Tejfölös ponty II.

Hozzávalók

1 kg ponty, 5 dkg zsír, 2 dl tejföl, paprika, hagyma

Elkészítés

A pontyot megtisztítjuk, és besózzuk. Ha a ponty nagyobb, akkor hosszában kettészeljük. Bezsírozott zománctepsibe tesszük, megszórjuk apróra vágott hagymával, paprikával meghintjük, vajpapírral letakarva kevés vizet adunk hozzá és a tűzhelyen forraljuk. Utána forró sütőbe tesszük, ahol 15-20 percig sütjük. Két dl tejfölt 1 kávéskanál liszttel elkeverünk, a pontyra öntjük, ezzel is egyszer felforraljuk és egészben tálra helyezzük. A paprikás levet ráöntjük. Rizzsel vagy burgonyával tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

selva Yo-Zuri 3D Vibe wobbler PERFECT Slider úszó tika féderes szerelék úszó sulyozás rütyőke liszói Salgótarján lápipóctó Magyarország védett halfajai csalikkészítése Határréti-tározó horgászvizek körös holtág popperezni vadkert horgásztó doboelöke robinson xt napijegy deseda rohodi-viztározó dunaholtág páty bazooka Trachurus mediterraneus