Gombás-tejszínes halfilé

Hozzávalók

70-80 dkg szálkamentes halfilé, 1 mokkáskanál csemege pirospaprika, 3 evőkanál liszt, 1 közepes vöröshagyma, 10 dkg vaj, 20-25 dkg csipkegomba ( de lehet más is), 1 dl tej, 2 dl főzőtejszín, egy kupica konyak, só, őrölt fekete bors

Elkészítés

A halat kisebb szeletekre vágjuk, majd a pirospaprikával fűszerezett 2 evőkanáknyi lisztben megforgatjuk. A hagymát megtisztítjuk, lereszeljük vagy finomra vágjuk, és a vajjal együtt egy mikrohullámot álló edénybe tesszük és 2 percig pároljuk (600 W). A gombát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, a hagymára dobjuk. Lefedve, változatlan teljesítménnyel 3 percig pároljuk. A tejet a maradék 1 kanálnyi liszttel, sóval, borssal, a tejszínnel mixerbe töltjük és kicsit pépesítjük. Adagonként a gombára öntjük úgy, hogy közben a halat is belerétegezzük. Lefedve 15 percig pároljuk tovább a mikrosütőben. Közben egyszer-kétszer a halat óvatosan megmozdítva megkeverjük, vigyázva hogy el ne törjön. 5 percnyi pihentetés után tálaljuk. Párolt rizs illik köretnek hozzá.

0 hozzászólás

Hozzászólások

eteto csonak őrtilos szakszerviz horgászvizek duna adonyi holtág dévérező bot pergető horgászmódszer abulon horgász hetijegy bokod fojami harcsa SPRO Intruder Spin 40 botos Spro Precision Match 390 bot kotes nyékládháza ódráva PELZER Sushi bojli horgász területi engedély budapesti duna SHIMANO Hyperloop AX Multi Match & Feeder horgászvizek tiszadob nzzoz 30csatorna csuka dióval töltve csatornaõr