Keresés:
Horgász.hu
Keresés a blogokban:

Korábbi bejegyzések:
Klikkelj egy bejegyzésre az olvasáshoz!

Itt találsz segítséget a blog használatához.
 

2010. 06. 14. Házi etetőanyag pontyra és amurra




Az lenne a kérdésem h tudtok-e házilag elkészíthetõ etetõanyagokat pontyra és amurra?

A válaszokat köszönöm!!! :-)
 

44 hozzászólás
2010. 06. 14. 22:04.0
Komáromi Kis Horgász Szia!Vegyél csirkenevelőtápot,kukoricadarát és búzát.búzát főzd meg,és keverj hozzá konzerves vagy főtt kukoricát.A csirketáphoz adva öntsd hozzá és jó is.Aromásítani lehet ha akarod,de ha eszik a hal,akkor aroma nélkül is odamegy.
2010. 06. 14. 22:53.0
Tóth Martin Olivér Tóth Martin Olivér adatlapja nádban: forrázott kukorica, főtt búza, kukoricadara + az egész megerjesztve! (ez az aroma is)
Minél büdösebb annál jobb, csak rohadt ne legyen.
Fenekezéshez: kukorica-, búzadara, forrázva, ehhez zsemlemorzsa ragasztónak liszt vagy föld/sóder (ez is erjesztve)
+ ha amurt akarsz fogni akkor tegyél lucernát mindenbe.
2010. 06. 15. 06:06.0
janikaaa 24 janikaaa 24 adatlapja üdv! én csak le szoktam forrázni a búzát, kukorica darát, egész szemes kukoricát,száraz kenyeret, és jól összekeverem, közbe beleütök 2 egész tojást, és hagyom érlelődni 3-4 napot, ennyi idő alatt nem rohad meg de viszont megerjed. a szaga halmágnesként funkcionál
görbűljön
2010. 06. 15. 20:32.0
Tóth Martin Olivér Tóth Martin Olivér adatlapja :)
Most raktam el fél-fél üveg pálinkás kukoricát különböző (rossz minőségű) pálinkával kutyulva :) lehet kísérletezni :)
2010. 06. 16. 11:44.0
Tóth Zoltán Tóth Zoltán adatlapja köszi a válaszokat majd megpróbálom mindegyiket GÖRBÜLJÖN!!
2010. 06. 16. 21:43.0
Adamkó Rudolf én sokat kísérleteztem hogy házilag csinálok etető anyagokat, de nekem egyáltalán nem vált be. Én maradok inkább a boltinál.. Viszont nektek sok sikeert
2010. 06. 16. 22:44.0
gyugab gyugab adatlapja Sziasztok! T.M. Oivér!
Fél üveg pálesz??? Nem lesz az egy kicsit sok:D
sztem azért attól még a legiszákosabb ponty is elijed XD. Amugy ha pálinkával próbálkoztok érdemes mézet keverni bele, mielőtt ráöntöd a kukira, mert az amur is meg a ponty is szereti.
Görbüljön!
2010. 06. 16. 23:10.0
Tóth Martin Olivér Tóth Martin Olivér adatlapja mármint befőttes üveg!xD 1-2 cm-el felette a lötty :)
2010. 06. 18. 22:13.0
torok95 torok95 adatlapja Sziasztok!
Nekem saját receptem van ami egyszerű és jól bevált. Az elv: Minden bele. Szó szerint minden szemes dolog pl: búza kukorica kender stb. Ehhez öntök egy kiló általános aromásított etetőanyagot + egy kis pelletet + egy doboz csemegekukoricát. A nagyobb méretű összetevők hozzáadása előtt érdemes lerostálni a kaját így egyenletesen oldódik majd. A siker titka lehet az élőanyag hozzáadása a kajához. Egy kis földes szúnyog vagy csonti esetleg giliszta +sikert adhat. Ha ezt nem eszik a halak akkor érdemesebb otthon maradni. (megesik) De az esetek 95%-ban ez a keverék hibátlanul működik. Érdemes kipróbálni. Sok sikert!
2010. 06. 18. 22:49.0
gyugab gyugab adatlapja Sziasztok!
Én az alábbi amuros etetést most fogom kipróbálni, egy szakkönyven olvastam:
végy kukoricát, búzát, lucernát vagy egyéb takarmány növényt, éés tigrismogyorót. ezeket összekevered általad gondolt arányban, majd a keverékhez kilónként 20 dkg cukrot adsz(az amur nagyon édesszájú), lassú főzés és állandó kavargatás mellett.ezt a szirupos szmötyit száraz hűvös helyen taárolod, és ezzel etetsz rendszeresen. a csali ugyanez legyen: kukorica ,tigrismogyoró + pufi, vagy gyöngykukorica. a gyöngykukorica jobb, mert azzal fellehet itatni hínáros-sásos ízű aromát, dipet, ami nagyon javítja a fogósságát. ez az aroma és a pufi lebegtető hatása kiemeli a csalit az etetésből. én még lucerna-pelletet is szórok a horog köré, az is csalogatja őket. A csalit fűzve/hajszálelőkén tudjuk feltenni.
ezzel a cájggal pontyot is tudsz fogni azok is felveszik. sok sikert, görbüljön.
2010. 06. 19. 09:41.0
jpmbela jpmbela adatlapja torok95!

