Grillezett süllő kapros túróstésztával

Hozzávalók

8 szelet tengeri süllő, 20 dkg lebbencs tészta, 4 szelet bacon, 25 dkg túró, 1 doboz tejföl, 1 csokor kapor, só, bors, 2 evőkanál vaj a hal sütéséhez, 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

A halfiléket szórjuk be sóval, durvára őrölt borssal és kevéske szárított kaporra. Csorgassunk rá olívaolajat, majd sütésig tegyük a hűtőszekrénybe.

A felkockázott szalonnát egy nagy serpenyőben pirítsuk meg, majd vegyük le a tűzről. Keverjük hozzá a kifőzött tésztát, a szétmorzsolt túrót és a tejfölt. Sóval, összevágott kaporral és kevéske őrölt borssal ízesítsük. Öntsük egy tűzálló tálba, majd előmelegített sütőben 160 fokon süssük 25 percig.

Egy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, tegyük bele a befűszerezett halakat. Mindkét oldalukat süssük két-két percig, míg szép piros lesz.

Tálaláskor tegyünk a tányér közepére a kockára felvágott és megsütött túróstésztából, majd helyezzünk rá a megsütött halszeletekből. Díszítsük paradicsommal.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Fenwick HMG-CV DRENNAN Fine Maggot milo bot onga legyetõ horgász DAM Quick Power Champion LDL Multi dunai-holtág SUFIX Fluoro tippet körfonott CRALUSSO Torpedó Tuning laposúszó Csongrád Holt Tisza lápi póc tó horgászverseny gátszakadás Ambassadeur REVO S RH8+1 pristella satu horgászati szabályzat 1méteres csalik bacon márna kuttyoktató készitése Moon Black Wolf SZERELÉK HARCSAHORGÁSZATRA bo zug FOX Toss Pot