Grillezett süllő kapros túróstésztával

Hozzávalók

8 szelet tengeri süllő, 20 dkg lebbencs tészta, 4 szelet bacon, 25 dkg túró, 1 doboz tejföl, 1 csokor kapor, só, bors, 2 evőkanál vaj a hal sütéséhez, 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

A halfiléket szórjuk be sóval, durvára őrölt borssal és kevéske szárított kaporra. Csorgassunk rá olívaolajat, majd sütésig tegyük a hűtőszekrénybe.

A felkockázott szalonnát egy nagy serpenyőben pirítsuk meg, majd vegyük le a tűzről. Keverjük hozzá a kifőzött tésztát, a szétmorzsolt túrót és a tejfölt. Sóval, összevágott kaporral és kevéske őrölt borssal ízesítsük. Öntsük egy tűzálló tálba, majd előmelegített sütőben 160 fokon süssük 25 percig.

Egy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, tegyük bele a befűszerezett halakat. Mindkét oldalukat süssük két-két percig, míg szép piros lesz.

Tálaláskor tegyünk a tányér közepére a kockára felvágott és megsütött túróstésztából, majd helyezzünk rá a megsütött halszeletekből. Díszítsük paradicsommal.

0 hozzászólás

Hozzászólások

ponty szerelékek erõgumikõtés petesmalom Csõvári tó rod pod rajzok ácsi öntözõ tó Ezüstlazac süllõ recep KAMASAN B520 pacsirtás horgásztó atlanti árnyékhal jászfényszaru olcsón etetõanyagot millohorgászbolt sülözés spro intruder söllõzés Dabasi to horgásziskola Kõszegi fenekezős horgászat harcsa horog antwerpen agassiz csabak