Afrikai harcsa tepsiben

Hozzávalók

1 db 1-1,5 kg-os afrikai harcsa, 1,5 dl olívaolaj, 1 evőkanál mustár, 2 gerezd fokhagyma, 2 db babérlevél, 1 teáskanál mustármag, 1 evőkanál Maggi sülthús esszencia, Vegeta hal fűszerkeverék, 5 dkg füstölt szalonna

Elkészítés

A megtisztított afrikai harcsát sűrűn beirdalom és egy megfelel? méretű, mély tepsibe teszem úgy, hogy félkört írjon le. Az olivaolajat egy csészében a mustárral, a fűszerekkel, összemorzsolt babérlevéllel és az összezúzott fokhagymával jól összekeverem. A füstölt szalonnát csíkokra vágom és a harcsa irdalásaiban egyenletesen elosztom. Az olajos keverékkel jól bedörzsölöm a halat, még a maradékot is ráöntöm.

Az egész tepsit alufóliával letakarom, és legalább két órán át hidegre teszem de a legjobb, ha egy egész éjszaka áll. Közepes hőmérsékletű sütőben letakarva kb. 20 percig sütöm, majd a fóliát levéve további 15-20 percig sütöm, sűrűn locsolgatva az alatta lévő olajjal.

0 hozzászólás

Hozzászólások

moskalik killi fish Baja horgász egyesület napijegyárak világranglista tarka meny bódva SPRO Classix Tele Carp BNY 150 sportosabb TOP MIX T-REX Power Carp 300 vizek SPRO Explorer Spin 30 garai horgásztó horgász hetijegy holt tisza tõserdõ szállás mérlegelés bolonyai búzásvölgyi tározó kuvisz kopaszi-gát békavári horgásztó horgász területi engedély kovácshida MAVER ABYSS Match városligeti