Zöldfűszerrel töltött pisztráng

Hozzávalók

4 személyre: 4 konyhakész pisztráng, 1 citrom leve, só, bors, 1-1 cs. petrezselyem, turbolya, és kapor, kb. 100 g liszt, 80 g vaj, 30 g főzővaj, 100 ml száraz fehérbor, 3 szál sárgarépa, 4 fej karalábé, 1 fej hagyma, 100 ml tejsavó, csipetnyi cayenne-i bors, 1 /2 tk. őrölt curry

Elkészítés

A pisztrángot leöblítjük, felitatjuk róla a nedvességet, kívül-belül meglocsoljuk citromlével, majd bedörzsöljük sóval és borssal. A zöld fűszert leöblítjük, lecsipkedjük és durvára aprítjuk a tevelét, majd a pisztráng hasába töltjük. A halat megforgatjuk a lisztben, a felesleget leveregetjük róla. A sütőt 160 fokra felmelegítjük. A főzővajjal együtt serpenyőben felhevítünk 30 g vajat, és a hal mindkét oldalát megpirítjuk benne. Azután aláöntjük a fehérbort. A halat méretétől függően 10-15 percig tovább sütjük a sütőben. Akkor kész, ha egyenletes világosbarnára pirult. A sárgarépát megmossuk, a karalábéval együtt meghámozzuk és 5 cm vastag, 3-4 cm hosszú hasábokra vágjuk. A karalábé zsenge levelét leöblítjük, és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát felaprítjuk. A hagymát üvegesre pároljuk a maradék vajon. Hozzáadjuk a zöldséget és felöntjük a tejsavóval Körülbelül 5 percig pároljuk, majd cayenne-i borssal, curryvel, sóval, borssal fűszerezzük. Végül beleforgatjuk a karalábé zöldjét. A halat a zöldséggel együtt azonnal tálaljuk. Sós vízben főtt krumplival a legfinomabb.

0 hozzászólás

Hozzászólások

B-A-Zmegyeihorgászegyesület Aklitavak videók csuka SPRO Pellet Feeder 390H Meggyesy-tó mezõtúri horgász egyesületek bohóchalak malomvölgyi tó 1-es frenzy wobblerek daiwa samurai 3-i napijegy vásárlás pér ívás cikolai bodrog folyó répcei fenékjáró filmeket fekete sügerezni horgászhelyek lázbérc kép feltoltés horgászbál duna-ponty video clip blenniidae horgász területi engedély őrbottyán Lénai Tokhal