BojLis horgászat

Itt bojlis dolgokról lenne szó

Üdv:Doszi

22 hozzászólás

Hozzászólások

2009. 06. 06. 16:32
Hello szeretném azt kérdezni hogy ti a Tolnai Duna holtágra milyen ízesítésü bojlit ajánlotok de aki nem lakik itt annak nem muszáj válaszolnia !!! És hogy ha valaki tudna egy jó kis házi boji receptet az írjon lécci sürgős lenne !!
Előre is köszi :Doszi :):):):):):)
2009. 06. 06. 19:53
Szia.
Hát csak annyit mondok hogy MILLIÓ A TÖRPEHARCSA,amikor mi odajártunk csak a kemény fűzőtt kukoricával tudtunk napközben horgászni,igaz mi inkább a harcsákat kergettük éjszaka.
Utánna szoktunk át Szálkára-látom te is szoktál ott pecálni,hát oda inkább tudok adni tanácsokat.
Szerintem Tolnán veszett fejsze nyele a bojli,a helyiek is inkább úszoval horgásztak,és ők fogtak is szép halakat.
Szia.
2009. 06. 07. 14:22
jó értem de valami házi receptre lenne szükségem mert nem csak itt bojliznék !!! bárki írjon sürgős lenne Üdv: Doszi
2009. 06. 07. 15:41
kedves doszi!ez a bojlis dolog kb 10 eve lett nagy divat. ehhez hasonloan mar husz eve is horgasztam,ami abbol allt ,hogy dionyi osszegyurt kenyergombocot tettem egy horogra, se olom, se uszo , semmi, csak a zsinor, es a horog .a kenyer sulya eleg hogy bedobd. ha kapas van egyszeruen fesziti a zsinort,ha nem figyelsz,az se baj, mert utana megy a botod is.Azt tuti eszreveszed. egyszeru recept, de bevalik.
2009. 06. 07. 16:24
Szia.
Szerintem inkább vegyél késsz bojlit ,mert a házilagos elkészítése nehezebb mint gondolnád!
2009. 06. 07. 17:17
doszi
Jólenne megnézned Ladányi Tamás vagy Christian Schlott etémájú filmjeit.Alapanyag és gyártási technologiai ötleteket is adnak.Ezek hiányában menjfel a www.haldorado.hu-ra,remélhetőleg még mindig válaszokat kaphatsz a kérdéseidre Ladányi tamástól.
2009. 06. 08. 14:22
oké köszi minden választ doszi
2009. 06. 08. 15:45
de azért szeretnék házi bojlit készíteni mert a lebegő bojliér már 800 ft-ot is elkérnek Tolnán de ha házilag készíteném akkor sokkal olcsóbb lenne mert kukoricadara tojás minden van itthon és ez így csak kb 250-400 ft-ba kerülne vagy annyiba se én emelett szeretnék dönteni kedves koko!!!!
2009. 06. 08. 15:49
Mert nekem itt édes bojlit AJÁNLOTTAK (MÉZEST) és pelletbe is mert csak most pár napja ismerkedek ezzel a fajta horgászattal és ha lehetne hogy ti a bojlit ilyen merülő olmos szerelékre rakjátok vagyis az etetőkosár helyére raknám ezt a merülő olmot vagy nem is tudom ezt úszóra is lehet mert abban bizakodtam hogy nagyon lehúzza az úszót ezért én csak fenekezőre gondoltam
várom válaszaitokat üdv: Doszi
2009. 06. 08. 16:27
Sziasztok.
Akkor elmondok eggy történetet.
Egyszer én is nekiáltam bojlit készíteni,filmnézés könyv olvasás utána 10 000ft-ért alapanyag+a tijás.
A végeredmény KUKA-ugyanis bepenészesedett,azóta inkább veszem a gyári bojlikat.
A Silverbaits bojlik nem túl drágák (2000ft) de nagyon jók,ezt garantálni tudom,mert sokszor bizonyította már fogosságát.
A kukoricadarás bijli hejett pedig ajánlom szintén a Silverbaits kukorica pelletet (550ft/kg)
A fogós bojli készítése elég bonyolult és drága,ha csak azt nézzük hogy 1kg-hoz kell 10db tojás (350ft)akkor a kukorica pellet 550ft-ért szerintem nem sok.
Mind a bojlival mind a pelletel lehet fenekezni és úszózni is,én a stronfo (szilikon gumi) előkékre szoktam felfűzni és eddig nagyon bevált.
Üdv.
2009. 06. 08. 17:02
http://carpfanatic.hu/page.php?3
Doszi! Itt is találsz bojli receptet.
2009. 06. 08. 18:17
oké köszi
2009. 06. 08. 19:20
Az utobbi években drasztikussan csökken a fogás,a jelleg görbéje meredeken zuhan a negativ irányba.Pedig a horgász fia /bocs a lánya is/ mindent elkövet a siker élményért.Mindettől függetlenül csak lebeszélni tudlak a bolyliról.Az egyszerű sima fenekezős cuccal is oriási gyözelmeket lehet aratni a halak és a horgász barátok felett is.Arrakell törekedni hogy a halakkörében kiváltsuk a baromfi efektust,ha ez beindul máris nyert ügyünk van,és egy csomo sikerélmény.Ehhez pedig nem kell más mint egy szöllő karó-biztos fékü rozoga orsó-30-as fözsinor-20-25öselőke-6os horog.A fék a leg gyengéb pontra hangolva ez az elöke?vagy a halszája?Rendszert kell képezzen és nem csak a horgász cucc ,de az etetőanyag és a horogcsalinak is.Nem az izek és aromák hozzák a horgodra a távolabb lévő célhalakat ,hanem az etetésre odajöt,vagy már elötte otlévö mindenlében kanál keszegek-kárászok.mozgása .Állovizröl beszélek.És itt jön a rendszer .A kosárba kerülő etetőanyaghoz csemege kukoricát kel keverni,és ugyanezt a kukoricát kell a horogra is tenni./Vannak horgászok akik 1doboz vagy üveg kukoricával az egész szezont letudják,hogy büdös és avas azt nem kötik a hal uszonyára.Ha nem fognak az sem baj halgatják a madárcsicsergést,azt semveszik észre hogy szegény madárnak elromlott az mp3 lejátszoja és már orákota ugyanazt ismételgeti.Nem ,ez a halfogásról szól hisz azért mentünk a vizpartra./Tehát a dobozos cs-kukoricát a levévelegyütt hozzá öntjük az etetőanyaghoz,ez lehet akármijen makx-mikx,ugy hogy akosárba mindig 5-15szem cs-k is legyen.A végeredmény cs-k val teleszort fenék lessz.És máris müködik a baromfi efektus,bojli nem kell,igy is drága mulatság.Aköltségeidet csökkentheted azáltalad említett kukorica darával,ezzel felhigithatod a bolti etetöanyagot.Persze az arányokra figyelj oda!És legalább forrázd le.

