Sügér gyömbéres tökkel

Hozzávalók

4 személyre: 1,2 kg tökhús, 250 g póréhagyma, 40 g friss gyömbérgyökér, 1 cső piros chili, 600 g filézett sügér, 2 lime leve és lereszelt héja, 1 cs. koriander, 3 ek. napraforgóolaj, 400 ml kókusztej, 125 ml leves, só

Elkészítés

A tököt félbevágjuk, kanállal kivájjuk a magját. A húsát négybe vágjuk, meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk. A pórét megmossuk, megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk. A gyömbért meghámozzuk, és nagyon finomra aprítjuk. A csilit megmossuk, megtisztítjuk, kimagozzuk és szintén nagyon apróra vágjuk. A halat leöblítjük, felitatjuk róla a nedvességet, és 5 cm-es darabokra vágjuk. Összekeverjük a csilit és a gyömbért a lime héjával és levével, a halat a keverék felébe forgatjuk. A koriandert leöblítjük, szárazra rázzuk, lecsipkedjük és felaprítjuk a levelét. 2 evőkanál olajon megpároljuk a tökhúst, a pórét, a maradék gyömbért és csilit. Felöntjük a kókusztejjel és a levessel, majd sózzuk. A maradék limekeveréket hozzáadva 4-5 percig pároljuk. Serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál forró olajat. A halról felitatjuk a nedvességet, sózzuk és mindkét oldalát kb. 4 percig sütjük. Az aprított koriandert a tökhúshoz keverjük. A halat a gyömbéres tökhússal együtt tányérokra vagy tálkákba osztjuk, és korianderrel díszítjük. Köretként ázsiai tészta illik mellé.

0 hozzászólás

Hozzászólások

parázsszemû pontylazac etetés állóvízre Minnow CL TOP MIX Ponty horgász területi engedély jósva patak horgászhelyek nagykanizsa kel szanatórium csogor dam daemon eger es videke szecsõi tó horgászvizek zagyva rioby hal fotok vas oroszlánfóka zártdobú orso Szûcsi-tó szerelék kötés horgász területi engedély tiszadob BEHR Midi elektromos kapásjelzo Monokai tüskevár horgásztó