Tejfölös ponty II.

Hozzávalók

1 kg ponty, 5 dkg zsír, 2 dl tejföl, paprika, hagyma

Elkészítés

A pontyot megtisztítjuk, és besózzuk. Ha a ponty nagyobb, akkor hosszában kettészeljük. Bezsírozott zománctepsibe tesszük, megszórjuk apróra vágott hagymával, paprikával meghintjük, vajpapírral letakarva kevés vizet adunk hozzá és a tűzhelyen forraljuk. Utána forró sütőbe tesszük, ahol 15-20 percig sütjük. Két dl tejfölt 1 kávéskanál liszttel elkeverünk, a pontyra öntjük, ezzel is egyszer felforraljuk és egészben tálra helyezzük. A paprikás levet ráöntjük. Rizzsel vagy burgonyával tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

előke zsinór preparálás szolunaris naptar 2009 úszó szerelése korförgó tripla horog fasírt házirét bojlis verseny middy botok köshej horgász napijegy felső tisza feltolós szerelés ráckevei holtág domolykó légy szunyoglárva Balatonszemes tilalmi idők vonyarc horgászhelyek budapesti szakasz lakitelek holt tisza daiwa legyezőbot Rapala Jointed J05HT alkatreszek