Tejfölös csuka

Hozzávalók

2 kg csuka, 1 liter víz, 2 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 1 szál torma, 1 fej apróra vágott vöröshagyma, 1 kanál vaj, 5 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, só

Elkészítés

A csukát megtisztitjuk és besózzuk. A sárgarépát, a petrezselymet a vöröshagymát és a tormát vajjal egy lábasba tesszük és puhára főzzük a vizzel együtt. Az 5 dl tejfölt egy fakanál liszttel összehabarjuk majd a zöldséges levet rászűrjük a habarásra. Ebbe helyezzük bele a halat, majd gyors tűznél forraljuk. Ha a csuka megpuhult haltálra helyezzük, meghintjük reszelt tormával. Rizzsel tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

halpác mezõkövesdi horgásztó szigetszentmi klósapartman poroszló csepeli kavicsbánya tó úszók készítése halaskönyv adácsi horgásztó Ponty tilalom? Keszeghorgászata Okuma Alumina Low Profile 200LX gávavencsellõ olcsó feeder bot mixek rod padok ezerjó major fenék járó küllõ barbatula barbatula élõ-körös csónakbérlés bokor károly kós tök dunai menyhalazás kacsás tó csorba-tó nagy fogása soco