Harcsapaprikás

Hozzávalók

(4 személyre) 700 g harcsafilé, 80 g vöröshagyma, 70 g zsír, 100 g zöldpaprika, 100 g paradicsom, 2 dl tejföl, 20 g liszt, 10 g fűszerpaprika, 1 csomag kapor, só, fokhagyma, köménymag

Elkészítés

A harcsafilét megfelelően daraboljuk (szeletre, kockára), sózzuk, majd a felforrósított zsírban mindkét oldalán elősütjük, aztán a zsírból kivéve félretesszük. A hagymát finomra, a paprikát, paradicsomot apró kockára vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A zsírban a hagymát megfuttatjuk és elkészítjük a pörköltalapot, majd a halat beleteszük. Pár percnyi forralás után a tejfölből és a lisztből készült habarással behabarjuk, átforraljuk és utána ízesítjük. A kevergetést mellőzzük, csak rázogatással mozgassuk, mert a szeletek összetörnek. Forrón tálaljuk, köretként galuskát, túrós csuszát, vagy bármilyen tésztaköretet adhatunk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

horgász tagdíj napijegy tiszakarád Euró Sztár daiwa powermesh bot Mitchell Privilege Heavy Feeder harcsázó területi engedély kondor csér horgász napijegy soroksári duna medium feeder bot beledi tó algaevö harcsa pontyfogó varbó bolognai harcsa film 1óra napijeg ára a balatonnál tereskei Cobitis taenia hajózóút stupekos modszer fûzfás Top Mix T-Rex River Feeder 360XH bot pontyok a horog körül és horogra akadva