Mandulás pisztráng

Hozzávalók

4 db pisztráng, só, 100 g vaj, 150 g hámozott mandula.

Elkészítés

A pisztrángokat megtisztítjuk, megmossuk, felbontjuk, kibelezzük, és a gerinc mellől az alvadt vércsíkot gondosan eltávolítjuk. A halakat kívül-belül megsózzuk, majd vajban mindkét oldalukat lassan megsütjük. Miközben a pisztráng sül, egy másik teflonbevonatú serpenyőben megpirítjuk a vékony szeletekre vágott, héjától megtisztított mandulát forró vízben pár pillanatra mártjuk, majd kinyomjuk a bőréből.

Tálaláskor a pisztrángok tetejét gazdagon meghintjük pirított mandulával. Külön edényben, petrezselymes, vajas burgonyával tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

héti tó EXNER Magic Globe sörétólom füzvölgyitelepités simontornya horgászvizek tiszatarján orsó dobra a zsinor kötése ciánszennyezés mekongi harcsa Line Sinker majsi pergetõ szerelés hetijegy ikervár sugovica Hornet BT majki Eutrigla gurnardus karcag horgász területi engedély kákafok OWNER 50355 füles horog 105 kilós hal part menti horgász halazskellékek éves program fogassüllõ