Süllő gombával töltve

Hozzávalók

4 személyre:
1 nagyobb (kb. 1 kg-os) süllő, 1 közepes fej hagyma, 400 g erdei gomba (rókagomba, vargánya stb.), 100 g vaj vagy olaj, 1 csokor petrezselyem, őrölt szerecsendió, só

Elkészítés

A megtisztított, megmosott halat fél órára besózzuk. A finomra vágott hagymát 1 evőkanál olajban vagy vajban üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a gondosan megmosott, vékonyan felszeletelt gombát, a vágott petrezselymet, egy csipet szerecsendiót, ízlés szerint sót, és saját levében puhára pároljuk, zsírjára pirítjuk. Mindezt a hal hasüregébe töltjük, hústűvel megtűzzük, a halat kivajazott tepsibe fektetjük, megöntözzük a maradék olajozott vajjal vagy az olajjal, alufóliával betakarjuk, és előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél (180 C) kb. 25 percig pároljuk. Levesszük róla az alufóliát, és erős tűzön aranybarnára pirítjuk. Sütőlapáttal tálra csúsztatjuk, citromkarikával petrezselyemmel díszítjük. Burgonyapüré illik hozzá.

0 hozzászólás

Hozzászólások

fonott zsinór gumihallal flajzar aranypikely mi eszik spro zsinór TITÁNIUM SS GYÜRÜ doboz-szanazug SHIMANO Force Master TE10000-330 felső-tisza marasztok uti to SHIMANO Force Master Spin 270H multiplikátoros orsó dunavölgyi főcsatorna Shimano Beast Master Specimen borza bojli receptek búz muréna sándor dani ohcsb2009 Gadus morhua Cápaharcsa (Pangasius suthci) Berkley FireLine Crystal 04