Sült ponty mártással

Hozzávalók

1 és fél kg-os ponty, kevés só, törött bors, 6-8 deka vaj, 3 dl tejföl, 1 citrom leve, kevés citrom héja, 10 szem kapribogyó, 3 dg zsemlyemorzsa

Elkészítés

A pontyot megtisztítjuk, hosszában bevágjuk úgy, hogy a hal egészben maradjon. Kevés törött borsot sóval összekeverünk, ezzel besózzuk, olvasztott vajjal bekenjük és rostélyon megsütjük. Ha jól megsült, tűzálló tálra tesszük, ráöntjük a tejfölt, a citromnak a levét, apróra vágott citromhéjat, kevés kaprit, egy marék zsemlyemorzsát és néhány darabka írósvajat adunk hozzá majd jól felfűzzük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

balatonakarattya horgászegyesület FOX Extreme Pike Jerk háromfai csukafogo verseny Balzer Edition IM-12 Michael Komuczki'' Distance Ca nyelető fékes orsó bagley nbm Mitchell Basic Feeder Quiver csákkvári horgásztó Abu Garcia Diplomat 1004 M Spin balatonszabadi wells gonozdi tó tengeri haltörzs 2010 telepités Norway special boat 500 olajoshal geykenyes SUFIX Fluoro tippet nagydunai harcsázás szerbia tavai TUBERTINI Feeder Line Naplás -tó öregtó(pest megy.)