Borban párolt ponty, káposztával

Hozzávalók

(4 személyre) 1 kg ponty (busa, amur), 5 deka vaj vagy margarin, 2 dl száraz fehér bor, 1 citrom, 1 mk. bors, 1 kk. kakukkfű, 60 deka hordós káposzta, 2 deci tejföl, só.

Elkészítés

A halat megtisztítjuk, irdaljuk, keserűfogát kivesszük, sózzuk, citromlével bekenjük. Félórát pihenni hagyjuk, szárazra töröljük, fűszerezzük és vajjal bekenjük, kívül-belül. Fenyőből szálkákat hasítunk, egy tűzálló tál aljára keresztben elhelyezzük 5 centis távolságra egymástól. A halat ráhelyezzük és a bort aláöntjük, lefedjük, vagy alufóliával lezárjuk. Közepesen forró sütőbe tesszük 15-20 percig. Addig a káposztát vékony csíkokra vágjuk. Kevés zsíradékkal és vízzel félpuhára pároljuk. A halat kivesszük a sütőből, kifedjük, a káposztát köré helyezzük, tejfölözzük a halat is, és a sütőbe visszahelyezzük, tovább sütjük, ameddig a hal kissé megpirul. Azonnal tálaljuk majd a tányérokban tejfölözhetjük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Tisza(szabolcs-szatmár) szegély hurok legyeződobás tuskós guttman tó tavi kagylo Rapala Jointed J07BTR pony horgászat pontytej préri tó füzõtt csali gyúró horgász tó SHIMANO Catana BX TE 3-800GT MULTI FISH Szögletes nagy tálca garmin400 horgászat márnára újszentmargita díszsügér vajaj-to Dongér csatorna Ráckevei horgásztanya alzer hitra kolon tó