Sült tengeri hal bormártásban

Hozzávalók

75 dkg tengeri halfilé, kis háromszögekre vágva, 1,5 teáskanál só, 1 evőkanál kukoricaliszt, 2 tojásfehérje, 3 dl olaj, 2-3 evőkanál szárított fafülegomba, feláztatva, a tönkjétől megfosztva, 2 gerezd zúzott fokhagyma

Elkészítés

Sózzuk meg az ék alakúra vágott halszeletkéket és forgassuk kukoricalisztbe, majd mártsuk a tojásfehérjék és 1,5 teáskanál olaj keverékébe. Közepes tűzön forrósítsuk meg a maradék olajat, és süssük a halszeleteket 2 percig, amíg ropogósak és aranysárgák nem lesznek. Vegyük ki, csurgassuk le, tartsuk melegen. Tegyük félre az olajat, kivéve 1 evőkanállal. Ehhez adjuk hozzá a gombát és az összezúzott fokhagymát, pirítsuk néhány másodpercig. Keverjük össze a mártást és öntsük hozzá, kavargassuk kb. másfél percig, amíg besűrűsödik. Ekkor tegyük vissza egyenként a halszeleteket, s mihelyt a mártás ismét felforr, vegyük a lángot takarékra, pároljuk egy percig. Forrón tálaljuk, karikára vágott zöldhagymával díszítve.

A mártáshoz: 2 szelet friss gyömbérgyökér leve (apróra kell vágni, és fokhagymapréssel kinyomni a levét; helyettesíthető egy csipet gyömbérporral), 4 evőkanál fehér bor, 4 evőkanál tyúkleves, 1 teáskanál cukor, 1 evőkanál kukoricaliszt 3 evőkanál vízben oldva, karikára vágott zöldhagyma a díszítéshez.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Silstar Viento 80 pécsek kéthelyi bányató 2009 horgász tilalom terminálba házi receptek nógrádverõce cabelas bot Sajtos hal engedély árak 2010 abu cardinal c702 halfehérje zoplanton e3871 csuka videók horgász üdülõk eladása glx850 aromák verseny ládák muanagycsonak sósvízi területi engedély velencei tó Hajdú-Bihar megyei vizek bosod