Afrikai harcsa tepsiben

Hozzávalók

1 db 1-1,5 kg-os afrikai harcsa, 1,5 dl olívaolaj, 1 evőkanál mustár, 2 gerezd fokhagyma, 2 db babérlevél, 1 teáskanál mustármag, 1 evőkanál Maggi sülthús esszencia, Vegeta hal fűszerkeverék, 5 dkg füstölt szalonna

Elkészítés

A megtisztított afrikai harcsát sűrűn beirdalom és egy megfelel? méretű, mély tepsibe teszem úgy, hogy félkört írjon le. Az olivaolajat egy csészében a mustárral, a fűszerekkel, összemorzsolt babérlevéllel és az összezúzott fokhagymával jól összekeverem. A füstölt szalonnát csíkokra vágom és a harcsa irdalásaiban egyenletesen elosztom. Az olajos keverékkel jól bedörzsölöm a halat, még a maradékot is ráöntöm.

Az egész tepsit alufóliával letakarom, és legalább két órán át hidegre teszem de a legjobb, ha egy egész éjszaka áll. Közepes hőmérsékletű sütőben letakarva kb. 20 percig sütöm, majd a fóliát levéve további 15-20 percig sütöm, sűrűn locsolgatva az alatta lévő olajjal.

0 hozzászólás

Hozzászólások

zebco big fish TOP MIX Eteto kender Berkley Lightning Rod LRS-100M gibelio loszospisztráng MAVER Genesis Black Ice Match 13 ft bekas-to compó TUBERTINI Power Carbon napijegy várpalota Dynamite Baits XL Carp pellet gyovaiholtág mi magyar ország legnagyob hala engedély nélküli horgászvizek jeges keszeg horgászhelyek pogány csalik bojli Padlizsános hal ponty etetőanyag Ameiurus melas fekete törpeharcsa helyileg hol van Chondrostoma soetta horgász napijegy felső tisza