Sügér párolva

Hozzávalók

1 db nagyobb sügér, 6 deka vaj, 5 deka reszelt vöröshagyma, petrezselyem zöldje, 3 szeletke szardella, evőkanál kapribogyó, 2 deci fehér bor, fél citrom.

Elkészítés

A sügért (nagyobb fajtájút), nehezen lefejthető pikkelyeitől megfosztva, belét, hólyagját, kopoltyúját kiszedve kimossuk, egy tűzálló tálat vajjal kikenve, a halat belehelyezzük, apróra vágott hagymával, petrezselyemmel, 3 darab megtisztított és jól elaprózott szardellával és egy evőkanál kaprival meghintjük, tetejét apró vajdarabkákkal megkenjük, a hal alá pedig egy pohár fehér bort öntünk. A tálat lefödjük és lassú tűzön, többszöri rázás közben átpároljuk. Citromlével permetezve tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

bojli készítése mit használjunk esõben also kurca napijegy kovácsi VALAI hogás sorokpolányi horgásztó háttérkép majosháza csepreg mindszent kurca úszóskötések kecskeméti horgásztavak sükösdi verseny aszatalok Gumivédo Patkó IN2 Elsofékes Orsó dragon to Gadus macrocephalus kajmáncsuka dévérező bot nyirádi to árlistái oroszlány horgásztó