Menyhalfilé sajttal

Hozzávalók

800 g menyhalfilé, 40 g vöröshagyma, 50 g vaj, 80 g szeletelt sajt, 1 csomó petrezselyemzöld, fél tubus szardellapaszta, 100 g paradicsom, 1 citrom leve és reszelt héja, só, fűszerpaprika

Elkészítés

A megmosott halat leszárítjuk, citromlével meglocsoljuk, megszórjuk a reszelt citromhéjjal. Rárakjuk a lereszelt vöröshagymát, megsózzuk és a fűszerpaprikával meghintjük. A petrezselyemzöld felét apróra vágjuk, a halra szórjuk és az egészet állni hagyjuk.

Egy kivajazott tűzálló tálba rakjuk az így előkészített halfiléket és a maradék vajat megolvasztva ráöntjük. Sütőben megpároljuk, majd befedjük a sajtszeletekkel, a szardellából díszítő csíkokat nyomunk rá, és a meghámozott, negyedelt paradicsomokat rárakjuk. Visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt ráolvad és megpirul.

Tálaláskor petrezselyemlevelekkel díszítjük, vajas burgonyát adhatunk hozzá.

0 hozzászólás

Hozzászólások

bikal fúrt kukorica ukrajna hihetetlen halla Bogracsolás réticsík fenéklõ horgászviccek Mattyi tó jegyek ára nyékládháza MOSELLA Canal karpfen Spezial gaiceana adács háromfai csukafogo verseny Albertírsai malom tó büfé Sió engedély horgászcentrum áruház horgász napijegy tiszadob tiszai pergetés hurkok horgászhelyek káló karda tompa Máriakálnok horgásztó