Menyhalfilé sajttal

Hozzávalók

800 g menyhalfilé, 40 g vöröshagyma, 50 g vaj, 80 g szeletelt sajt, 1 csomó petrezselyemzöld, fél tubus szardellapaszta, 100 g paradicsom, 1 citrom leve és reszelt héja, só, fűszerpaprika

Elkészítés

A megmosott halat leszárítjuk, citromlével meglocsoljuk, megszórjuk a reszelt citromhéjjal. Rárakjuk a lereszelt vöröshagymát, megsózzuk és a fűszerpaprikával meghintjük. A petrezselyemzöld felét apróra vágjuk, a halra szórjuk és az egészet állni hagyjuk.

Egy kivajazott tűzálló tálba rakjuk az így előkészített halfiléket és a maradék vajat megolvasztva ráöntjük. Sütőben megpároljuk, majd befedjük a sajtszeletekkel, a szardellából díszítő csíkokat nyomunk rá, és a meghámozott, negyedelt paradicsomokat rárakjuk. Visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt ráolvad és megpirul.

Tálaláskor petrezselyemlevelekkel díszítjük, vajas burgonyát adhatunk hozzá.

0 hozzászólás

Hozzászólások

boile harcsahorgaszat tollak velencei tó hal telepítés szivarványos pisztráng táplálkozása magánkezelés amurozó szerelék pontyra legritkabb halak erd kornyeke rakósozás napijegy nyékládháza mormiskázó kádártai tóra tagdíj papagályhal Fokhagymás csuka roston spezi power potyka ranch tógazdaságok KAMASAN B611 saját stéggel gumicsónak Élõ Tisza Berkley Whiplash Pro