Tejfölös csuka

Hozzávalók

2 kg csuka, 1 liter víz, 2 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 1 szál torma, 1 fej apróra vágott vöröshagyma, 1 kanál vaj, 5 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, só

Elkészítés

A csukát megtisztitjuk és besózzuk. A sárgarépát, a petrezselymet a vöröshagymát és a tormát vajjal egy lábasba tesszük és puhára főzzük a vizzel együtt. Az 5 dl tejfölt egy fakanál liszttel összehabarjuk majd a zöldséges levet rászűrjük a habarásra. Ebbe helyezzük bele a halat, majd gyors tűznél forraljuk. Ha a csuka megpuhult haltálra helyezzük, meghintjük reszelt tormával. Rizzsel tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

hal kvíz berentei horgásztó gellér apartman tóépítés Gombos csatorna tükõrponty Acantholatris monodactylus Patagóniai foghal Rapala Duffel Bag Yo-Zuri Dino Crank wobbler maros mix etetőanyag horgászcikk dobo teknika kurca napijegy SENSAS Ablettes Orange rekord amur kádárta dolomit bányató sósvízi horgászorsó csukapaprikás zsolt Mérk Törpe tõkehal pirosszemű kele zsebpeca készítése