Grillezett süllő kapros túróstésztával

Hozzávalók

8 szelet tengeri süllő, 20 dkg lebbencs tészta, 4 szelet bacon, 25 dkg túró, 1 doboz tejföl, 1 csokor kapor, só, bors, 2 evőkanál vaj a hal sütéséhez, 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

A halfiléket szórjuk be sóval, durvára őrölt borssal és kevéske szárított kaporra. Csorgassunk rá olívaolajat, majd sütésig tegyük a hűtőszekrénybe.

A felkockázott szalonnát egy nagy serpenyőben pirítsuk meg, majd vegyük le a tűzről. Keverjük hozzá a kifőzött tésztát, a szétmorzsolt túrót és a tejfölt. Sóval, összevágott kaporral és kevéske őrölt borssal ízesítsük. Öntsük egy tűzálló tálba, majd előmelegített sütőben 160 fokon süssük 25 percig.

Egy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, tegyük bele a befűszerezett halakat. Mindkét oldalukat süssük két-két percig, míg szép piros lesz.

Tálaláskor tegyünk a tányér közepére a kockára felvágott és megsütött túróstésztából, majd helyezzünk rá a megsütött halszeletekből. Díszítsük paradicsommal.

0 hozzászólás

Hozzászólások

amurozás' jászalsoszentgyörgy horgászto elérhetõségek szolunaris tabla 2009 akasztó gyorvar Mitchell Privilege Heavy Feeder Karcsú díszmárna fekete istván 4 tó tápjoszecsõ stég-építés radutatározo gyékényesi kavicsbányai tó tavak élmépnyek napijegy ár balaton FOX Micron M2 ceglédi horgászklub adószáma malomcsatorna DEÁKY Drótos feederkosár VERSENY SZÁK Csupasztorkú géb szálkás lokoshazi to