Afrikai harcsa tepsiben

Hozzávalók

1 db 1-1,5 kg-os afrikai harcsa, 1,5 dl olívaolaj, 1 evőkanál mustár, 2 gerezd fokhagyma, 2 db babérlevél, 1 teáskanál mustármag, 1 evőkanál Maggi sülthús esszencia, Vegeta hal fűszerkeverék, 5 dkg füstölt szalonna

Elkészítés

A megtisztított afrikai harcsát sűrűn beirdalom és egy megfelel? méretű, mély tepsibe teszem úgy, hogy félkört írjon le. Az olivaolajat egy csészében a mustárral, a fűszerekkel, összemorzsolt babérlevéllel és az összezúzott fokhagymával jól összekeverem. A füstölt szalonnát csíkokra vágom és a harcsa irdalásaiban egyenletesen elosztom. Az olajos keverékkel jól bedörzsölöm a halat, még a maradékot is ráöntöm.

Az egész tepsit alufóliával letakarom, és legalább két órán át hidegre teszem de a legjobb, ha egy egész éjszaka áll. Közepes hőmérsékletű sütőben letakarva kb. 20 percig sütöm, majd a fóliát levéve további 15-20 percig sütöm, sűrűn locsolgatva az alatta lévő olajjal.

0 hozzászólás

Hozzászólások

keszegezés pickerrel tavak györ moson sopron távdobó hatvani videók csali felhelyezése Phycis blennoides gyékényesi to fonyodi horgász bolt ingolafélék Olcsóbb villantók kviz játék Maros Megye Romania stren zsinór beluga horgászata mongóli fenékmérő pelfin sügér önakasztós horgok felgumizás úszók képei hûtõtava Mach 2 kaviár VAN DEN EYNDE Professional Formula Feeder