Tejfölös csuka

Hozzávalók

2 kg csuka, 1 liter víz, 2 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 1 szál torma, 1 fej apróra vágott vöröshagyma, 1 kanál vaj, 5 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, só

Elkészítés

A csukát megtisztitjuk és besózzuk. A sárgarépát, a petrezselymet a vöröshagymát és a tormát vajjal egy lábasba tesszük és puhára főzzük a vizzel együtt. Az 5 dl tejfölt egy fakanál liszttel összehabarjuk majd a zöldséges levet rászűrjük a habarásra. Ebbe helyezzük bele a halat, majd gyors tűznél forraljuk. Ha a csuka megpuhult haltálra helyezzük, meghintjük reszelt tormával. Rizzsel tálaljuk.

0 hozzászólás

Hozzászólások

menyhalak élőhelye tisza 2 tározo horgászládák kaposvár tókaj eteto haioc Duna Baja Bakonyszücs keser papkerti tó Stizostedium vitreum gamakatsu Shimano Alivio Rába eredése jégmadár bojlizos filmek Dunakiliti praktikák Tatai öregtó dinceltkaposzta mórichelyihalastó zsaro thomas-thomas legyezőbot ponty kovász Kisdunai tilalmak