Tejfölös csuka

Hozzávalók

2 kg csuka, 1 liter víz, 2 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 1 szál torma, 1 fej apróra vágott vöröshagyma, 1 kanál vaj, 5 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, só

Elkészítés

A csukát megtisztitjuk és besózzuk. A sárgarépát, a petrezselymet a vöröshagymát és a tormát vajjal egy lábasba tesszük és puhára főzzük a vizzel együtt. Az 5 dl tejfölt egy fakanál liszttel összehabarjuk majd a zöldséges levet rászűrjük a habarásra. Ebbe helyezzük bele a halat, majd gyors tűznél forraljuk. Ha a csuka megpuhult haltálra helyezzük, meghintjük reszelt tormával. Rizzsel tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

STORM Pro Grub PRGR05PG3 twister paducozás belsotó Rapala Shad Rap SR07B tógazda tanfolyam istenverte hal ipolyi horgászfilmek bojlis szerelék körösi harangzug háló kotés neverito Balzer Modul Atlantic Tele pereszteg rdsz fehérvárcsurgói víztározó telepítés szentes balatoni halászati részvénytársaság bakony szabolcska naphalfélék Nagy Horgászkönyv KRYSTON Super-Nova bõdva patak bojlishorogkötés