Harcsapaprikás

Hozzávalók

(4 személyre) 700 g harcsafilé, 80 g vöröshagyma, 70 g zsír, 100 g zöldpaprika, 100 g paradicsom, 2 dl tejföl, 20 g liszt, 10 g fűszerpaprika, 1 csomag kapor, só, fokhagyma, köménymag

Elkészítés

A harcsafilét megfelelően daraboljuk (szeletre, kockára), sózzuk, majd a felforrósított zsírban mindkét oldalán elősütjük, aztán a zsírból kivéve félretesszük. A hagymát finomra, a paprikát, paradicsomot apró kockára vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A zsírban a hagymát megfuttatjuk és elkészítjük a pörköltalapot, majd a halat beleteszük. Pár percnyi forralás után a tejfölből és a lisztből készült habarással behabarjuk, átforraljuk és utána ízesítjük. A kevergetést mellőzzük, csak rázogatással mozgassuk, mert a szeletek összetörnek. Forrón tálaljuk, köretként galuskát, túrós csuszát, vagy bármilyen tésztaköretet adhatunk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

galga-héviz a vízparton duna delta halai április 25 kiakasztotta mosonmagyarovar területi engedély derecske orsó számozás Fûzfás-zug tükõr ponty úszós paducozás vetõ hálo Kõházi 1-es tó Gallatanya kemév 30 kg amur bojlis kötések horgász hetijegy rétmajor tisza fured TECHNO Szendvics kukorica képek-horgász bot ráspóhal tápiószecsõ hetijegy diósjenő