teljes mértékben osztom véleményed,csak annyit tennék hozzá,hogy nem azért kell átrostálni(törni) a kaját,hogy egyenletesen oldódjon hanem azért,hogy homogén legyen ne legyenek benne szárazon maradt részek. igy könnyebb összegyúrni,és jobban is tapad. én a te etetődhöz még raknék kevés áztatott kenyeret,amit jól kinyomkodva kézzel összetörve tennék bele. a halak megbolondulnak érte,ha ilyen kenyérdarabok lebegnek az etetés körül.

Üdv:M.Péter
2010. 06. 19. 20:38.0
torok95 torok95 adatlapja Igazad van elnézést rosszul írtam le. Ezt még nem próbáltam de biztos tuti. Holnap úgyis megyek horgászni kipróbálom. Köszönöm ezt a jó tippet és a javítást. Még annyit tennék hozzá ehhez a kajás dologhoz hogy nem kellenek hiper szuper drága speciális dolgok. Nem éri meg szerintem mert ua. a hatás. Tény hogy van különbség a Sensas és a Tímár mix etetőanyagok között de ha eszik a hal akkor teljesen mindegy hogy melyiket használjuk. Ekkor jobb a tímár mix. Versenyen jobb a drágább.
2010. 06. 22. 13:09.0
Pályi Dániel Pályi Dániel adatlapja A legjobb ha fogsz egy vödör szemes kukoricát adsz hozzá félliter tejet és 1 élesztő kockát mint az amur mind a ponty imádja néz a képeim mind azzal fogtuk.
2010. 06. 27. 10:58.0
csabex12 sziasztok énis mondanák egy házi receptet ha érdekel titeket
egy fél vödör darált kukoricához, 2cs vanilin cukor,egy kicsike fahéj az aroma kedvéért,és egy kis nyúltáp meg egy kis arányos tej ha valaki tud szivesen elolvasom mert nagyon szeretem az ilyen recepteket
görbűljön:)
2010. 06. 27. 20:58.0
Vári Gábor én nagyon régota ezt szoktam használni:
-1 kis vödör darált kukorica
-1 csomag őrölt fahéj
-1 tenyérnyi örölt szegfüszeg (nem kell sok belöle)
-1 kevés buzaliszt és halliszt
-tetszés szerint,száraz kukorica 20-30 percig fözve
-1 csomag mogyoró széttördelve
-csonti vagy szunyoglárva bőségesen

