Majonézes halsaláta

Hozzávalók

30 dkg halfilé, 45 dkg burgonya, 15 dkg csemegeuborka, 2 közepes alma, 2 főtt tojás, 7 evőkanál kész majonéz,
1 púpozott evőkanál mustár, 1 csapott evőkanál porcukor, 1 mokkáskanál só, 1 citrom leve

Elkészítés

A burgonyát meghámozom és kb. fél cm-es karikákra vágom. Utána enyhén sózott vízben megfőzöm! A tojásokat keményre kell főzni, tehát forrástól számítva kb. 10 percig hagyom a vízben. A halfilét szintén megfőzöm sós vízben, majd mikor mindhárom kihűlt, de legalábbis langyosak, hozzákezdek a további munkálatokhoz. A halat, a burgonyát, az uborkát, a meghámozott almát és a főtt tojást együtt vékony csíkokra vágom. A majonézt, a mustárt, a porcukrot, a sót és a citrom levét (nem muszáj egy egész citromot kifacsarni, csak akkor, ha szereted a kissé savanykás, fanyar ízeket) elkeverem egymással. A csíkokra vágott finomságokat a mártásba szórom és jól megforgatom, de óvatosan, nehogy teljesen összetörjenek. A tálban lévő halsalátát díszítem egy citromkarikával, esetleg még petrezselyem zöldjével. Kis hütés után máris fogyasztható!

0 hozzászólás

Hozzászólások

csatlos feketesügér ívás SALMO Whitefish SW13JDR RH szallashelyek letoltheto videok lisincki tó dévérező bot soderos to Hallal töltött paprika orosházi Zsugorcso FISHING BOX Organizer mucsali doboz ponyok pisztrángozás duna-võlgyi csatorna nagykanizsa csónakázó-tó tihanyi Southern platyfish buzz baits laserfish vadkerti tó növények dévécsé ferenc csatorna