2009. 06. 08. 21:32
T:PÉTER nagyon sok mindenben egyetértek Vételed.magam sem rajonkok a beücsörgős bojlizásért.kint ül az ember 1-2hétig beszór 5-10kg bojlit fog mondjuk egy knagyobb példányt .nekem ez nem jön be .egyébként is ritkán horgászom békés halakra. sokkal eredményesebbnek tartom a kereső horgászatot . mégis ha pontyozom előszőr megfigyelem a vizet keresem azt a helyet ahol mozog ugrik a ponty először ezt a helyet részesítem előnyben,de bármikor képes vagyok továbbmenni a jobb hely reményében.ez a modszer nekem nagyon eredményes,főleg amikor süllőzöm . etetőanyagmom :a hét elején búza áztatás ,csütörtökön odateszem egy kicsit főni kukoricadarát teszek bele esetleg apró magvak kenyér.izesíteni különféle aromák pl.drogériából ánizs olaj két évig is elég stb.mivel 1héten 1éjszakát töltök a tóparton sokkal jobban ragaszkodom ehez a módszerhez.
2009. 06. 08. 23:35
Péter!!
Gratulálok az irásodhoz.Leirtál mindent ami kell egy horgászathoz.
Ez a való világ!!Csak sokan nem tudják.
2009. 06. 09. 14:43
értem megfontolom az írásotokat
2009. 06. 09. 21:49
Sziasztok.
Hát elég rég jártam az oldalon, de Péter megszólított, hogy olvasgassak egy kicsit. Imádom ezeket az írásokat és Péteré remekre sikerült, kizökkentett az őrült hétköznapi sodrásból és igazán örültem az őszinte tiszta szavú írásnak. Gratulálok! Valóban a madárcsicsergés, és a tavak, folyók körüli ájtatos csend mindennél fontosabb számomra is. (Na azért még teljesebb a gyönyör, ha a halak is jönnek.)
Szóval jók az írások, csak így tovább, figyelek és tanulok! Kérdésem: szerintetek milyen gyakran kell zsinórt, damilt cserélni?
2009. 06. 09. 22:20
Altalaban evente egyszer illik teljesen lecserelni,de ha koves akados helyen horgaszol,es a zsinoron ;szalkasodas latszik,az elso ot metert mindenkeppen vagd vissza,es gyakrabban csereld.
2009. 06. 09. 22:38
Kedves Kriszta nővér!

