Sügér gyömbéres tökkel

Hozzávalók

4 személyre: 1,2 kg tökhús, 250 g póréhagyma, 40 g friss gyömbérgyökér, 1 cső piros chili, 600 g filézett sügér, 2 lime leve és lereszelt héja, 1 cs. koriander, 3 ek. napraforgóolaj, 400 ml kókusztej, 125 ml leves, só

Elkészítés

A tököt félbevágjuk, kanállal kivájjuk a magját. A húsát négybe vágjuk, meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk. A pórét megmossuk, megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk. A gyömbért meghámozzuk, és nagyon finomra aprítjuk. A csilit megmossuk, megtisztítjuk, kimagozzuk és szintén nagyon apróra vágjuk. A halat leöblítjük, felitatjuk róla a nedvességet, és 5 cm-es darabokra vágjuk. Összekeverjük a csilit és a gyömbért a lime héjával és levével, a halat a keverék felébe forgatjuk. A koriandert leöblítjük, szárazra rázzuk, lecsipkedjük és felaprítjuk a levelét. 2 evőkanál olajon megpároljuk a tökhúst, a pórét, a maradék gyömbért és csilit. Felöntjük a kókusztejjel és a levessel, majd sózzuk. A maradék limekeveréket hozzáadva 4-5 percig pároljuk. Serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál forró olajat. A halról felitatjuk a nedvességet, sózzuk és mindkét oldalát kb. 4 percig sütjük. Az aprított koriandert a tökhúshoz keverjük. A halat a gyömbéres tökhússal együtt tányérokra vagy tálkákba osztjuk, és korianderrel díszítjük. Köretként ázsiai tészta illik mellé.

0 hozzászólás

Hozzászólások

pangasius burger godolllo koi ponty kövi rák Bonito berman csõ gyöngyházsügér horgásztó Gyál finessa 980 FS törpe harcsa receptek atkai holttisza nográd hetijegy klágyai-tó tatai horgást tó Amurhorgaszat. horgászhelyek gyoma ponty horgászata magyar nyelven GAMAKATSU G-carp specialist A1 ovulácio Príszpa bottáska horgászvizek tisza tó Spro Precision Match 390 Lévay