Bundás apróhal

Hozzávalók

500 g apróhal
1/3 bögre finomra vágott mogyoróhagyma, vagy más enyhe aromájú hagymafajta
2 teáskanál aprított kapor
2 citrom héja
2 teáskanál citromlé
½ bögre liszt
2 lágyan felvert tojás
frissen örölt bors és só, ízlés szerint
olívaolaj a sütéshez
citromgerezdek

Elkészítés

Az apróhalat összedolgozzuk robotgéppel, vagy turmixban.
A masszát tegyük egy edénybe, majd adjuk hozzá a hagymát, kaprot, citromhéjat, citromlevet, lisztet, tojást, sót, valamint a borsot, és alaposan kerjük össze.

Serpenyőbe teszünk olajat, amit felforrósítunk, és a masszát kanalanként beletesszük, kb. 2-3 percig sütjük, vagy még a bundája aranybarna nem lesz.

Citromgerezdekkel tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Black Label Baits Pop Up Bojli Only Scopex TIMÁR MIX Dévér mix fekete Caranx ignobilis magna marine harcsázás az ebrón testforma képeket Horgászegyesületek Tolna megye CUKK BOMB mártogatódip ároktó Salmo trutta morpha fario libra gyõribértó haltáskával to budapest horgász területi engedély budapesti duna tiszaalpár horgászbolt FOX Warrior Hardcase kapásjelzo védotok kisshal csali ártánd Okuma CE-S-602UL-1 Celilo elõkew Tejszínes süllo