Paprikás keszeg roston

Hozzávalók

1 kg apró keszeg, 4 evõkanál liszt, 4 evõkanál olaj, 1 evõkanál piros fûszerpaprika, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors

Elkészítés

A megtisztított, kibelezett kis halakat megsózzuk, és legalább fél órán keresztül hagyjuk állni. Ezalatt a piros fûszerpaprikát belekeverjük a lisztbe, a törött borssal együtt. A halakat egyenként belemártjuk a fûszeres lisztbe, olajjal megkenjük, majd a beolajozott rostra helyezzük jó szorosan egymás mellé. Ha a halak alsó fele megsült, megfordítjuk, és olajjal megkenve, a másik felét is ropogós-pirosra sütjük.

Fokhagymával ízesített mozzarellás-paradicsomsaláta illik hozzá:
Hozzávalók: 50 dkg paradicsom, 25 dkg mozzarella, 1 fej radicchio, fél fej klasszikus fejes saláta, 1 sárgarépa, só, õrölt bors, szárított oregánó, 6 evõkanál olívaolaj

A paradicsomot megmossuk, leszárogatjuk, és fél centi vastag karikákra vágjuk. A sajtot lecsepegtetjük, és vékonyan felszeleteljük. A salátaleveleket folyó víz alatt alaposan lemossuk, a sárgarépát megtisztítjuk. A kétféle salátát kisebb darabokra tépjük, a répát gyufaszálnyi hasábokra vágjuk.

A paradicsom- és sajtkarikákat váltakozva, legyezõ alakban a tányérokra rendezzük, a salátát melléhalmozzuk, a répacsíkokkal megszórjuk. Megsózzuk, a borssal és az oregánóval fûszerezzük. Végül az olívaolajjal megöntözve, friss franciakenyérrel tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

ujratelepitésk SALMO Perch PH8SDR RR Vékonybajszú tőkehal FOX Predator Dead Bait Floater Sticks Rapala Jointed J09P hogyan fogjak csali halat haltelepitéssek hernád babaocsai dráva holt ága energo SPRO Dyno Force Carp 360 kutyogtat dunaegyháza stephen white Parti büfé harmaskoros magyar halfajták Volczér István versenyek waterland horgászbolt takács robert bivaly Daiwa Powermesh amur pucolás gersekaráthorgásztó