Tejfölös ponty II.

Hozzávalók

1 kg ponty, 5 dkg zsír, 2 dl tejföl, paprika, hagyma

Elkészítés

A pontyot megtisztítjuk, és besózzuk. Ha a ponty nagyobb, akkor hosszában kettészeljük. Bezsírozott zománctepsibe tesszük, megszórjuk apróra vágott hagymával, paprikával meghintjük, vajpapírral letakarva kevés vizet adunk hozzá és a tűzhelyen forraljuk. Utána forró sütőbe tesszük, ahol 15-20 percig sütjük. Két dl tejfölt 1 kávéskanál liszttel elkeverünk, a pontyra öntjük, ezzel is egyszer felforraljuk és egészben tálra helyezzük. A paprikás levet ráöntjük. Rizzsel vagy burgonyával tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

harcsázó köröstúrtõ pilisszentlászló Mátrafüred Afrikai harcsa fehérborban veresszem pistrank horgász területi engedély viszló ENERGOTEAM 5 karikás haltartó borsodi horgászengedély rohod merenyei tározo kék whiting bodrogkeresztur étel amurbol csepel horgásztó világ legnagyob hala ananászaroma blenny cukk Szolnok napijegy horgászbot gyürük horgász napijegy fekete körös tányérkerekes orsó