Afrikai harcsa tepsiben

Hozzávalók

1 db 1-1,5 kg-os afrikai harcsa, 1,5 dl olívaolaj, 1 evőkanál mustár, 2 gerezd fokhagyma, 2 db babérlevél, 1 teáskanál mustármag, 1 evőkanál Maggi sülthús esszencia, Vegeta hal fűszerkeverék, 5 dkg füstölt szalonna

Elkészítés

A megtisztított afrikai harcsát sűrűn beirdalom és egy megfelel? méretű, mély tepsibe teszem úgy, hogy félkört írjon le. Az olivaolajat egy csészében a mustárral, a fűszerekkel, összemorzsolt babérlevéllel és az összezúzott fokhagymával jól összekeverem. A füstölt szalonnát csíkokra vágom és a harcsa irdalásaiban egyenletesen elosztom. Az olajos keverékkel jól bedörzsölöm a halat, még a maradékot is ráöntöm.

Az egész tepsit alufóliával letakarom, és legalább két órán át hidegre teszem de a legjobb, ha egy egész éjszaka áll. Közepes hőmérsékletű sütőben letakarva kb. 20 percig sütöm, majd a fóliát levéve további 15-20 percig sütöm, sűrűn locsolgatva az alatta lévő olajjal.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Ambassadeur REVO S RH8+1 balatoni szakadások horgász kérdések Mitchell AVOCET horgasz ujsagok fenekezés pontyra sárgás halápiviztarozo alcsisziget finom szerelék hány horoggal kákafog hal-i horgász napijegy körös babadi hétvégi horgász jegy a balatonon CARP ACADEMY Elektromos kapásjelzo szett Rapala Blue Fox Piker BFPKR2 GFR digitális mérleg harcsás tó Gyula vizparti házak horgász napijegy sükösd SPRO Waggler Line Sector Pole spiccbot BALATONI HORGASZ JEGYEK