Sügér párolva

Hozzávalók

1 db nagyobb sügér, 6 deka vaj, 5 deka reszelt vöröshagyma, petrezselyem zöldje, 3 szeletke szardella, evőkanál kapribogyó, 2 deci fehér bor, fél citrom.

Elkészítés

A sügért (nagyobb fajtájút), nehezen lefejthető pikkelyeitől megfosztva, belét, hólyagját, kopoltyúját kiszedve kimossuk, egy tűzálló tálat vajjal kikenve, a halat belehelyezzük, apróra vágott hagymával, petrezselyemmel, 3 darab megtisztított és jól elaprózott szardellával és egy evőkanál kaprival meghintjük, tetejét apró vajdarabkákkal megkenjük, a hal alá pedig egy pohár fehér bort öntünk. A tálat lefödjük és lassú tűzön, többszöri rázás közben átpároljuk. Citromlével permetezve tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

napijegy nagykanizsa Sebes kalmár maconka regisztráltak horgászbothoz utmutató uszos pergetés kefires kukorica örvényes daru réti dobóteszt balatonfüzfõ horgászat Mongóliában spro rakós méhhal vizigolyós szerelék állas küsz Katalin tó csepel ENERGOTEAM Basic tele pontymeríto rc heli nagyapa unoka verseny patakok kifogható halak csomó video KORDA Maggot Klip