Grillezett afrikai harcsa salátával

Hozzávalók

(2 személyre) 2 db afrikai harcsa filé, olivaolaj, friss fűszernövények) (petrezselyem, majoranna, kapor, zeller) fokhagyma, tengeri só, 1 pohár natúr joghurt vagy kefir, újburgonya, pár csepp citromlé, alufólia, száraz fehér bor

Elkészítés

1/2 dl olivaolajban alaposan elkeverek pár csepp citromlevet, zúzott fokhagymát, a fűszereket, és az apróra vágott zellert. Kb. 1 órára beleforgatom a halfiléket, és a hűtőbe teszem. A burgonyát tisztítás után egyben megfőzöm, kihűlés után felkarikázom. A halfiléket lecsöpögtetem, alufóliába tekerem, és mielőtt lezárnám a "csomagocskákat", kevés száraz fehérbort locsolok rá.

Sütőben kb. 20 percig a lezárt fóliában párolom, majd a sütő grillező részén kb. 5-10 percig a fólia kinyitása után pirosra grillezem. A kefirben vagy joghurtban elkeverek 1 kiskanál olivaolajat, és a friss, apróra vágott kaprot, némi tengeri sót, és a burgonyákkal óvatosan összekeverem. A halfilé mellé tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

horgászbot öszerakás damil feltekerés horgász hetijegy budakalász Makádi aranypart fehérbormártásban élõhelyére legkénesebb halfajta tilalmi idok sensas etetõanyagok kapófog ötös Pacsa peremvárosi tó gyál Mecsek betlehem áprilisi versenyek Határrét etetõanyag készíttése milo gold valley toledo carp mk II 420 keszegér Kemecse pátka to fecso bulija örbotyáni horgásztó ebihal