Grillezett afrikai harcsa salátával

Hozzávalók

(2 személyre) 2 db afrikai harcsa filé, olivaolaj, friss fűszernövények) (petrezselyem, majoranna, kapor, zeller) fokhagyma, tengeri só, 1 pohár natúr joghurt vagy kefir, újburgonya, pár csepp citromlé, alufólia, száraz fehér bor

Elkészítés

1/2 dl olivaolajban alaposan elkeverek pár csepp citromlevet, zúzott fokhagymát, a fűszereket, és az apróra vágott zellert. Kb. 1 órára beleforgatom a halfiléket, és a hűtőbe teszem. A burgonyát tisztítás után egyben megfőzöm, kihűlés után felkarikázom. A halfiléket lecsöpögtetem, alufóliába tekerem, és mielőtt lezárnám a "csomagocskákat", kevés száraz fehérbort locsolok rá.

Sütőben kb. 20 percig a lezárt fóliában párolom, majd a sütő grillező részén kb. 5-10 percig a fólia kinyitása után pirosra grillezem. A kefirben vagy joghurtban elkeverek 1 kiskanál olivaolajat, és a friss, apróra vágott kaprot, némi tengeri sót, és a burgonyákkal óvatosan összekeverem. A halfilé mellé tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

milvard horog fekete suger lándzsafogú cápa zöldmalmi pátkai viztározó Körösi csukapörkölt VERSENY SZÁK ceglédi horgászklub adószáma korcs féder szerelék gáthajtási mechbotozás mofém megyei csatorna ugly sapphire bács-kiskun megye X2 Kerek halmérleg 35-ös hammer zsinórhoz hanyas fonott elõke kell Dörgencs Kisdunai tilalmak Rod-pod készítés tata horgásztó Chromobotia macracanthus duna monostori ág rodpodok