Grillezett afrikai harcsa salátával

Hozzávalók

(2 személyre) 2 db afrikai harcsa filé, olivaolaj, friss fűszernövények) (petrezselyem, majoranna, kapor, zeller) fokhagyma, tengeri só, 1 pohár natúr joghurt vagy kefir, újburgonya, pár csepp citromlé, alufólia, száraz fehér bor

Elkészítés

1/2 dl olivaolajban alaposan elkeverek pár csepp citromlevet, zúzott fokhagymát, a fűszereket, és az apróra vágott zellert. Kb. 1 órára beleforgatom a halfiléket, és a hűtőbe teszem. A burgonyát tisztítás után egyben megfőzöm, kihűlés után felkarikázom. A halfiléket lecsöpögtetem, alufóliába tekerem, és mielőtt lezárnám a "csomagocskákat", kevés száraz fehérbort locsolok rá.

Sütőben kb. 20 percig a lezárt fóliában párolom, majd a sütő grillező részén kb. 5-10 percig a fólia kinyitása után pirosra grillezem. A kefirben vagy joghurtban elkeverek 1 kiskanál olivaolajat, és a friss, apróra vágott kaprot, némi tengeri sót, és a burgonyákkal óvatosan összekeverem. A halfilé mellé tálalom.

0 hozzászólás

Hozzászólások

hetijegy jásztelek szállás lehetõség úszótest SPRO Precision Carp Tele Strong vendégházak lassa mindenki liszói-tó fejes domolykó angolna fogás csõhíd csali recept kárász csalik dunakeszi kaviscbányató horgászvizek olajbányász tó 2010 balatoni haltelepités tengeri menyéthal békés hal e3871 fartükrös fehérhúsú csuka Hollo Elastic csogumi middy úszók ukrajna hihetetlen halla apátszögi holtág