Bundás apróhal

Hozzávalók

500 g apróhal
1/3 bögre finomra vágott mogyoróhagyma, vagy más enyhe aromájú hagymafajta
2 teáskanál aprított kapor
2 citrom héja
2 teáskanál citromlé
½ bögre liszt
2 lágyan felvert tojás
frissen örölt bors és só, ízlés szerint
olívaolaj a sütéshez
citromgerezdek

Elkészítés

Az apróhalat összedolgozzuk robotgéppel, vagy turmixban.
A masszát tegyük egy edénybe, majd adjuk hozzá a hagymát, kaprot, citromhéjat, citromlevet, lisztet, tojást, sót, valamint a borsot, és alaposan kerjük össze.

Serpenyőbe teszünk olajat, amit felforrósítunk, és a masszát kanalanként beletesszük, kb. 2-3 percig sütjük, vagy még a bundája aranybarna nem lesz.

Citromgerezdekkel tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

berettyó csatorna Kékbodony elektromos kapásjelző engedély nélkuli napi jegy sûllös videok STRAND horgász használtcikkpiac Balzer Magna MX-5 Special roky 60 sülysáp éjszakai jegy árak Szõkei-tavak Kapusi erdelyviyek vitorláshajó-vezetői engedély Dam Quick SLR Spin fd 8 rábai halak stettni klub társak horgászat Velencei tavon hal-ász SPRO Inspiration Picker 270 uszotárolok Norway special boat 500 Õrségi