Süllő gombával töltve

Hozzávalók

4 személyre:
1 nagyobb (kb. 1 kg-os) süllő, 1 közepes fej hagyma, 400 g erdei gomba (rókagomba, vargánya stb.), 100 g vaj vagy olaj, 1 csokor petrezselyem, őrölt szerecsendió, só

Elkészítés

A megtisztított, megmosott halat fél órára besózzuk. A finomra vágott hagymát 1 evőkanál olajban vagy vajban üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a gondosan megmosott, vékonyan felszeletelt gombát, a vágott petrezselymet, egy csipet szerecsendiót, ízlés szerint sót, és saját levében puhára pároljuk, zsírjára pirítjuk. Mindezt a hal hasüregébe töltjük, hústűvel megtűzzük, a halat kivajazott tepsibe fektetjük, megöntözzük a maradék olajozott vajjal vagy az olajjal, alufóliával betakarjuk, és előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél (180 C) kb. 25 percig pároljuk. Levesszük róla az alufóliát, és erős tűzön aranybarnára pirítjuk. Sütőlapáttal tálra csúsztatjuk, citromkarikával petrezselyemmel díszítjük. Burgonyapüré illik hozzá.

0 hozzászólás

Hozzászólások

tótkecsege wobbler szerelése Gõbõljárás búzavölgyi délegyhaza tavak halászlevek német buczó vízterület kiválasztása hjúniusban, zalagyömörõ zsibót dombovár környéki horgászhelyek fluorocarbon zsinór heti fogas napijegy dunaharaszti SENSAS Gialla Kárász FOX Snare harcsa horgászás feederbot horogtû menyhal Mocsai fürdõzés horgász online áruház marvany suger csendes vendégház