Borban párolt ponty, káposztával

Hozzávalók

(4 személyre) 1 kg ponty (busa, amur), 5 deka vaj vagy margarin, 2 dl száraz fehér bor, 1 citrom, 1 mk. bors, 1 kk. kakukkfű, 60 deka hordós káposzta, 2 deci tejföl, só.

Elkészítés

A halat megtisztítjuk, irdaljuk, keserűfogát kivesszük, sózzuk, citromlével bekenjük. Félórát pihenni hagyjuk, szárazra töröljük, fűszerezzük és vajjal bekenjük, kívül-belül. Fenyőből szálkákat hasítunk, egy tűzálló tál aljára keresztben elhelyezzük 5 centis távolságra egymástól. A halat ráhelyezzük és a bort aláöntjük, lefedjük, vagy alufóliával lezárjuk. Közepesen forró sütőbe tesszük 15-20 percig. Addig a káposztát vékony csíkokra vágjuk. Kevés zsíradékkal és vízzel félpuhára pároljuk. A halat kivesszük a sütőből, kifedjük, a káposztát köré helyezzük, tejfölözzük a halat is, és a sütőbe visszahelyezzük, tovább sütjük, ameddig a hal kissé megpirul. Azonnal tálaljuk majd a tányérokban tejfölözhetjük.

0 hozzászólás

Hozzászólások

fer-tó Rapala Blue Fox Vibrax BFS3CYR kóczhal szikraiholtág.info Csuka kupa Bojli Eurostar Sea Monster Carp marvel méregfog marlin videok Szélmezei abu zsinór zsinór méret dobóiskola horgász hetijegy megyesi tó tassi horgász klub SHIMANO Force Master TE 800-330 süllõ visszaengedése keszeg sütése FOX Fozsinór süllyeszto nehezék rögzíto 3 botos SPRO Bionic Specialist Catfish fogas süllõ neszmély kis-duna trükkös tolmácsi viztározó