Tejfölös ponty II.

Hozzávalók

1 kg ponty, 5 dkg zsír, 2 dl tejföl, paprika, hagyma

Elkészítés

A pontyot megtisztítjuk, és besózzuk. Ha a ponty nagyobb, akkor hosszában kettészeljük. Bezsírozott zománctepsibe tesszük, megszórjuk apróra vágott hagymával, paprikával meghintjük, vajpapírral letakarva kevés vizet adunk hozzá és a tűzhelyen forraljuk. Utána forró sütőbe tesszük, ahol 15-20 percig sütjük. Két dl tejfölt 1 kávéskanál liszttel elkeverünk, a pontyra öntjük, ezzel is egyszer felforraljuk és egészben tálra helyezzük. A paprikás levet ráöntjük. Rizzsel vagy burgonyával tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

OWNER C-1 dormánd feder halasz bot magántó cyprinus carpio alcsi szigeti holt tisza horgaszengedely raba Volent csónakmotor Yo-Zuri Tobimaru wobbler drávai halak horgászata wobblerezés balinra tilolmi idõk kötések horgász területi engedély holt tisza látóképitó tiszai harcsázás Halpástétom halsokkoló ijas Dunaferr ó-hat halimba k8