Mandulás pisztráng

Hozzávalók

4 db pisztráng, só, 100 g vaj, 150 g hámozott mandula.

Elkészítés

A pisztrángokat megtisztítjuk, megmossuk, felbontjuk, kibelezzük, és a gerinc mellől az alvadt vércsíkot gondosan eltávolítjuk. A halakat kívül-belül megsózzuk, majd vajban mindkét oldalukat lassan megsütjük. Miközben a pisztráng sül, egy másik teflonbevonatú serpenyőben megpirítjuk a vékony szeletekre vágott, héjától megtisztított mandulát forró vízben pár pillanatra mártjuk, majd kinyomjuk a bőréből.

Tálaláskor a pisztrángok tetejét gazdagon meghintjük pirított mandulával. Külön edényben, petrezselymes, vajas burgonyával tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Kis Balaton halai keszeg fogása hetijegy aldebrő bicigli egészben sült ponty szellőkeszeg Amur tápláléka balsaúszó grézli tava csikorgó tó Excalibur Royal Shad keszeg videók Jóléti-tó pataki szaiblingos hely homokos to akcios horgászbotok szenna könnyű pergető felszerelés duna budapest teknõsbéka Berkley Select Lightning Casting napijegy öttevény kapas jelzo Csúkázó szerelékek