Rácos törpeharcsa

Hozzávalók

(4 személyre) 1 kg törpeharcsa, 1 kg krumpli, 4-5 dl tejföl, 1 fej hagyma, 3-4 gerezd fokhagyna, só, csombor, diónyi kacsa vagy libazsír

Elkészítés

A törpeharcsa hátúszója igen agresszíven tüskés, ezért a tisztogatása nem egyszerű, ezeket konyhai ollóval legjobb az elején eltávolítani. Jól megmostam, és alaposan besózzuk, és így hagyjuk negyed órát, majd vízzel durván lecsapatjuk, ismét átmossuk.

A krumplit meghámozzuk és felkozkázzuk. A hagymát viszonylag vastag negyed karikákba vágjuk, a fokhagymát a kés lapjával szétnyomjuk. Egy nagy serpenyűben a zsiradékot jól felhevítjük és rázúdítjuk a krumplit, hagymát, fokhagymát, és nagy lángon megpirítjuk. Nem szerencsés fakanállal kavargatni, mert a krumpli hamar megtörik, ezért csak a serpenyő sűrű rázogatásával forgatjuk át. Addig kell vele küzdeni, míg a krumpli kezd pirulni és nagyjából félkész nem lesz. Lehet kicsit sózni, és ekkor szórtjuk meg csomborral is. Egyenletesen elterítetjük a tepsiben, és nagyjából szabályos közönként belenyomogatjuk az enyhén újrasózott és csomborral megszórt törpeharcsákat, majd a tetejére egyenletesen rálocsolgatjuk, vagy inkább kenjük a tejfölt. 200-210 fokra elűmelegített sütűben fél órát sütjük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

ügyfélfogadás koós senso spin SEVYLOR Terepmintás takaró szarvasi horgászvizek SHIMANO Force Master Spin 300M Körömvillantóval Technipeche Graphite Metal Tresse parasztok szigete császár tilefish hekk sörtésztában napijegy káló nagybi mongóli kocsi pisztráng horgászás foxorsó üdülésicsekk elfogadás harcsa halászlé pergetõ versenyre daiwa amorphous whisker osprey DAM Quick Finessa fs 7 braun kamasaki orsó pergetõbot