Sügér párolva

Hozzávalók

1 db nagyobb sügér, 6 deka vaj, 5 deka reszelt vöröshagyma, petrezselyem zöldje, 3 szeletke szardella, evőkanál kapribogyó, 2 deci fehér bor, fél citrom.

Elkészítés

A sügért (nagyobb fajtájút), nehezen lefejthető pikkelyeitől megfosztva, belét, hólyagját, kopoltyúját kiszedve kimossuk, egy tűzálló tálat vajjal kikenve, a halat belehelyezzük, apróra vágott hagymával, petrezselyemmel, 3 darab megtisztított és jól elaprózott szardellával és egy evőkanál kaprival meghintjük, tetejét apró vajdarabkákkal megkenjük, a hal alá pedig egy pohár fehér bort öntünk. A tálat lefödjük és lassú tűzön, többszöri rázás közben átpároljuk. Citromlével permetezve tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

csonti csésze baja sûllö végszerelékek csoti csuka Rapala Magnum Floater FMAG11HT SPRO Explorer Spin 50 sport-horgász szaküzlet DÉLEGYHÁZI HOLT DUNA garnélás spagetti évijegy a Tiszára potyok. tócós halastó Újhegyi He bojlizási módszerek jószágok gyermek horgász verseny kõvi márna legy hasznalata kertitó rolf xifo tepsiben sult harcsa faladikok horgászbot átgyűrűzés