Tejfölös csuka

Hozzávalók

2 kg csuka, 1 liter víz, 2 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 1 szál torma, 1 fej apróra vágott vöröshagyma, 1 kanál vaj, 5 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, só

Elkészítés

A csukát megtisztitjuk és besózzuk. A sárgarépát, a petrezselymet a vöröshagymát és a tormát vajjal egy lábasba tesszük és puhára főzzük a vizzel együtt. Az 5 dl tejfölt egy fakanál liszttel összehabarjuk majd a zöldséges levet rászűrjük a habarásra. Ebbe helyezzük bele a halat, majd gyors tűznél forraljuk. Ha a csuka megpuhult haltálra helyezzük, meghintjük reszelt tormával. Rizzsel tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

neptu kinairaboca duna tékép maya 202 toltott csuka aranyhegyi patak erõmûvi tó verpét TOP MIX MCS Búza csepeli kavicsbánya csonti felhelyezése a horogra csalihal fogas TRIXI Farkasd burján veresegyház-MALOM TÓ efzett erõmûtó etetõanyagnak a receptjei wobbler és mülégy használata monofil kötése fonottal Hksz napi jegy tavi kagylo horgászhelyek budapesti duna