Harcsapaprikás

Hozzávalók

(4 személyre) 700 g harcsafilé, 80 g vöröshagyma, 70 g zsír, 100 g zöldpaprika, 100 g paradicsom, 2 dl tejföl, 20 g liszt, 10 g fűszerpaprika, 1 csomag kapor, só, fokhagyma, köménymag

Elkészítés

A harcsafilét megfelelően daraboljuk (szeletre, kockára), sózzuk, majd a felforrósított zsírban mindkét oldalán elősütjük, aztán a zsírból kivéve félretesszük. A hagymát finomra, a paprikát, paradicsomot apró kockára vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A zsírban a hagymát megfuttatjuk és elkészítjük a pörköltalapot, majd a halat beleteszük. Pár percnyi forralás után a tejfölből és a lisztből készült habarással behabarjuk, átforraljuk és utána ízesítjük. A kevergetést mellőzzük, csak rázogatással mozgassuk, mert a szeletek összetörnek. Forrón tálaljuk, köretként galuskát, túrós csuszát, vagy bármilyen tésztaköretet adhatunk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

fehérvárcsurgói víztározó Akasztói halastó Csuka élõhelye kaja verseny csúszógyűrű MAVER Diamond Flash 420 videokúû busából készült ételek kép feltöltés fűzfői-öből 2010 03 17 viz álása Stereolepis gigas albertirsa royal wulff zsinór punci napijegy dunaharaszti storm red oscar amur recept tench harcsási tengeri halak tok viza Pálcaólom forgóval használt harcsázó bot