Bundás apróhal

Hozzávalók

500 g apróhal
1/3 bögre finomra vágott mogyoróhagyma, vagy más enyhe aromájú hagymafajta
2 teáskanál aprított kapor
2 citrom héja
2 teáskanál citromlé
½ bögre liszt
2 lágyan felvert tojás
frissen örölt bors és só, ízlés szerint
olívaolaj a sütéshez
citromgerezdek

Elkészítés

Az apróhalat összedolgozzuk robotgéppel, vagy turmixban.
A masszát tegyük egy edénybe, majd adjuk hozzá a hagymát, kaprot, citromhéjat, citromlevet, lisztet, tojást, sót, valamint a borsot, és alaposan kerjük össze.

Serpenyőbe teszünk olajat, amit felforrósítunk, és a masszát kanalanként beletesszük, kb. 2-3 percig sütjük, vagy még a bundája aranybarna nem lesz.

Citromgerezdekkel tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

mellcsizma folyószabályozás állóvizi úszók karácsonyi horgászköszöntö versike horgasz bot vasarlas keleti fõcsat gereblyézés 2009 febr Cegléd sasame horkos horgász etikai szabály Tavi pisztráng gyory tavak Bácskai halászlé hogy kell rákot fogni VIZAFOGÁS walterland Demecser spotted bass dunai szállások horgász napijegy maconka hármashorog napijegy somoly csalizaspiocaval SPRO LCS elektromos kapásjelzo