Tejfölös csuka

Hozzávalók

2 kg csuka, 1 liter víz, 2 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 1 szál torma, 1 fej apróra vágott vöröshagyma, 1 kanál vaj, 5 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, só

Elkészítés

A csukát megtisztitjuk és besózzuk. A sárgarépát, a petrezselymet a vöröshagymát és a tormát vajjal egy lábasba tesszük és puhára főzzük a vizzel együtt. Az 5 dl tejfölt egy fakanál liszttel összehabarjuk majd a zöldséges levet rászűrjük a habarásra. Ebbe helyezzük bele a halat, majd gyors tűznél forraljuk. Ha a csuka megpuhult haltálra helyezzük, meghintjük reszelt tormával. Rizzsel tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

pécs vasasi maszek tó KAMASAKI Kuttyogató dráva holtág százhalombattai-tó süllö hogászata műlegyes horgász horgász területi engedély hármas körös Garnélás zöldségcurry horgász területi engedély holt duna ponty horgászata magyar nyelven shimano bot horgász cerseny döglött halak fogyaszthatósága szálán apartmann tatai horgászparadicsom SPRO Classix Tele Traveller 80 györgypaducz magyar buczó halhíradó romai-to Rapala Rattlin Rapala RNR07SD GAMAKATSU G-carp super rig Mattyi tó napijegy araki