Zöldfűszerrel töltött pisztráng

Hozzávalók

4 személyre: 4 konyhakész pisztráng, 1 citrom leve, só, bors, 1-1 cs. petrezselyem, turbolya, és kapor, kb. 100 g liszt, 80 g vaj, 30 g főzővaj, 100 ml száraz fehérbor, 3 szál sárgarépa, 4 fej karalábé, 1 fej hagyma, 100 ml tejsavó, csipetnyi cayenne-i bors, 1 /2 tk. őrölt curry

Elkészítés

A pisztrángot leöblítjük, felitatjuk róla a nedvességet, kívül-belül meglocsoljuk citromlével, majd bedörzsöljük sóval és borssal. A zöld fűszert leöblítjük, lecsipkedjük és durvára aprítjuk a tevelét, majd a pisztráng hasába töltjük. A halat megforgatjuk a lisztben, a felesleget leveregetjük róla. A sütőt 160 fokra felmelegítjük. A főzővajjal együtt serpenyőben felhevítünk 30 g vajat, és a hal mindkét oldalát megpirítjuk benne. Azután aláöntjük a fehérbort. A halat méretétől függően 10-15 percig tovább sütjük a sütőben. Akkor kész, ha egyenletes világosbarnára pirult. A sárgarépát megmossuk, a karalábéval együtt meghámozzuk és 5 cm vastag, 3-4 cm hosszú hasábokra vágjuk. A karalábé zsenge levelét leöblítjük, és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát felaprítjuk. A hagymát üvegesre pároljuk a maradék vajon. Hozzáadjuk a zöldséget és felöntjük a tejsavóval Körülbelül 5 percig pároljuk, majd cayenne-i borssal, curryvel, sóval, borssal fűszerezzük. Végül beleforgatjuk a karalábé zöldjét. A halat a zöldséggel együtt azonnal tálaljuk. Sós vízben főtt krumplival a legfinomabb.

0 hozzászólás

Hozzászólások

dunai hókony szounális tábla tiltott helyek maczonka héjjas-kövihal sopronihorgaszegyesulet lépakut Centroscymnus cryptacanthus FISHING BOX Tico ládika behúzás vajasi halak vogás módja SHIMANO Alivio BX heavy feeder FISTÁR sajtszopó Viz csepp tóparti kiadó ház Tó Wellness Hotel legszebb halak Soltvadkerti-tó piroska dunakeszi to jaxon 3.6 horgász területi engedély pilismarót kákafoki