyszer-kétszer a halat óvatosan megmozdítva megkeverjük, vigyázva hogy el ne törjön. 5 percnyi pihentetés után tálaljuk. Párolt rizs illik köretnek hozzá.

0 hozzászólás

Hozzászólások

tököli horgászhelyek pécsvárad képek a merenyei-viztárolorol suszterpaduc göböljárás matchbotoshorgászat balatoni medertérkép édesvízi garnéla tüttösp sbiro bot Fancsikai telepítés Dédai tó rablohalak öregbanato állóvízi fenekezés uszó beállítása feeder botra szerelék nyugati övcsatorna thymallus thymallus amurozó liba tol uszo keszites SALMO Minnow M6F T duna napijegy wagler