Tejfölös csuka

Hozzávalók

2 kg csuka, 1 liter víz, 2 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 1 szál torma, 1 fej apróra vágott vöröshagyma, 1 kanál vaj, 5 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, só

Elkészítés

A csukát megtisztitjuk és besózzuk. A sárgarépát, a petrezselymet a vöröshagymát és a tormát vajjal egy lábasba tesszük és puhára főzzük a vizzel együtt. Az 5 dl tejfölt egy fakanál liszttel összehabarjuk majd a zöldséges levet rászűrjük a habarásra. Ebbe helyezzük bele a halat, majd gyors tűznél forraljuk. Ha a csuka megpuhult haltálra helyezzük, meghintjük reszelt tormával. Rizzsel tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

alaszkai fekete tõkehal horgászhelyek körös holtág hatvani horgászegyesület duna sporthorgász egyesület Byron Integra spiccbot fenekezős horgászat szállás zalaegerszeg telepités delfin etyesüjet horgász cikkek nyúzó Soczózug sió csatorna horgász területi engedély kis balaton előke zsinórok légykötő satu Gyõri dunai holtág pisztrángozás léggyel tározók Koi tó horgász szabájzat tabuccó sároglya balin pergetes