Angolna sörben sütve

Hozzávalók

90 dkg angolna, 10 dkg vöröshagyma, 10 dkg gyökér, 10 dkg citrom, 5 g őrölt bors, 5 adag petrezselymes burgonya, 4 dl sör, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg zeller, 5 dkg vaj.

Elkészítés

Az angolnát tisztítjuk, hosszában rézsutosan felszeleteljük, sóval bedörzsöljük. Egy megfelelő méretű tűzálló tálba öntjük a sört, sózzuk, beleteszszük a tisztított és darabolt vegyes zöldséget. őrölt borssal fűszerezzük, citromlével ízesítjük. Fél órai főzés után leszűrjük, majd ebben az alaplében megfőzzük az előkészített halszeleteket. Forrón tálaljuk a levével együtt, petrezselymes burgonya köretet adunk hozzá.

0 hozzászólás

Hozzászólások

csokaly menyhal receptek Duna-völgyi fõcsatorna adácsi horgásztó szemeshorog kötések halfaunája sándor dani kopolya fluorocarbon damil miszlai tó bic recski halasto mike csabi kazár horgasz haz Rapala Shallow Shad Rap SSR07SD horgászvizek duna hajdú-bihari vize Biztonsági mérozsák gávavencsellõ módszerenként bolognyai karibi halleves matyi