Sült ponty mártással

Hozzávalók

1 és fél kg-os ponty, kevés só, törött bors, 6-8 deka vaj, 3 dl tejföl, 1 citrom leve, kevés citrom héja, 10 szem kapribogyó, 3 dg zsemlyemorzsa

Elkészítés

A pontyot megtisztítjuk, hosszában bevágjuk úgy, hogy a hal egészben maradjon. Kevés törött borsot sóval összekeverünk, ezzel besózzuk, olvasztott vajjal bekenjük és rostélyon megsütjük. Ha jól megsült, tűzálló tálra tesszük, ráöntjük a tejfölt, a citromnak a levét, apróra vágott citromhéjat, kevés kaprit, egy marék zsemlyemorzsát és néhány darabka írósvajat adunk hozzá majd jól felfűzzük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

bács-kiskun kisujszállás dam on-liner nagy harcsa etetõ Debreceni robert tó Garnélás zöldségcurry hajógyári gyirmóti tó abroncshal SPRO Bionic Specialist Spin 40 ligetitó balatonkiliti ezevi fogas amura horgászás nyári horgászat barackvirag horgasz egyesulet harcsa kuttyogtatás palomar feltolós horgászat ásványráró predator villantók poty horgaszat tejes kukoricaval