Süllő gombával töltve

Hozzávalók

4 személyre:
1 nagyobb (kb. 1 kg-os) süllő, 1 közepes fej hagyma, 400 g erdei gomba (rókagomba, vargánya stb.), 100 g vaj vagy olaj, 1 csokor petrezselyem, őrölt szerecsendió, só

Elkészítés

A megtisztított, megmosott halat fél órára besózzuk. A finomra vágott hagymát 1 evőkanál olajban vagy vajban üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a gondosan megmosott, vékonyan felszeletelt gombát, a vágott petrezselymet, egy csipet szerecsendiót, ízlés szerint sót, és saját levében puhára pároljuk, zsírjára pirítjuk. Mindezt a hal hasüregébe töltjük, hústűvel megtűzzük, a halat kivajazott tepsibe fektetjük, megöntözzük a maradék olajozott vajjal vagy az olajjal, alufóliával betakarjuk, és előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél (180 C) kb. 25 percig pároljuk. Levesszük róla az alufóliát, és erős tűzön aranybarnára pirítjuk. Sütőlapáttal tálra csúsztatjuk, citromkarikával petrezselyemmel díszítjük. Burgonyapüré illik hozzá.

0 hozzászólás

Hozzászólások

24 oras napi jegy charisma senso pilk keleti fõcsatorna horgászata verseny idöpontok pataki Kemenczés László Match Eurostar Cougar vendéglõ süksdi tó tengervizi halak pontyos úszózás balaton medertérkép horgász területi engedély váckisújfalu Rapala Shad Rap SR07SFC Kétegyházi tó szélmezei tavak haltelepítés szentes perfect pro carp Karcsú díszmárna halõrök Zátonyi duna Zsinórvezetõ gyûrûk Black Label Baits Bojli Burning Sun SPRO Dyno Force Tele 100