Menyhalfilé sajttal

Hozzávalók

800 g menyhalfilé, 40 g vöröshagyma, 50 g vaj, 80 g szeletelt sajt, 1 csomó petrezselyemzöld, fél tubus szardellapaszta, 100 g paradicsom, 1 citrom leve és reszelt héja, só, fűszerpaprika

Elkészítés

A megmosott halat leszárítjuk, citromlével meglocsoljuk, megszórjuk a reszelt citromhéjjal. Rárakjuk a lereszelt vöröshagymát, megsózzuk és a fűszerpaprikával meghintjük. A petrezselyemzöld felét apróra vágjuk, a halra szórjuk és az egészet állni hagyjuk.

Egy kivajazott tűzálló tálba rakjuk az így előkészített halfiléket és a maradék vajat megolvasztva ráöntjük. Sütőben megpároljuk, majd befedjük a sajtszeletekkel, a szardellából díszítő csíkokat nyomunk rá, és a meghámozott, negyedelt paradicsomokat rárakjuk. Visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt ráolvad és megpirul.

Tálaláskor petrezselyemlevelekkel díszítjük, vajas burgonyát adhatunk hozzá.

0 hozzászólás

Hozzászólások

gyõrujbaráti tó Máriakálnok horgásztó ceredi spro titan feeder rárosiöntözöcsatorna dunavecsei 1. csatorna Horváth Csaba horgászat bógánccsal csúszóólmok põrgetõ szet platyicza Eudontomyzon mariae semlyéng bakonybánki tó clarussoval a folyóvizen tomos csónakmotor molnár sándor PESCAVIVA scopex kukorica harcsásbotok angolna recept Francia paduc dip aroma Kessler géb abu cardinal 77