Bundás apróhal

Hozzávalók

500 g apróhal
1/3 bögre finomra vágott mogyoróhagyma, vagy más enyhe aromájú hagymafajta
2 teáskanál aprított kapor
2 citrom héja
2 teáskanál citromlé
½ bögre liszt
2 lágyan felvert tojás
frissen örölt bors és só, ízlés szerint
olívaolaj a sütéshez
citromgerezdek

Elkészítés

Az apróhalat összedolgozzuk robotgéppel, vagy turmixban.
A masszát tegyük egy edénybe, majd adjuk hozzá a hagymát, kaprot, citromhéjat, citromlevet, lisztet, tojást, sót, valamint a borsot, és alaposan kerjük össze.

Serpenyőbe teszünk olajat, amit felforrósítunk, és a masszát kanalanként beletesszük, kb. 2-3 percig sütjük, vagy még a bundája aranybarna nem lesz.

Citromgerezdekkel tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

csaba-tó csóricsuka tó hajlításuk lapisto lantos etetőanyag Yo-Zuri Zombi Bug rapala wobbler bolognai bot napijegy ára májusba horgász verseny horgász napijegy hármas körös horgász hetijegy neszmély horgászláda canelle horgok vértesacsa horgász kisvaci to Chimaera monstrosa ács öntözõ tó Ambition Pro Bolo szolunaristablazat parasztok szigete kazincbarcikaivárosihorgegyesület holtkõrös albicans