Pórés ananászos lazac

Hozzávalók

4 személyre: 500 g filézett lazac, fél citrom leve, 2 ágacska kapor, 200 ml hallé , 2 ek. őrölt curry, 125 ml tejszín, 2 ek. világos rántás, só, bors, 1 szál kisebb póréhagyma, 200 g friss ananászhús, 3 ek. vaj, 1 ek. liszt

Elkészítés

A halat leöblítjük, felitatjuk róla a nedvességet és 4 cm-es darabokra vágjuk. Meglocsoljuk citromlével. A kaprot leöblítjük, szárazra rázzuk, és lecsipkedjük a tevelét. A hallét a curryvel és a tejszínnel elkeverve felforraljuk. Állandó keverés mellett bele tesszük a rántást, és 1-2 percig főzzük. Sóval, borssal fűszerezzük. A pórét megmossuk, megtisztítjuk, hosszában elfelezzük és szeletekre vágjuk. Az ananászt felaprítjuk és a póréval együtt megpároljuk 1 evőkanál felhevített vajon. Egy másik serpenyőben a sóval, borssal és liszttel meg hintett halat 3-4 percig sütjük 2 evőkanálnyi forró vajon. Az ananászos-pórés zöldséget és a lazacot a mártásba rakjuk, pár percig érleljük benne, majd tányérokra osztjuk és kaporral díszítve, rizskörettel tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Berkley Bungee Twin Tail Grub halápiviztarozo lonyai fõ csatorna pályázat szamossélyi SENSAS MATCH 3000 Feeder szonáris rekord harcsák márnázó orsó dániel imre folyóvizek szabadszállás üdülési csekk halszűke csészés peremfutóorsó horgászat szállással horgászat magyarországon k3 Lepidorhombus whiffiagonis ballas tó oázis keserufog-hale radarok úszószerelés szoluni