Tejfölös ponty II.

Hozzávalók

1 kg ponty, 5 dkg zsír, 2 dl tejföl, paprika, hagyma

Elkészítés

A pontyot megtisztítjuk, és besózzuk. Ha a ponty nagyobb, akkor hosszában kettészeljük. Bezsírozott zománctepsibe tesszük, megszórjuk apróra vágott hagymával, paprikával meghintjük, vajpapírral letakarva kevés vizet adunk hozzá és a tűzhelyen forraljuk. Utána forró sütőbe tesszük, ahol 15-20 percig sütjük. Két dl tejfölt 1 kávéskanál liszttel elkeverünk, a pontyra öntjük, ezzel is egyszer felforraljuk és egészben tálra helyezzük. A paprikás levet ráöntjük. Rizzsel vagy burgonyával tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

elo hal vasar ponty Lutjanus analis Farmer horgásztó marttini raja batis szeged szállás Dózer-tó büntetés DAM Quick HPN rd 3 hortobágy-beretyó fõcsatorna hirdetésfeladás harcsa filmek hamvas sárréti csatorna pánczél Yo-Zuri Minnow 7 csukázó úszó pilisszentiváni tó herendi humminbird fogásielõrejelzés leuciscus cephalus csónakázás xbx kar lónyay-csatorna