Tormás márna

Hozzávalók

80 dkg márna-filé, 4 szelet barna rozskenyér, két diónyi méretű friss torma, fél teáskanál kakukkfű, 4 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj, só, darált bors, 1 teáskanál halfűszer-keverék

Elkészítés

Vágjuk négy egyforma darabra a halfilét, felületét simítsuk meg, és ha észlelünk szálkát, azt csipesszel vagy késsel húzzuk ki.

Csorgassuk meg kevés olívaolajjal, daráljunk rá borsot és szórjuk meg a fűszerkeverékkel. Tegyük egy nagy tányérra, és pár órára helyezzük hűtőszekrénybe, hogy a fűszerek íze jól átjárja a hal húsát.

Amíg a hal pihen a hűtőben, készítsük el a tormás morzsát. Vágjuk le vékonyan a kenyér héját, majd vágjuk kisebb darabokra. Tegyük egy konyhai gyorsvágó gépbe és aprítsuk finomra.

Öntsük egy tálba a kenyérmorzsát, reszeljük hozzá a friss tormát (használhatunk tejszínes reszelt tormát is), szórjuk bele a kakukkfüvet, majd keverjük jól össze.

Tegyük a befűszerezett halszeleteket sütőpapírral borított tepsire egymás mellé.

Kanalazzuk rá a tormás morzsát, majd csorgassuk meg kissé olívaolajjal. Tegyük előmelegített sütőbe és 150-160 fokon süssük 15-20 percen keresztül.

Ha elkészült, lapátkanállal tálaljuk nagy tányérokra, körítésnek hozzá párolt zöldségeket vagy snidlinges apróburgonyát készítsünk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Tabdi pék tó Isurus oxyrinchus Brachyura kákofoki-holtág faház horgász napijegy fás tó nõtincsi-tó KRYSTON Merlin Mitchell 300X Manie felújítás CUKK VITA kukorica vanília igarpuszta Bojtosúszójú halak zsinórvezető feherprt ponty halaszle alcsi sziget horgászengedélyek SPRO The Carp elektromos kapásjelzo jégpáncél ponty jóasszony módra napijegyvásárlás simano kupa 2010 tározo Lajta torkola