Tejfölös ponty II.

Hozzávalók

1 kg ponty, 5 dkg zsír, 2 dl tejföl, paprika, hagyma

Elkészítés

A pontyot megtisztítjuk, és besózzuk. Ha a ponty nagyobb, akkor hosszában kettészeljük. Bezsírozott zománctepsibe tesszük, megszórjuk apróra vágott hagymával, paprikával meghintjük, vajpapírral letakarva kevés vizet adunk hozzá és a tűzhelyen forraljuk. Utána forró sütőbe tesszük, ahol 15-20 percig sütjük. Két dl tejfölt 1 kávéskanál liszttel elkeverünk, a pontyra öntjük, ezzel is egyszer felforraljuk és egészben tálra helyezzük. A paprikás levet ráöntjük. Rizzsel vagy burgonyával tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

tuzoszúnyog halliszt Balatonbereny b ujvaros Balzer Atlantic Carp 360 3Lbs veszprém peca kunyhó Ambition Pro Bolo nagy dunai területi engedély szaküzletek Pécs salmo műcsali halásztelek halb Pisztrángfelszerelés csongrad terkep arai gói tó vasmegye Albók tava berettyó horgaszbolt gyulan TECHNO Technopufi MEGA horgász film letöltés Top Mix T-Rex River Feeder 360XH bot harom koros Pudra