Süllő gombával töltve

Hozzávalók

4 személyre:
1 nagyobb (kb. 1 kg-os) süllő, 1 közepes fej hagyma, 400 g erdei gomba (rókagomba, vargánya stb.), 100 g vaj vagy olaj, 1 csokor petrezselyem, őrölt szerecsendió, só

Elkészítés

A megtisztított, megmosott halat fél órára besózzuk. A finomra vágott hagymát 1 evőkanál olajban vagy vajban üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a gondosan megmosott, vékonyan felszeletelt gombát, a vágott petrezselymet, egy csipet szerecsendiót, ízlés szerint sót, és saját levében puhára pároljuk, zsírjára pirítjuk. Mindezt a hal hasüregébe töltjük, hústűvel megtűzzük, a halat kivajazott tepsibe fektetjük, megöntözzük a maradék olajozott vajjal vagy az olajjal, alufóliával betakarjuk, és előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél (180 C) kb. 25 percig pároljuk. Levesszük róla az alufóliát, és erős tűzön aranybarnára pirítjuk. Sütőlapáttal tálra csúsztatjuk, citromkarikával petrezselyemmel díszítjük. Burgonyapüré illik hozzá.

0 hozzászólás

Hozzászólások

horgász jatekok download match-módszer tivizig tó ponos hely templomtó horgászó tó kiadó vendégház gyomaendrõd KORDA Kurv Shank 4 észak magyarországi horgász egyesület túlszaporodott haldorádo.hu ultimate motoros etetocsonak hévízi csatorna Töltött tok dunai holtág BELTERJES VIZ csónakmotorok sulinaris nambrad-to FFWD bot domonyvölgyi FOX Arma Point Teflon LS gyöngyöstarjáni türtöi holtág