Sóban sült márna

Hozzávalók

1 márna (2-3 kg) 2.5 kg kősó vagy tengeri só, 3 gerezd fokhagyma, 2-3 ág citromfű, 30 dg spenót, 3-4 paradicsom, 1 uborka, fél fej édes fehérhagyma, 1 csomó újhagyma, 1-2 marék olívabogyó, 1 citrom, pár csepp olívaolaj

Elkészítés

A márnát alaposan meg kell tisztítani. Ha a tepsiben keresztben sem fér el le kell vágni a fejét, farkát. A tepsi aljára ujjnyi vastagon sót szórunk. A márna hasát durva szemű tengeri sóval enyhén besózzuk, a hasüregbe beledugjuk a citromfüveket és a félbe vágott fokhagymagerezdeket. Ráfektjük a sóágyra, majd annyi sót szórynk rá, hogy mindenhol jól befedje. Kissé meglocsolgatjukvízzel, hogy összeálljon, és megpaskolgatjuk kézzel. A lényeg, hogy mindenhol alaposan fedje a só. 200 fokos sütőben egy óra alatt megsütjük. Kisebb hal esetén 50 perc is elég lehet, a lényeg, hogy kalkuláljuk be azt is, hogy a nagy mennyiségű sónak idő kell, míg átmelegszik. Az egy óra leteltével késsel óvatosan rést ütünk a sópáncélon, amit lefejtetünk a halról. Tálaláskor a bőrét húzzuk le, amit pedig nem fogyasztunk el azonnal, azt húzzuk le a sóágyról, mert levet ereszthet, és túlzottan sós lehet.

Köretnek egyszerű vegyes zöldsalátát ajánlunk (uborka, paradicsom, hagyma, spenótlevél, oliva). Locsoljuk meg egy citrom levével, pár csepp olívaolajjal, forgassuk össze, és fél órát hagyjuk a hűtőben összeérni.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Mohácsi hallé hány hektár sástó vize fejérmegyei horgász vizek mohosz haltelepítés harcsás fótóalbum wobbler kötés buzásvölgyi víztározó Miskolci Határõr Horgász Egyesület Rapala Original Floater F07S lengõ nyilatkozat jásztelek eldorádó-tó békeszentandrás river spin moon 270 dráva, menyhal horgászvizek tápiószecső végszerelékek kiado stég kiemelés süllőtanyák foktoiholtag legszebb halak kurca folyo odyssey fx35