Afrikai harcsa fehérborban

Hozzávalók

700 g afrikai harcsafilé, 50 g liszt, 50 g zsír, 0,5 dl brandy, 1,5 dl száraz fehérbor, 50 g vöröshagyma, 1 csomag petrezselyem zöld, 120 g gomba, 2 gerezd fokhagyma, 40 g vaj, só, őrölt bors

Elkészítés

A halfiléket szeletekre vágjuk, sózzuk, félretesszük, hogy a só átjárja. A vöröshagymát és a petrezselymet finomra vágjuk, a gombát lereszeljük, a fokhagymát szétzúzzuk. A vajat a liszt felével összegyúrjuk és hűtőbe tesszük. A halszeleteket lisztbe mártjuk, mindkét oldalát a felhevített zsírban elősütjük, lapos tűzálló tálba vagy tepsibe tesszük.

A sütőzsírban a hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a gombát, a petrezselymet, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a borral és a brandyvel. Kiforraljuk, az elősütött halszeletekre öntjük, és lefedve sütőben készre sütjük. A szeleteket óvatosan kivesszük a pároló fűszeres léből, tálra helyezzük és melegen tartjuk. A levet a vajas liszttel besűrítjük (a forró lébe apró golyókat formázva lassan adagoljuk), közben állandóan keverjük. A besűrített mártással a szeleteket bevonjuk, párolt rizst vagy bármilyen párolt zöldséget adhatunk hozzá.

0 hozzászólás

Hozzászólások

izra tó Boros Dráva sügér téli területi engedély jászkisér zsinórkötés csepregi he. horgász hetijegy hármas körös Trisopterus minutus paducozó bot zalaszentgyörgy etetőanyag GAMAKATSU G-carp super A1 egyesületi tag Dam Quick HPN rd 1 Bottyán tó elõke kütés horgászsátor barackvirag horgasz egyesulet Balzer Edition IM-12 Michael Komuczki'' Distance Ca engedély a Tiszára Retimalyor macska cápa TECHNO Technopufi MINI