Sült ponty mártással

Hozzávalók

1 és fél kg-os ponty, kevés só, törött bors, 6-8 deka vaj, 3 dl tejföl, 1 citrom leve, kevés citrom héja, 10 szem kapribogyó, 3 dg zsemlyemorzsa

Elkészítés

A pontyot megtisztítjuk, hosszában bevágjuk úgy, hogy a hal egészben maradjon. Kevés törött borsot sóval összekeverünk, ezzel besózzuk, olvasztott vajjal bekenjük és rostélyon megsütjük. Ha jól megsült, tűzálló tálra tesszük, ráöntjük a tejfölt, a citromnak a levét, apróra vágott citromhéjat, kevés kaprit, egy marék zsemlyemorzsát és néhány darabka írósvajat adunk hozzá majd jól felfűzzük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

csónakmotor magyar fogások körös tarcsa ENERGOTEAM DISCOVERY380 gumicsónak esztergom amurozás' Csillagosszemû hal harcsa csalik és horgkõtések izra tó országos fogási tilalom karasz horgaszata avatag hetijegy területi engedély kondor horgasz szeged Fokhagymás sült hal zsodpeca csalihal fogas Match Dam Green Cross Power tiszai napijegy Telecarp Mandulás pisztráng box Máriakálnok horgásztó