Tormás márna

Hozzávalók

80 dkg márna-filé, 4 szelet barna rozskenyér, két diónyi méretű friss torma, fél teáskanál kakukkfű, 4 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj, só, darált bors, 1 teáskanál halfűszer-keverék

Elkészítés

Vágjuk négy egyforma darabra a halfilét, felületét simítsuk meg, és ha észlelünk szálkát, azt csipesszel vagy késsel húzzuk ki.

Csorgassuk meg kevés olívaolajjal, daráljunk rá borsot és szórjuk meg a fűszerkeverékkel. Tegyük egy nagy tányérra, és pár órára helyezzük hűtőszekrénybe, hogy a fűszerek íze jól átjárja a hal húsát.

Amíg a hal pihen a hűtőben, készítsük el a tormás morzsát. Vágjuk le vékonyan a kenyér héját, majd vágjuk kisebb darabokra. Tegyük egy konyhai gyorsvágó gépbe és aprítsuk finomra.

Öntsük egy tálba a kenyérmorzsát, reszeljük hozzá a friss tormát (használhatunk tejszínes reszelt tormát is), szórjuk bele a kakukkfüvet, majd keverjük jól össze.

Tegyük a befűszerezett halszeleteket sütőpapírral borított tepsire egymás mellé.

Kanalazzuk rá a tormás morzsát, majd csorgassuk meg kissé olívaolajjal. Tegyük előmelegített sütőbe és 150-160 fokon süssük 15-20 percen keresztül.

Ha elkészült, lapátkanállal tálaljuk nagy tányérokra, körítésnek hozzá párolt zöldségeket vagy snidlinges apróburgonyát készítsünk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Rába folyó gát zsinórvezetőgörgő háromrészes horgászbot palotási to 55 kg hal horgász vizsga györben engedej meny 2010 borostyán jaxon odeon 3.6 garancsi tó rézbõl korcs horgászvizek rétmajor állóvízi halfaj GAMAKATSU Elokötött pontyozó horog horgászat a tiszán TOP MIX T-REX Power Carp 360 pergetõs kötés horgászjegy váltás Pterophyllum scalare milo bot Albacore fogalomtár horgászbolt veszprém