Bundás apróhal

Hozzávalók

500 g apróhal
1/3 bögre finomra vágott mogyoróhagyma, vagy más enyhe aromájú hagymafajta
2 teáskanál aprított kapor
2 citrom héja
2 teáskanál citromlé
½ bögre liszt
2 lágyan felvert tojás
frissen örölt bors és só, ízlés szerint
olívaolaj a sütéshez
citromgerezdek

Elkészítés

Az apróhalat összedolgozzuk robotgéppel, vagy turmixban.
A masszát tegyük egy edénybe, majd adjuk hozzá a hagymát, kaprot, citromhéjat, citromlevet, lisztet, tojást, sót, valamint a borsot, és alaposan kerjük össze.

Serpenyőbe teszünk olajat, amit felforrósítunk, és a masszát kanalanként beletesszük, kb. 2-3 percig sütjük, vagy még a bundája aranybarna nem lesz.

Citromgerezdekkel tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

szegvár Minn Kota Endura 55 elektromos csónakmotor uj kifejlesztésü horog harcsakal kepek finomszerelék holt maros rio zsinór szállás keres hol mivel pecázzunk az adrián SPRO Action Lure wobbler készlet RL-046 Waterland Ambassadeur REVO SXT-HS RH 2részes bodroghalászi engedély kiváltás napijegy ára a Farkincás tavon CUKK BOMB mézes etetoanyag rúd mullet Aldebrõi Nagyhalas Horgásztó aleran 4 szeméjes sátor ibolya nyaraló Bács megye