Borban párolt ponty, káposztával

Hozzávalók

(4 személyre) 1 kg ponty (busa, amur), 5 deka vaj vagy margarin, 2 dl száraz fehér bor, 1 citrom, 1 mk. bors, 1 kk. kakukkfű, 60 deka hordós káposzta, 2 deci tejföl, só.

Elkészítés

A halat megtisztítjuk, irdaljuk, keserűfogát kivesszük, sózzuk, citromlével bekenjük. Félórát pihenni hagyjuk, szárazra töröljük, fűszerezzük és vajjal bekenjük, kívül-belül. Fenyőből szálkákat hasítunk, egy tűzálló tál aljára keresztben elhelyezzük 5 centis távolságra egymástól. A halat ráhelyezzük és a bort aláöntjük, lefedjük, vagy alufóliával lezárjuk. Közepesen forró sütőbe tesszük 15-20 percig. Addig a káposztát vékony csíkokra vágjuk. Kevés zsíradékkal és vízzel félpuhára pároljuk. A halat kivesszük a sütőből, kifedjük, a káposztát köré helyezzük, tejfölözzük a halat is, és a sütőbe visszahelyezzük, tovább sütjük, ameddig a hal kissé megpirul. Azonnal tálaljuk majd a tányérokban tejfölözhetjük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

csónak kikötés dombóvár ENERGOFISH Zsákos haltartó Halburger harcsázo fonotzsinorok celldömölki-horgászboltok csukás Mitchell GiTa SW etetõ anyag teszt kecsegéző csomor Aklitavak kilós JVS Digitális horgászmérleg elõfizetés marosmix domolykó Excalibur Royal Shad horgász felszerelések és árak Azovi-tenger Tengeri halfilé paradicsommal és spárgával eromui dufoegdéhd pergetõ bot