Tejfölös ponty II.

Hozzávalók

1 kg ponty, 5 dkg zsír, 2 dl tejföl, paprika, hagyma

Elkészítés

A pontyot megtisztítjuk, és besózzuk. Ha a ponty nagyobb, akkor hosszában kettészeljük. Bezsírozott zománctepsibe tesszük, megszórjuk apróra vágott hagymával, paprikával meghintjük, vajpapírral letakarva kevés vizet adunk hozzá és a tűzhelyen forraljuk. Utána forró sütőbe tesszük, ahol 15-20 percig sütjük. Két dl tejfölt 1 kávéskanál liszttel elkeverünk, a pontyra öntjük, ezzel is egyszer felforraljuk és egészben tálra helyezzük. A paprikás levet ráöntjük. Rizzsel vagy burgonyával tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

SPRO Premier Line zodiac gumicsónak szolnoki csongrád m egye csorba tó miskolc fenekez Rapala Jointed J11S balatoni halak agassiz csabak eredményes halfogás Hatszögólom BCM horgásztó bojlis horog kötés cabilleaux BODROG NAPIJEGY MILO Milo Super napijegy a kõrösön fűzvölgyi-zsilip Vörösboros pontyfilé kiskunsági főcsatorna õze tanya Berkley Easy Clip gyorskapocs pergetés sügérre áprilisi versenyek