Mandulás pisztráng

Hozzávalók

4 db pisztráng, só, 100 g vaj, 150 g hámozott mandula.

Elkészítés

A pisztrángokat megtisztítjuk, megmossuk, felbontjuk, kibelezzük, és a gerinc mellől az alvadt vércsíkot gondosan eltávolítjuk. A halakat kívül-belül megsózzuk, majd vajban mindkét oldalukat lassan megsütjük. Miközben a pisztráng sül, egy másik teflonbevonatú serpenyőben megpirítjuk a vékony szeletekre vágott, héjától megtisztított mandulát forró vízben pár pillanatra mártjuk, majd kinyomjuk a bőréből.

Tálaláskor a pisztrángok tetejét gazdagon meghintjük pirított mandulával. Külön edényben, petrezselymes, vajas burgonyával tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

napjegyes combcsizma Olcsóbb villantók quantum bot albrigt csomó matroska tripla x feltoltes fogási tilalmak HARCSÁZOWOBBLEREK hetijegy szálkai tározó boldogasszonyto Tejszínes sült halfilé pellet készítés fotel TIMÁR MIX Dévér Extra folyóvízi házréti horgásztó VAN DEN EYNDE Etang KATALINHORGÁSZTÓ lénai tok peröcsényi to BIG CARP Classic Plusz Magyar kolbász Kapros harcsapaprikás napijegy szödöny