Sült ponty mártással

Hozzávalók

1 és fél kg-os ponty, kevés só, törött bors, 6-8 deka vaj, 3 dl tejföl, 1 citrom leve, kevés citrom héja, 10 szem kapribogyó, 3 dg zsemlyemorzsa

Elkészítés

A pontyot megtisztítjuk, hosszában bevágjuk úgy, hogy a hal egészben maradjon. Kevés törött borsot sóval összekeverünk, ezzel besózzuk, olvasztott vajjal bekenjük és rostélyon megsütjük. Ha jól megsült, tűzálló tálra tesszük, ráöntjük a tejfölt, a citromnak a levét, apróra vágott citromhéjat, kevés kaprit, egy marék zsemlyemorzsát és néhány darabka írósvajat adunk hozzá majd jól felfűzzük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

technikai kod horgásztó.com fûzvölgyi csazorna thaiföldi harcsa szeles válicsatorna duna parasztok szigete Négypettyes nyelvhal busafa argo csomagol Kõvágószöll szakáll nélküli horog olcsó feeder bot peremvárosi tó gyál sipos-tó műanyag úszó percid Yo-Zuri Zombi Crank-2 wobbler gyirmóti képek sneci fogása frenetic bR heves megyei egyesületek fábián