próbáljátok ki ha nem eléggé tapad akkor lisztel vagy boltban kapható ragasztó anyaggal lehet ellensúlyozni a problémát
2010. 06. 28. 09:56.0
csabex12 bocsána de ha nincs hallisztem akkor sima liszt is jó??
GÖRBŰLJÖN!
2010. 06. 28. 13:39.0
fec842 fec842 adatlapja sziasztok a dunára valaki valami tuti etetést tud ajálani mert a boltiak nem jöt be elöre is köszönom
2010. 06. 28. 16:53.0
torok95 torok95 adatlapja Attól függ hogy milyen módszerrel horgászol. Vannak helyi módszerek melyről szerintem Gimmo tudna neked mesélni ő a nagy dunai pecás. Írj rá tuti mond neked hasznos tanácsot. Üdv.: Török Gábor
2010. 06. 28. 18:05.0
Vári Gábor jo a sima liszt is csabex12 sokszor kihagytam énis mert nemmindig van kéznél :D de az eredmény ugyanaz
2010. 06. 29. 09:02.0
csabex12 tegnap voltam horgászni és bevált köszönöm mindenkinek aki segített görbűljön.
ja és megyek szerdán azaz holnap a préri tóra valaki nem megy oda horgászni?? mert ha igen horgászhatnánk együtt egy jót
2010. 06. 29. 18:48.0
Vári Gábor csabex12 milyen lett az állaga? (ha az enyémet csináltad)
2010. 07. 01. 08:45.0
fec842 fec842 adatlapja köszi szépen
2010. 12. 26. 08:36.0
szilárd tegnap horgászni voltam léken és kiprobáltam a házi etető anyagot liszt+kukorica (csemege) egy kis méz kevés bor buza száritott szunyog lárva abbol viszont sokat egy távcsali kenyér morzsa és egy kicsi viz és tökéletes kárászoszni és ponytozni!
2010. 12. 26. 08:36.0
szilárd tegnap horgászni voltam léken és kiprobáltam a házi etető anyagot liszt+kukorica (csemege) egy kis méz kevés bor buza száritott szunyog lárva abbol viszont sokat egy távcsali kenyér morzsa és egy kicsi viz és tökéletes kárászoszni és ponytozni!
2011. 02. 25. 09:50.0
ratkovics jános
Sziasztok

A büdös kukorica elkészítését sokan leírták,szerintem is jó.
Én egy picit másképp készítem,és ugyan úgy készítem az etető
anyagot is.
Kettő rész búzát, egy rész kukoricát durvára darálok,majd kiszitálom. A finom részt,ami majdnem liszt, bezacskózom és elteszem.A durva részt beleteszem egy nejlon hűtőtáskába és
leforrázom,pár órát állni hagyom.Utána bele öntöm egy vödörbe
vízzel együtt,ha kell még öntök vizet hozzá, hogy teljesen ellepje a darát.Egy kevés élesztőt adok hozzá,majd egy csipetnyit meg sózom.Szoba hőmérsékleten lassan savanyodni hagyom
.Ez4-5 hétig is eltarthat.Először zavaros lesz a víz,de a savanyodási folyamat végére letisztul.Az etetőanyag kellemes
mellék ízt kap.A vödröt állandóan légmentesen zárva kell tartani.
A ponty és az amur imádja. Próbálkoztam dippeléssel is ,de rájöttem, hogy semmi értelme, így jó ahogy van.A tóparton a félretett száraz, finom anyaggal keverem készre, teszek bele az ugyanígy elkészített kukoricából .Csalinak én 4 szemet fűzök fel
ezzel próbálom szelektálni a halakat.
Leírok egy rég elfeledett csalit, ami főleg iszapos vízre jó.
Egy közönséges zsemlyét forró víz felett felgőzölök,én fém tea szűrővel szoktam csinálni. A jól átgőzölt zsemlyét 2 deszka lap között kb. 10kg súllyal lepréselem, egy nagy edény víz is megteszi ha nincs más.Legalább 10-12 órát préselem. Az így
kapott kb. 0,5 cm vastag zsemlyéből 2-2 cm-es darabokat vágok, csalizó gyűrűvel teszem a horogra.Ez a zsemlye egy idő
után szépen kinyílik a vízben,ellen állhatatlan a halaknak.Érdekes hogy elég sok csuka kapás van rá, gondolom a körülötte lebzselő kishalak miatt.
A fokhagymás kukoricát úgy készítem,hogy a megfőzött öreg
kukoricát lecsepegtetem, és még forrón fokhagyma porba öntöm.Valósággal rásül a por a kukoricára. Melegedő vízen nagyon jó.
sok sikert hozzá üdv pecasjani
2011. 03. 11. 16:27.0
matydavid matydavid adatlapja hello!
az lenne a kérdésem, hogy a búzát hogy tűzitek a horogra?
2011. 03. 11. 16:33.0
gimmo gimmo adatlapja matydavid!!

