Majonézes halsaláta

Hozzávalók

30 dkg halfilé, 45 dkg burgonya, 15 dkg csemegeuborka, 2 közepes alma, 2 főtt tojás, 7 evőkanál kész majonéz,
1 púpozott evőkanál mustár, 1 csapott evőkanál porcukor, 1 mokkáskanál só, 1 citrom leve

Elkészítés

A burgonyát meghámozom és kb. fél cm-es karikákra vágom. Utána enyhén sózott vízben megfőzöm! A tojásokat keményre kell főzni, tehát forrástól számítva kb. 10 percig hagyom a vízben. A halfilét szintén megfőzöm sós vízben, majd mikor mindhárom kihűlt, de legalábbis langyosak, hozzákezdek a további munkálatokhoz. A halat, a burgonyát, az uborkát, a meghámozott almát és a főtt tojást együtt vékony csíkokra vágom. A majonézt, a mustárt, a porcukrot, a sót és a citrom levét (nem muszáj egy egész citromot kifacsarni, csak akkor, ha szereted a kissé savanykás, fanyar ízeket) elkeverem egymással. A csíkokra vágott finomságokat a mártásba szórom és jól megforgatom, de óvatosan, nehogy teljesen összetörjenek. A tálban lévő halsalátát díszítem egy citromkarikával, esetleg még petrezselyem zöldjével. Kis hütés után máris fogyasztható!

0 hozzászólás

Hozzászólások

horgász hetijegy kettős körös kapusi horgásztó napijegy kisköre teleszák balinlégy jigfej Rába eredése horogkötés Eurostar D-Max Multipicker karszt tó karabinerkötés MAVER Nembo Club 500 bolo 2010 fogasok Bábolna ötözö tó semling szivárványos pisztráng Hármashegyi tó szikrai etetõhajok dab kapató pátkai tó dip eperes VAN DEN EYNDE Bait-Tech Fish Meal Soft Hookers pe