Etetőanyag kombináció!

A kenyérmorzsával kapcsolatban?

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy milyen arányban adjak az etetőanyaghoz ami Dovit Fekete Pontyozó vagy Tímár-mix Ponty Kárász álltalában kényérmorzsát? Amibe kissebb nagyobb szemcsék egyaránt vannak az összetevői vegyesek Pl.:kakaóscsiga, fehér és teljeskiőrlésű sokmagvas kenyér, kürtöskalács, kifli, zsömle, csokis gabonagolyó raktam bele egy kevés cukrozott kakaóport és fahéjat
A kérdésem az lenne hogy 1 kg etetőanyaghoz menyit adhatok és fog-e felhősödni?
Köszi előre is a válaszokat!

5 hozzászólás

Hozzászólások

2017. 05. 12. 09:14
szia. ha felhősíteni akarsz, tegyél bele tejport! bizonyos fokig ez is fog egyébként.
a bekeverésnél arra figyelj, hogy eléggé kötötté teheti az etetőanyagot, ha sok lesz. nehezen fog kiázni a kosárból.
én egy kg anyaghoz (pontosan nem tudom,mert szemre szoktam) kb. 3-4 zsemlényi anyagot szoktam beletenni. (dunai horgászatra, ezt hozzá teszem. plusz föld)
2017. 05. 12. 11:53
Száraz péksütemény + víz = oké. Száraz péksütemény leőrölve + víz = nagyon nem oké. Utóbbitól pont szétesős lesz. Én is darálgattam télen kilószámra a maradékot, aztán tavasszal a vízparton pofára estem, olyan volt, mint a homok (vagy konkrétan, mint a zsemlemorzsa). Úgyhogy agyag, föld vagy kukoricaliszt kötelező hozzá. Amúgy én is a Dunán használom, ott ezek úgyis alapból kellenek.

Felhősíteni garantáltan fog, de ne várd azt a ködöt, amit mondjuk a tejpor csinál. Inkább angolmorzsa-szerű effektet kapsz. De kikeverhetsz otthon pár marékkal és egy vödörben kísérletezhetsz vele. Szerintem 10-15%-nál többet nem bír el többet belőle a rendes etetőanyag, nem fog tapadni.
2017. 05. 12. 12:51
Köszönöm!
2017. 06. 01. 09:01
Szia!
Nem vagyok egy folyami pecás, de állóvízre tudok mondani egy receptet, ami nekem eddig mindig rengeteg halat adott.
Sokak felkapják most a fejüket, de én darabos kukoricadarával methodozok (: Az egész lelke a mennyei MENA!!( főtt kukoricadara) én ezt úgy készítem hogy a kukoricadarához adok melaszos locsolót,ami brutális tengeri illatával valósággal lebilincseli a halakat az etetésen. Egy nagyobb mikrós tálba teszek a darából, az aromás lével összedolgozom és annyi löttyöt hagyok rajta, hogy egy ujjnyi víz legyen a tetején. Beteszem a mikróba és fél órán keresztül járatom maxon. Mikor a víz eltűnik a tetejéről addigra a szemek is puhává főnek. Ha felhősíteni akarom, akkor teszek még hozzá fehérjeport(citromos-túrós), ami még a gyúrós korszakból maradt rám. Elkészülve az egész elég ragacsos,de nem kell megijedni(bár folyóra ez tökéletes gondolom?) majd másnap reggel a horgászat előtt lehet hozzá tenni tetszőleges etetőanyagot, poraromát stb.... Én még szoktam aprómagvakat áztatni és addig főzni, míg a csírák kipattannak, de zeket csak a methodkosár aljára szórom és lefujtom a Menával. Csalizni egy szem ananászos gumikukoricát teszek, néha egy szem pufit a tüskére. Remélem tudtam segíteni abban, hogy sikeres legyél, továábi szép napot mindenkinek...
2017. 06. 06. 20:05
Köszi Pitypang81!

Kedvezményes horgászcikkek

ferõ-tó öszpontszám video clip blenniidae hárosi yacht club gömb úszó SPRO Dyno SF Surf umbra krameri alaskai afrikaiharcsa dunaújvárosi öböl Hagyeshalom-to szabadidö Berkley Lightning Rod LRS-100M horgász napijegy tunyogmatolcs Fokhagymás pisztráng brokkolival Thunnus albacares Tiszalök tarna Mitchell ELX horgászvizek heka hajmás tó engedély árlista MULTI FISH Szögeletes ernyotartó csuka videó