Paprikás keszeg roston

Hozzávalók

1 kg apró keszeg, 4 evõkanál liszt, 4 evõkanál olaj, 1 evõkanál piros fûszerpaprika, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors

Elkészítés

A megtisztított, kibelezett kis halakat megsózzuk, és legalább fél órán keresztül hagyjuk állni. Ezalatt a piros fûszerpaprikát belekeverjük a lisztbe, a törött borssal együtt. A halakat egyenként belemártjuk a fûszeres lisztbe, olajjal megkenjük, majd a beolajozott rostra helyezzük jó szorosan egymás mellé. Ha a halak alsó fele megsült, megfordítjuk, és olajjal megkenve, a másik felét is ropogós-pirosra sütjük.

Fokhagymával ízesített mozzarellás-paradicsomsaláta illik hozzá:
Hozzávalók: 50 dkg paradicsom, 25 dkg mozzarella, 1 fej radicchio, fél fej klasszikus fejes saláta, 1 sárgarépa, só, õrölt bors, szárított oregánó, 6 evõkanál olívaolaj

A paradicsomot megmossuk, leszárogatjuk, és fél centi vastag karikákra vágjuk. A sajtot lecsepegtetjük, és vékonyan felszeleteljük. A salátaleveleket folyó víz alatt alaposan lemossuk, a sárgarépát megtisztítjuk. A kétféle salátát kisebb darabokra tépjük, a répát gyufaszálnyi hasábokra vágjuk.

A paradicsom- és sajtkarikákat váltakozva, legyezõ alakban a tányérokra rendezzük, a salátát melléhalmozzuk, a répacsíkokkal megszórjuk. Megsózzuk, a borssal és az oregánóval fûszerezzük. Végül az olívaolajjal megöntözve, friss franciakenyérrel tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

pocsmegyer swingerek horgász területi engedély öttevény pistrank põtrétei tõzegtavak extra heavy feeder balaton csuka egerszaloki tó úszó szerelése Daiwa Powermesh csõmõri to mary zene tüskevár tiser vas megye sorokpolányi tó Állami jegyek, területi engedélyek vidrapark napi jegy engedély gyerek kisbér horgászboltok németországban napijegy derecske amur méretkorlátozás Budapest, X. Bányató u. 5. 15kg tükör ponty