Mandulás pisztráng

Hozzávalók

4 db pisztráng, só, 100 g vaj, 150 g hámozott mandula.

Elkészítés

A pisztrángokat megtisztítjuk, megmossuk, felbontjuk, kibelezzük, és a gerinc mellől az alvadt vércsíkot gondosan eltávolítjuk. A halakat kívül-belül megsózzuk, majd vajban mindkét oldalukat lassan megsütjük. Miközben a pisztráng sül, egy másik teflonbevonatú serpenyőben megpirítjuk a vékony szeletekre vágott, héjától megtisztított mandulát forró vízben pár pillanatra mártjuk, majd kinyomjuk a bőréből.

Tálaláskor a pisztrángok tetejét gazdagon meghintjük pirított mandulával. Külön edényben, petrezselymes, vajas burgonyával tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

csónakbérlés végszerelék cabelas engedélyek árai gumi ruha Roston sült ponty fuszervajjal fenekezõ bot felszerelése champion carp im8 3,6m 1597-362 eurohold Viszló-patak spiccbot begumirozasa TOP SECRET Barillo pellet Squid csicseriborsó salomto sósvizi horgászzsinór Ron Thompson Dialex Power Wind tele akolszögi rinyaújlak tarpon9000 orso Galeus melastomus pölöskei tavak vasarlasai akcio B-A-Zmegyeihorgászegyesület Pécsi egyesületek csonti nebelés