Tárkonyos Halragu

Egy díjnyertes receptem

Kedves Sporttársak és Látogatók!!

Lassan itt a karácsony a meghittség szeretet ünneppe Ebbõl kifolyólag ne feledjük a szenteste egyik legkedveltebb ételét a halat.Az ideji évben szeretnék hozzájárulni a karácsonyi vacsora menüjéhez ha megengedi a kedves olvasó.Azt gondolom a halászlék ideje lejáróban van ,ezért egy kis színt szeretnék vinni (Vagy talán elvenni?)a hal lé elkészítésébe.Az én levesem egy tárkonyos halragu leves Kata módra ,ami nem csak az inyenceknek okoz gasztronómiai élvezetet.
Akkor lássuk az elkészítését:
Lehetõleg méretes pontyot válaszunk ki a leves elkészítéséhez amit elõtte kifiléztünk ,és apró kockákra vágtunk.Két fej vöröshagymát felkockázunk majd üvegesre pirítjuk, a megmaradt húsos halcsontokból egy alaplét fõzünk majd ezt egy szûrõkanálon leszürjük,ezt azért nem paszírozzuk hogy a szálkák ne kerüljenek a levesbe.Ezután az elkészült alapléhez hozzá adjuk az ízlés szerinti gombát (én személy szerint vargányával szoktam készíteni), cukorborsót ,kockázott sárgarépát, illetve fehérrépát, és egy evõkanál tárkonyt, na és vegetát sót izlés szerint.Ezek után nincs más dolgunk hogy megvárjuk amig az ízek összeérnek és az összetevõk megfõlnek.Ezek után csak annyi dolgunk van hogy 400ml-es fõzõtejszint ki keverünk liszttel és ezzel a levest besûrítjük ezután összeforraljuk a halkockákkal.Ezzel el is készült a levesünk.
Jó étvágyt kívánok!


Hozzávalók:
4 Kg-os ponty
2 fej vöröshagyma
3-4 db fiatal vargánya (Vagy 10 db csiperke)
4db sárgarépa felkockázva
2db fehérrépa felkockázva
500g cukorborsó
1 evõkanál tárkony
400 ml fõzõ tejszín
1 evõkanál liszt
Na és ne feledjük a sót


Viszont akik nem szeretik a levest a azoknak is tartogatok egy-két halas finomságot amivel még karácsony elõtt jelentkezni fogok természetesen ha van rá igény


3 hozzászólás

Hozzászólások

2009. 12. 22. 00:15
Kedves Katalin,türelmetlenül várjuk a következőt is. Köszönjük
2009. 12. 23. 16:04
Van rá igény.;)
2009. 12. 23. 17:47
Szia Katalin!
Elkészitettem,fenomenális lett!!! Köszönöm a receptet.
Annyit tennék hozzá,hogy én amikor kimertem egy adagot 6-8 csepp citromlevet csepegtettem rá,és más izvilágot kaptam.
De annélkül is tudom mindenkinek ajánlani,nagyon finom!