megfőzöd a buzát és 12-14 es rövidszáru öblös vékonyhusu horogra simán fel lehet tenni 5 szemet.Ugy hogy a végét szurod át
2011. 03. 11. 17:01.0
matydavid matydavid adatlapja köszi Gimmo, sokat segitettél. remélem lesz vmi eredmény is.
2011. 08. 17. 12:56.0
Johan György Johan György adatlapja Én saját magam találtam ki vmit egy kis tégelybe raktam főtt kukoricát bele tejet,egy kis fahéj epres aroma :)) na majd meglátjuk lesz e belőlle vmi szerintetek jó?
2012. 03. 03. 09:01.0
Kajfis Dominik valaki tudna ajänlani ponty bojlizo receptet?????????
2012. 06. 01. 17:31.0
jancsi93 üdv!
A Körösön mostanság csináltam egy helyet magamnak. A kérdésem az lenne hogy milyen etetőanyaggal szoktassam oda az amurokat,pontyokat.
2012. 06. 02. 03:07.0
csabrix csabrix adatlapja Tudomásom szerint a Körös, a Körös-Maros Nemzeti Park része, ahol semmiféle alakítás nem megengedett!!!
Hol és hogy csináltál te magadnak helyet?!
2012. 06. 02. 19:57.0
vig imre vig imre adatlapja Sziasztok!!! csabrix... ásó meg kapa kell meg persze balta ha tul dzsumbujós és kész a hely:))))
2012. 06. 02. 21:37.0
csabrix csabrix adatlapja Akkor megismétlem: a Körös, a Körös-Maros Nemzeti Park része, ahol semmiféle alakítás nem megengedett!!!
Ezen mit nem lehet érteni?
2012. 06. 03. 06:47.0
vig imre vig imre adatlapja csabrix? lopni se szabad mégis lopnak remélem te is érted:)))
2012. 06. 03. 15:10.0
csabrix csabrix adatlapja Imi érteni, értem csak egyet nem értek vele.
Azóta meg különösen allergiás vagyok az ilyesmire, mióta a kedvenc süllőző helyemről kicibálták az akadókat és a partból 20m hosszan a földet beborították a mederbe, hogy kényelmesebben tudjanak pontyozni, keszegezni!
Az egész úgy part úgy nézett ki mint valami stadion lelátó, ahogy azt a 20 méteres szakaszon lépcsőzetesen legyalulták; nem kímélve az árnyékot adó fákat sem.
Ez a gyomai közúti hídhoz volt viszonylag közel, közte és a vasúti híd közötti szakaszon, a város felőli oldalon.
Az ilyennek álmában szívesen rágyújtanám a házát, aztán kívülről lőném, hogy ne tudjon kijönni.
2012. 06. 03. 15:20.0
jancsi93 Csabrix nyugodj meg nem nem védett részen csináltam helyet magamnak a Körös-Maros Nemzeti Park még a környékemen sincs. Én a Kettős- Körösön ástam helyet mert oda váltottam engedélyt :)
2012. 06. 03. 17:36.0
Sztyópa Én fogtam 1 vödröt tettem bele nagy szemcséjű főzőtt kukorica darát,csemege kukoricát,főtt búzát,lisztet+házi szilva lekvárt aminek a jó szilva illatát 5 méterről lehet érezni. Ezt az egészet úgy összekevertem hogy jól gyúrható legyen tettem belőle etető kosárba és dobtam az úszó mellé is. Sírjon az orsó görbüljön a bot!
2012. 06. 03. 20:10.0
jancsi93 Köszi szépen majd megpróbálom én is. Remélem beválik Aztán görbüljön!!
2012. 06. 05. 12:22.0
Thomas Sziasztok
Mint tudom a pontyok imádják a kagylókat és a csigákat. Azt szeretném kérdezni hogy mi a véleményetek arról hogy a házi kistavunk tele van csigákkal. Jó ötlet lenne az hogy ha ezeknek a csigáknak a belsejükkel próbálnám ízesíteni az etetőanyagot.
2013. 04. 29. 17:09.0
illes gyorgy illes gyorgy adatlapja Sziasztok
Évek óta horgászom pontyra és amúrra.Volt idő amikor bojliztam,de pár éve visszatértem a kukoricára.Jól megfőzöm,mikor már szétt tudom nyomni az ujjain között,szórok bele fokhagymaport,2zacskóval 3-4kg szárazkukoricához.Egy keveset még hagyom forrni majd zárható tetejú múanyagkannába teszem.2-3 napig hagyom érni a napon és mehet a vizbe.Csak ezt etetem és bevált
2013. 08. 08. 14:39.0
Gábor Sziasztok!
Én ajánlanám mindenkinek egy jól bevált etető anyagot amit én már több hejen is probáltam és bejött. Ez föképp pontyok szeretik de én fogtam már vele amurt és tok halat is.
Hozzávalók:
(egy adag etető anyaghoz)
Az alap: 1 kiló kukoricadara (lehet mást is bele darálni pl.búza)
Adunk hozzá 30 deka lisztet és 20 deka búzadarát
És öntök bele egy egész vagy egy fél fokhagyma port..
És még ehhez ünthetünk konzerves kukoricát vagy beásztatott kukoricát a lényeg hogy puha legyen hogy vizbe érkezéskor ne huljon szét az etető anyag a kemény kukoricák miadt.GÖRBÜLJÖN
2013. 08. 08. 14:47.0
Gábor Van még egy nagyon fogos etető anyagom föképp keszegre kárászra. Ezt egy idősebb horgász ajánlotta és azota ahol keszeget vagy kárász akarok fogni ott mindig ezt használom. Ugyan az az alap mint az elözönél csak nem fokhagyma port kell belerakni hanem őrőlt fahélyat. Egy csomagot nyugodtan bele rakhatunk még akár kettőt is csak nem kell nagyon tulzásba vinni mert az se túl jó.
2013. 09. 15. 16:22.0
Arny Arny adatlapja Szia!