Álltalában 2 évente cserélem a zsinór.Mégpedig azért mert álltalában csak max 50-100 méterig van használva.Az első év szezon végén megforditom a zsinort.Ami a dob alján van az kerül fel.És nem éreztem még romlást benne.
De amit Róbert is irt azt is szemelőtt kell tartani.De nekem 23 éves botjaim vannak igy már 3x cseréltem spiccgyürüt ami a legjobban igénybe van véve és nem elhanyagolható.
2010. 02. 19. 17:20
szia Dozi és szerintem nagyon egyszerű a bojlikészítés :csak vegyél 1 kg alapmixet keverj hozzá aromát, 4 tojást vagy ha kevés akkor még + vizet ebből masszát csinálsz és zacskóba 5 percet vársz.Aztán kiveszed felvágod kockákra és lisztbe meghempergeted aztán golyókat gyúrsz kezeddel ha ez kész akkor forrásban lévő vizben kifőzöd amíg fel nem jön a víz tetejére.ha ez is kész akkor 2 napig a hidegbe megszárítod,és ha már picit kemény lett akkor mélyhűtőbe berakod.ja és az alapmixed ne legyenek nagy darabos. én is így csinálom a bojlikat.üdv:.Isti
2010. 02. 19. 17:47
Sziasztok.
Pár szót azért had ejtsek a bojlizással kapcsolatban hisz az eddíg véleményt író horgászok közül talán én horgászom a legtöbbet ezzel a módszerrel.
Az hogy ücsörgós dolog azt nem tagadom,de azért azt nem kell alfelejteni hogy ha az embernek kevés a szabadidelye a horgászatra és a fogott halat ráadásul meg sem eszi akkor azért nem mindeggy hogy 2-3 napos pecák alatt 2-3kg os tescos pontyokat vagy 10-15 kg-os rafinált öreg halakat fog.
Nagyon nem szeretnék belemenni a dologba de először mindenki próbálja ki és aztán véleményezze.
Nekem sem a legyes horgászat,sem a rakosbotos peca nem tetszik sosem csináltam nem is fogom de nem is kritizálom azokat akik ezeket a módszereket szeretik.
A zsinorokkal kapcsolatban pedig csak annyit szeretnék mondani hogy ma már 2500-3000ft ért lehet venni 1000m aránylag jó minőségű damilt amivel jó pár orsó dobját meglehet tölteni.
Bár azoknál a pecáimat amivel ritkán horgászom én is a zsinorforgatást alkalmazom ,de nekem minimum 400m van egy dobon aminek ha csak az első 100-150 métere van használva akkor van ennek a módszernek értelme.
Ha az orsó dobjára max 200m fér rá szerintem jobb ha évente cserélve van a damil.
Bojlikészítés!
Rengeteg dolgot tud othon kotyvasztani az ember de nem minden bojli ami kerek és megvan főzve!
2011. 09. 24. 23:34
Olcso husnak, hig a leve.Ez ugyanigy igaz a horgaszatra is.Ossze lehet allitani olyan bojlit, mely par szaz forintbol megvan, de ez nem sokat er.Sokan feladjak a bojlikeszitest, mivel nem sikerul nekik az elejitol elkesziteni az igazan fogos bojlit.De ez a sok gyakorlasbol, tapasztalatbol megvalosulhat.En magam csak tizenharom eves vagyok, de nagyon szeretek bojlikat kesziteni, es ezekkel horgaszni.Ime egy olyan bojli recept,mely viszonylag olcson elkeszitheto,de fogos is:
30 deka halliszt (allatpatikakban kaphato)
15 deka zsirtalanitott szojaliszt (natura boltokban aphato)
20 deka kukoricaliszt
20 deka tejpor
5 deka buzacsira
5 deka buzadara
5 deka Robin Red
8-10 tojas
30 milliliter olaj
10-15 milliliter aroma
1 evokanal so