Harcsapaprikás

Hozzávalók

(4 személyre) 700 g harcsafilé, 80 g vöröshagyma, 70 g zsír, 100 g zöldpaprika, 100 g paradicsom, 2 dl tejföl, 20 g liszt, 10 g fűszerpaprika, 1 csomag kapor, só, fokhagyma, köménymag

Elkészítés

A harcsafilét megfelelően daraboljuk (szeletre, kockára), sózzuk, majd a felforrósított zsírban mindkét oldalán elősütjük, aztán a zsírból kivéve félretesszük. A hagymát finomra, a paprikát, paradicsomot apró kockára vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A zsírban a hagymát megfuttatjuk és elkészítjük a pörköltalapot, majd a halat beleteszük. Pár percnyi forralás után a tejfölből és a lisztből készült habarással behabarjuk, átforraljuk és utána ízesítjük. A kevergetést mellőzzük, csak rázogatással mozgassuk, mert a szeletek összetörnek. Forrón tálaljuk, köretként galuskát, túrós csuszát, vagy bármilyen tésztaköretet adhatunk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

DRENNAN Gumizott topset tiszai kikötők hátterek silver horgaszpark horgászhelyek füzes tó gyermelyi-horgásztó balatoni jegyárak sejmesdurbincs Garnélás zöldségcurry ponty nád cvcggc fenekezõ szerelkés őrtilosi-kavicsbányató SHIMANO Catana Super Sensitive BX 240 MH uszo kotes horgász területi engedély váckisújfalu horgászvideók csukás to boljlizas végolmos fenekezõ szerelés horgász hetijegy kiskunfélegyháza tényleges haltelepítés 2010 kis hantos harcsázás az ebrón