Paprikás keszeg roston
Hozzávalók
1 kg apró keszeg, 4 evõkanál liszt, 4 evõkanál olaj, 1 evõkanál piros fûszerpaprika, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors
Elkészítés
A megtisztított, kibelezett kis halakat megsózzuk, és legalább fél órán keresztül hagyjuk állni. Ezalatt a piros fûszerpaprikát belekeverjük a lisztbe, a törött borssal együtt. A halakat egyenként belemártjuk a fûszeres lisztbe, olajjal megkenjük, majd a beolajozott rostra helyezzük jó szorosan egymás mellé. Ha a halak alsó fele megsült, megfordítjuk, és olajjal megkenve, a másik felét is ropogós-pirosra sütjük.Fokhagymával ízesített mozzarellás-paradicsomsaláta illik hozzá:
Hozzávalók: 50 dkg paradicsom, 25 dkg mozzarella, 1 fej radicchio, fél fej klasszikus fejes saláta, 1 sárgarépa, só, õrölt bors, szárított oregánó, 6 evõkanál olívaolaj
A paradicsomot megmossuk, leszárogatjuk, és fél centi vastag karikákra vágjuk. A sajtot lecsepegtetjük, és vékonyan felszeleteljük. A salátaleveleket folyó víz alatt alaposan lemossuk, a sárgarépát megtisztítjuk. A kétféle salátát kisebb darabokra tépjük, a répát gyufaszálnyi hasábokra vágjuk.
A paradicsom- és sajtkarikákat váltakozva, legyezõ alakban a tányérokra rendezzük, a salátát melléhalmozzuk, a répacsíkokkal megszórjuk. Megsózzuk, a borssal és az oregánóval fûszerezzük. Végül az olívaolajjal megöntözve, friss franciakenyérrel tálaljuk.
0 hozzászólás
Hozzászólások