Aranydurbincs

aranydurbincs

Tudományos neve: Sparus aurata
Angol neve: Gilt-head sea bream

Az aranydurbincs a nevét a hal szemei között futó aranycsíkról kapta. Felnőtt korában a 400-600 gramm testömeget éri el, a legnagyobbak 1 kilogrammosak. Élőhelye az Atlanti-óceántól a brit szigetekig terjed és megtalálható a Földközi-tengerben és a Fekete-tengerben is. A fenék közelében él a tengeri növények között.

Az aranydurbincs hermafrodita, a fiatal példányok 2 éves korukig hímek és utána változnak át nőstényekké. Az 1990-es évektől sikerült tenyészteni Spanyolországban, Olaszországban, Görögországban, Törökországban és Izraelben. Az állományuk a természetes vizeken csökkent a túlhalászás és a környezetszennyezés miatt.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Mezõparti horgásztó területi engedély mura csíkfélék TECHNO Tigrismogyoró szendvics lebego karcsa to biharkeresztes halfej kikészítés Rapala Count Down CD07BP eeurostar monster carp Mûlegyezõ horgáaszta sajátosságai Minnow CL fehérhúsú csuka shakespeare orsó agyagos tavak csuka szaporodása csigaevõ keleti főcsatorna süksdi tó peresiág angolnás hely privat to ibrányi Tisza-holtág mézeskalács ponty horog