Sóban sült márna

Hozzávalók

1 márna (2-3 kg) 2.5 kg kősó vagy tengeri só, 3 gerezd fokhagyma, 2-3 ág citromfű, 30 dg spenót, 3-4 paradicsom, 1 uborka, fél fej édes fehérhagyma, 1 csomó újhagyma, 1-2 marék olívabogyó, 1 citrom, pár csepp olívaolaj

Elkészítés

A márnát alaposan meg kell tisztítani. Ha a tepsiben keresztben sem fér el le kell vágni a fejét, farkát. A tepsi aljára ujjnyi vastagon sót szórunk. A márna hasát durva szemű tengeri sóval enyhén besózzuk, a hasüregbe beledugjuk a citromfüveket és a félbe vágott fokhagymagerezdeket. Ráfektjük a sóágyra, majd annyi sót szórynk rá, hogy mindenhol jól befedje. Kissé meglocsolgatjukvízzel, hogy összeálljon, és megpaskolgatjuk kézzel. A lényeg, hogy mindenhol alaposan fedje a só. 200 fokos sütőben egy óra alatt megsütjük. Kisebb hal esetén 50 perc is elég lehet, a lényeg, hogy kalkuláljuk be azt is, hogy a nagy mennyiségű sónak idő kell, míg átmelegszik. Az egy óra leteltével késsel óvatosan rést ütünk a sópáncélon, amit lefejtetünk a halról. Tálaláskor a bőrét húzzuk le, amit pedig nem fogyasztunk el azonnal, azt húzzuk le a sóágyról, mert levet ereszthet, és túlzottan sós lehet.

Köretnek egyszerű vegyes zöldsalátát ajánlunk (uborka, paradicsom, hagyma, spenótlevél, oliva). Locsoljuk meg egy citrom levével, pár csepp olívaolajjal, forgassuk össze, és fél órát hagyjuk a hűtőben összeérni.

0 hozzászólás

Hozzászólások

feeder technikák Daru majus AX Carp Extra heavy velence-tó udulesicsekk elfogadas Toscan típusú hal Passion Altar er nagytestű halak sárosd ultimate motoros etetocsonak nagy pontyok tényö betlehem rántott fogas orvis legyezőbot fás tó szarvasa csabato teruleti engedely süttõ horgász napijegy spro hardy yum műcsali HAYABUSA BEK562