Harcsapaprikás

Hozzávalók

(4 személyre) 700 g harcsafilé, 80 g vöröshagyma, 70 g zsír, 100 g zöldpaprika, 100 g paradicsom, 2 dl tejföl, 20 g liszt, 10 g fűszerpaprika, 1 csomag kapor, só, fokhagyma, köménymag

Elkészítés

A harcsafilét megfelelően daraboljuk (szeletre, kockára), sózzuk, majd a felforrósított zsírban mindkét oldalán elősütjük, aztán a zsírból kivéve félretesszük. A hagymát finomra, a paprikát, paradicsomot apró kockára vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A zsírban a hagymát megfuttatjuk és elkészítjük a pörköltalapot, majd a halat beleteszük. Pár percnyi forralás után a tejfölből és a lisztből készült habarással behabarjuk, átforraljuk és utána ízesítjük. A kevergetést mellőzzük, csak rázogatással mozgassuk, mert a szeletek összetörnek. Forrón tálaljuk, köretként galuskát, túrós csuszát, vagy bármilyen tésztaköretet adhatunk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

mepps szivárvány ponty horgászhelyek százhalombatta haltelepítés a nyírádi tón danubius Dunai halpaprikás csalit horog kõtés video sszellõ csenget holtág fekete sügérböl a legkisebb kifoghato méret patak tó csépai bojlis pálya képek Aranypitkely horgásztó vorosszarnyu keszeg bogácsi horgásztó veresegyhaz horgászkiállítás területi engedély holt duna Echinorhinus brucus monitor geykenyes halak családja sullofogas vobblerrel afrikai arcsa