Gombás-tejszínes halfilé

Hozzávalók

70-80 dkg szálkamentes halfilé, 1 mokkáskanál csemege pirospaprika, 3 evőkanál liszt, 1 közepes vöröshagyma, 10 dkg vaj, 20-25 dkg csipkegomba ( de lehet más is), 1 dl tej, 2 dl főzőtejszín, egy kupica konyak, só, őrölt fekete bors

Elkészítés

A halat kisebb szeletekre vágjuk, majd a pirospaprikával fűszerezett 2 evőkanáknyi lisztben megforgatjuk. A hagymát megtisztítjuk, lereszeljük vagy finomra vágjuk, és a vajjal együtt egy mikrohullámot álló edénybe tesszük és 2 percig pároljuk (600 W). A gombát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, a hagymára dobjuk. Lefedve, változatlan teljesítménnyel 3 percig pároljuk. A tejet a maradék 1 kanálnyi liszttel, sóval, borssal, a tejszínnel mixerbe töltjük és kicsit pépesítjük. Adagonként a gombára öntjük úgy, hogy közben a halat is belerétegezzük. Lefedve 15 percig pároljuk tovább a mikrosütőben. Közben egyszer-kétszer a halat óvatosan megmozdítva megkeverjük, vigyázva hogy el ne törjön. 5 percnyi pihentetés után tálaljuk. Párolt rizs illik köretnek hozzá.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Rapala Skitter Pop SP05FT rárósi csatorna vilantozás amur felkantározása élőhely mérgezõ hal Csatlló-Holt-Tisza lantos mix etetőanyag dráva, menyhal ponty ívás gilliszta Dolichopteryx longipes Ágoston Romai tó horgászton lakni halpác KAMASAKI Butterfly szimmetrikus Legyezõvizek tiszta víz cuha patak bihari viek messzelátói tó bojlisbotok legkisebb hal seahawk pro