Tejfölös csuka

Hozzávalók

2 kg csuka, 1 liter víz, 2 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 1 szál torma, 1 fej apróra vágott vöröshagyma, 1 kanál vaj, 5 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, só

Elkészítés

A csukát megtisztitjuk és besózzuk. A sárgarépát, a petrezselymet a vöröshagymát és a tormát vajjal egy lábasba tesszük és puhára főzzük a vizzel együtt. Az 5 dl tejfölt egy fakanál liszttel összehabarjuk majd a zöldséges levet rászűrjük a habarásra. Ebbe helyezzük bele a halat, majd gyors tűznél forraljuk. Ha a csuka megpuhult haltálra helyezzük, meghintjük reszelt tormával. Rizzsel tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

radics lászlo fogása napijegy vajdácska pilismaróti felső kék-öböl horgász területi engedély galgahévíz bauer orsó bár Tejszínes halragu Bocska tó hetijegy csanytelek bevontatás Shimano Technium Mgs FA szödliget fokt zanka kerekes zugi holtag udulesi csekk elfogado hely budapesten Dam Quick Stick Catfish Boat 250 galamboki horgász egyesület PELZER Inline Carp Feeder bédai perlet készités vitorla a legnagyobb hazai hal peremfutós orsó