Afrikai harcsa fehérborban

Hozzávalók

700 g afrikai harcsafilé, 50 g liszt, 50 g zsír, 0,5 dl brandy, 1,5 dl száraz fehérbor, 50 g vöröshagyma, 1 csomag petrezselyem zöld, 120 g gomba, 2 gerezd fokhagyma, 40 g vaj, só, őrölt bors

Elkészítés

A halfiléket szeletekre vágjuk, sózzuk, félretesszük, hogy a só átjárja. A vöröshagymát és a petrezselymet finomra vágjuk, a gombát lereszeljük, a fokhagymát szétzúzzuk. A vajat a liszt felével összegyúrjuk és hűtőbe tesszük. A halszeleteket lisztbe mártjuk, mindkét oldalát a felhevített zsírban elősütjük, lapos tűzálló tálba vagy tepsibe tesszük.

A sütőzsírban a hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a gombát, a petrezselymet, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a borral és a brandyvel. Kiforraljuk, az elősütött halszeletekre öntjük, és lefedve sütőben készre sütjük. A szeleteket óvatosan kivesszük a pároló fűszeres léből, tálra helyezzük és melegen tartjuk. A levet a vajas liszttel besűrítjük (a forró lébe apró golyókat formázva lassan adagoljuk), közben állandóan keverjük. A besűrített mártással a szeleteket bevonjuk, párolt rizst vagy bármilyen párolt zöldséget adhatunk hozzá.

0 hozzászólás

Hozzászólások

grill amurozás lucenával súlyozás ammur horgász napijegy rétmajor bartlett sügér szigetbecse holtág halétel kapos jegy nedveslegyezés vikendházak csukafélék tóthszerdahely limanda Stizostedion volgensis Ambassadeur REVO SX RH halsokkoló horog mennyi pénz angolna fárasztása sander Titanium neoprén kesztyu revfulop grillezett ponty õszi ponty horgaszata