Sült tengeri hal bormártásban

Hozzávalók

75 dkg tengeri halfilé, kis háromszögekre vágva, 1,5 teáskanál só, 1 evőkanál kukoricaliszt, 2 tojásfehérje, 3 dl olaj, 2-3 evőkanál szárított fafülegomba, feláztatva, a tönkjétől megfosztva, 2 gerezd zúzott fokhagyma

Elkészítés

Sózzuk meg az ék alakúra vágott halszeletkéket és forgassuk kukoricalisztbe, majd mártsuk a tojásfehérjék és 1,5 teáskanál olaj keverékébe. Közepes tűzön forrósítsuk meg a maradék olajat, és süssük a halszeleteket 2 percig, amíg ropogósak és aranysárgák nem lesznek. Vegyük ki, csurgassuk le, tartsuk melegen. Tegyük félre az olajat, kivéve 1 evőkanállal. Ehhez adjuk hozzá a gombát és az összezúzott fokhagymát, pirítsuk néhány másodpercig. Keverjük össze a mártást és öntsük hozzá, kavargassuk kb. másfél percig, amíg besűrűsödik. Ekkor tegyük vissza egyenként a halszeleteket, s mihelyt a mártás ismét felforr, vegyük a lángot takarékra, pároljuk egy percig. Forrón tálaljuk, karikára vágott zöldhagymával díszítve.

A mártáshoz: 2 szelet friss gyömbérgyökér leve (apróra kell vágni, és fokhagymapréssel kinyomni a levét; helyettesíthető egy csipet gyömbérporral), 4 evőkanál fehér bor, 4 evőkanál tyúkleves, 1 teáskanál cukor, 1 evőkanál kukoricaliszt 3 evőkanál vízben oldva, karikára vágott zöldhagyma a díszítéshez.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Dynamite Baits Marine Halibut Pellets szilasi SHIMANO Alivio AX Spin 300H Bundás apróhal halfogó világbajnokság árpádhegyito alaskai csukafogo Buzaszemû keszeg tiszakecske-kerekdomb kék bálna orita hetijegy liget tó SPRO Waggler Line hurokkötő horgászpünkösd novenber Tokehalfilé sajttal napijegy izsép mach horgászat cultiva lék abu black max száp