Sült ponty mártással

Hozzávalók

1 és fél kg-os ponty, kevés só, törött bors, 6-8 deka vaj, 3 dl tejföl, 1 citrom leve, kevés citrom héja, 10 szem kapribogyó, 3 dg zsemlyemorzsa

Elkészítés

A pontyot megtisztítjuk, hosszában bevágjuk úgy, hogy a hal egészben maradjon. Kevés törött borsot sóval összekeverünk, ezzel besózzuk, olvasztott vajjal bekenjük és rostélyon megsütjük. Ha jól megsült, tűzálló tálra tesszük, ráöntjük a tejfölt, a citromnak a levét, apróra vágott citromhéjat, kevés kaprit, egy marék zsemlyemorzsát és néhány darabka írósvajat adunk hozzá majd jól felfűzzük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Maconka-tó engedj lendvadedes Nigrofasciatum Fogpiszkálóhal ponty rekordok Körösi kapros gombás busaragu jelzõ horog horgász csomó merenyei tározo tisza- halázslé Kecskés homokbányató baleno albright nyeletõfékes fider vadkert horgásztó X2 Flash-8 ledes fejlámpa damilok takonypoc hortobágy berettyó Berkley FireLine Crystal 10 drennan bot