Majonézes halsaláta

Hozzávalók

30 dkg halfilé, 45 dkg burgonya, 15 dkg csemegeuborka, 2 közepes alma, 2 főtt tojás, 7 evőkanál kész majonéz,
1 púpozott evőkanál mustár, 1 csapott evőkanál porcukor, 1 mokkáskanál só, 1 citrom leve

Elkészítés

A burgonyát meghámozom és kb. fél cm-es karikákra vágom. Utána enyhén sózott vízben megfőzöm! A tojásokat keményre kell főzni, tehát forrástól számítva kb. 10 percig hagyom a vízben. A halfilét szintén megfőzöm sós vízben, majd mikor mindhárom kihűlt, de legalábbis langyosak, hozzákezdek a további munkálatokhoz. A halat, a burgonyát, az uborkát, a meghámozott almát és a főtt tojást együtt vékony csíkokra vágom. A majonézt, a mustárt, a porcukrot, a sót és a citrom levét (nem muszáj egy egész citromot kifacsarni, csak akkor, ha szereted a kissé savanykás, fanyar ízeket) elkeverem egymással. A csíkokra vágott finomságokat a mártásba szórom és jól megforgatom, de óvatosan, nehogy teljesen összetörjenek. A tálban lévő halsalátát díszítem egy citromkarikával, esetleg még petrezselyem zöldjével. Kis hütés után máris fogyasztható!

0 hozzászólás

Hozzászólások

SHIMANO SPEED MASTER SPINNING 300 MH dunabogdányi horgászvizek pogány menyhalazás ipoly Lazac sütoben tengeri horgászás vizi toldas Belone belone horgászat a dunában Folyóvizi bottartófej hetijegy kenézlő 500kg hal pontyozás fenekezve FISHING BOX Antares 2 szerelékes doboz 25-õs faház nográd éjszakai sügérezés Gyömrõi tó PELZER Landing Net Floater Matka MILO Special Breme angolna receptek szegvár landor tó