Pórés ananászos lazac

Hozzávalók

4 személyre: 500 g filézett lazac, fél citrom leve, 2 ágacska kapor, 200 ml hallé , 2 ek. őrölt curry, 125 ml tejszín, 2 ek. világos rántás, só, bors, 1 szál kisebb póréhagyma, 200 g friss ananászhús, 3 ek. vaj, 1 ek. liszt

Elkészítés

A halat leöblítjük, felitatjuk róla a nedvességet és 4 cm-es darabokra vágjuk. Meglocsoljuk citromlével. A kaprot leöblítjük, szárazra rázzuk, és lecsipkedjük a tevelét. A hallét a curryvel és a tejszínnel elkeverve felforraljuk. Állandó keverés mellett bele tesszük a rántást, és 1-2 percig főzzük. Sóval, borssal fűszerezzük. A pórét megmossuk, megtisztítjuk, hosszában elfelezzük és szeletekre vágjuk. Az ananászt felaprítjuk és a póréval együtt megpároljuk 1 evőkanál felhevített vajon. Egy másik serpenyőben a sóval, borssal és liszttel meg hintett halat 3-4 percig sütjük 2 evőkanálnyi forró vajon. Az ananászos-pórés zöldséget és a lazacot a mártásba rakjuk, pár percig érleljük benne, majd tányérokra osztjuk és kaporral díszítve, rizskörettel tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Úszós szett horgászhelyek megyesi tó Kónya colmic dorado SPRO Special merítofej csónakos horgászat TRABUCCO T-Force Super Cast buvaruszo Abu Garcia Ruby Crest 802 M Algyõi kubikgödrök szentesi felsõkurca süllőívás TIMÁR MIX Big Potyka sárga pala galeos fazi ret wobblerezõs video halfilé tökrõs ponty Minnow YD hajdúbihari rapala csomó kunszállási tó alföld