Rácos törpeharcsa

Hozzávalók

(4 személyre) 1 kg törpeharcsa, 1 kg krumpli, 4-5 dl tejföl, 1 fej hagyma, 3-4 gerezd fokhagyna, só, csombor, diónyi kacsa vagy libazsír

Elkészítés

A törpeharcsa hátúszója igen agresszíven tüskés, ezért a tisztogatása nem egyszerű, ezeket konyhai ollóval legjobb az elején eltávolítani. Jól megmostam, és alaposan besózzuk, és így hagyjuk negyed órát, majd vízzel durván lecsapatjuk, ismét átmossuk.

A krumplit meghámozzuk és felkozkázzuk. A hagymát viszonylag vastag negyed karikákba vágjuk, a fokhagymát a kés lapjával szétnyomjuk. Egy nagy serpenyűben a zsiradékot jól felhevítjük és rázúdítjuk a krumplit, hagymát, fokhagymát, és nagy lángon megpirítjuk. Nem szerencsés fakanállal kavargatni, mert a krumpli hamar megtörik, ezért csak a serpenyő sűrű rázogatásával forgatjuk át. Addig kell vele küzdeni, míg a krumpli kezd pirulni és nagyjából félkész nem lesz. Lehet kicsit sózni, és ekkor szórtjuk meg csomborral is. Egyenletesen elterítetjük a tepsiben, és nagyjából szabályos közönként belenyomogatjuk az enyhén újrasózott és csomborral megszórt törpeharcsákat, majd a tetejére egyenletesen rálocsolgatjuk, vagy inkább kenjük a tejfölt. 200-210 fokra elűmelegített sütűben fél órát sütjük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

leiras hazicsaliknak pecaorsok r 21 kákafoki holtág csévélés Kamasaki Bottartó villa teleszkóp hosszú éjszakai horgászat horgász árak horgász napijegy sebes körös csonakázási feltételek polosteto vaskó száraz haleleség ponty rekord holttisza bojli készítõ kriszta növér powergumikõtés napi jegy ára zala megyében területi engedély kondor Márványos páncélosharcsa Áttetsző pontylazac berente horgász tó műléggyel Fekete tőkehal