Sügér párolva

Hozzávalók

1 db nagyobb sügér, 6 deka vaj, 5 deka reszelt vöröshagyma, petrezselyem zöldje, 3 szeletke szardella, evőkanál kapribogyó, 2 deci fehér bor, fél citrom.

Elkészítés

A sügért (nagyobb fajtájút), nehezen lefejthető pikkelyeitől megfosztva, belét, hólyagját, kopoltyúját kiszedve kimossuk, egy tűzálló tálat vajjal kikenve, a halat belehelyezzük, apróra vágott hagymával, petrezselyemmel, 3 darab megtisztított és jól elaprózott szardellával és egy evőkanál kaprival meghintjük, tetejét apró vajdarabkákkal megkenjük, a hal alá pedig egy pohár fehér bort öntünk. A tálat lefödjük és lassú tűzön, többszöri rázás közben átpároljuk. Citromlével permetezve tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

csorba tó miskolc SPRO Iron X Carp 3 részes 360 távdobó felszerelés megkötése maconkai 24 órás horgászverseny léken horgászás napijegy veresegyháza jaxon horgászorsó ívás a dunán paptetű isaszegi horgász egyesület horgász napijegy poroszló horgászvizek fás tó Gyirmóti horgászverseny gyirmoti halasto kacsás tó Surf Steel Power waramund szolunaristablazat horgász etetõhajó Mágocs platichthys hetijegyárak palotási víztárazó szállás Balatonnál