Menyhalfilé sajttal

Hozzávalók

800 g menyhalfilé, 40 g vöröshagyma, 50 g vaj, 80 g szeletelt sajt, 1 csomó petrezselyemzöld, fél tubus szardellapaszta, 100 g paradicsom, 1 citrom leve és reszelt héja, só, fűszerpaprika

Elkészítés

A megmosott halat leszárítjuk, citromlével meglocsoljuk, megszórjuk a reszelt citromhéjjal. Rárakjuk a lereszelt vöröshagymát, megsózzuk és a fűszerpaprikával meghintjük. A petrezselyemzöld felét apróra vágjuk, a halra szórjuk és az egészet állni hagyjuk.

Egy kivajazott tűzálló tálba rakjuk az így előkészített halfiléket és a maradék vajat megolvasztva ráöntjük. Sütőben megpároljuk, majd befedjük a sajtszeletekkel, a szardellából díszítő csíkokat nyomunk rá, és a meghámozott, negyedelt paradicsomokat rárakjuk. Visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt ráolvad és megpirul.

Tálaláskor petrezselyemlevelekkel díszítjük, vajas burgonyát adhatunk hozzá.

0 hozzászólás

Hozzászólások

STRATEGY D-Hook d-rig cabelas csizma élõ csali dániel imre horgászat a sión végállomás wobblerező horgászbot bokodi visztározo hárosi yacht club 72 hektár killer spin TELEPÍTÉSI IDÕPONT GÖDÖLLÕI SILVER abaligeti üdülök CORMORAN SL20 pisztráng rablás mezohegyesi to farkashal kukorica Black Label Baits Bojli Burning Sun sensas aroma leggyorsabb hal