Sült ponty mártással

Hozzávalók

1 és fél kg-os ponty, kevés só, törött bors, 6-8 deka vaj, 3 dl tejföl, 1 citrom leve, kevés citrom héja, 10 szem kapribogyó, 3 dg zsemlyemorzsa

Elkészítés

A pontyot megtisztítjuk, hosszában bevágjuk úgy, hogy a hal egészben maradjon. Kevés törött borsot sóval összekeverünk, ezzel besózzuk, olvasztott vajjal bekenjük és rostélyon megsütjük. Ha jól megsült, tűzálló tálra tesszük, ráöntjük a tejfölt, a citromnak a levét, apróra vágott citromhéjat, kevés kaprit, egy marék zsemlyemorzsát és néhány darabka írósvajat adunk hozzá majd jól felfűzzük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Pseudobalistes naufragium futo uszo szereles mû rák beluga horgászat DOMINO Berkley Series One Carp Yo-Zuri Zombi Bug SALMO Butcher BR5F GT sió folyó Berkley BEE horogkötés SENSAS Crazy Bait Horgos Pellet szömörcei fényképes igazolvány eredménye latorcai mutánshal szolnok szandaszölös szajol közötti terület mühold Machbotos Horgászat Rapala Skitter Pop SP05FT Szilas-pataki Naplás-tó drótelõke IN2 Boat halasz kotesek camping sator