Nekem bevált módszerem:
Hozzávalók:
keksz, kenyér, kukoricadara, búza, vanilin cukor, liszt, és aroma.

Elkészités:

Egy tálba belerakod a kekszet, kenyeret, darát, lisztet, búzát.
Egy kis vizzel összegyúrod, hogy álljon össze.
amikor osszeáll, veszed az aromát és a vanilin cukrot.

Egy másik tálba belerakod a cukrot, és az aromával addig kavarod még el nem olvad a cukor.

miután ez megvan összekevered a kettőt, és lehet etetni.

Szólj hozzá!
A hozzászóláshoz regisztrálnod illetve be kell jelentkezdned.

 

Belépés
E-mail címed:

Jelszó:


Elfelejtettem a jelszavam

REGISZTRÁCIÓ

 

Címkék:

 tököli   Tengeri halfilé rizzsel   Dunán   PANSAGIUS   Szabolcsveresmart   vizpartí ház kiadó   peresitanyák   bánk   májusba horgász verseny   pisztrángfogó verseny   mech botok   Fenwick HMX IronHawk Casting - 2006-tól   sárkány tó   összefogás   Aranylazac   pontytepertõ   hogy lehet csalit csinálni   GAMAKATSU G-Special Carp Extra   sullo novemberben   Ambassadeur REVO SXT RH10+1   aranyosfejû   területi engedély ikervár   horgászvizek kiseger   bojli horgászás  

Vissza a főoldalra - Impresszum - Adatvédelem - Copyright - Kapcsolat - Média ajánlat - Hibabejelentés - Honlap térkép