Etetőanyag kombináció!

A kenyérmorzsával kapcsolatban?

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy milyen arányban adjak az etetőanyaghoz ami Dovit Fekete Pontyozó vagy Tímár-mix Ponty Kárász álltalában kényérmorzsát? Amibe kissebb nagyobb szemcsék egyaránt vannak az összetevői vegyesek Pl.:kakaóscsiga, fehér és teljeskiőrlésű sokmagvas kenyér, kürtöskalács, kifli, zsömle, csokis gabonagolyó raktam bele egy kevés cukrozott kakaóport és fahéjat
A kérdésem az lenne hogy 1 kg etetőanyaghoz menyit adhatok és fog-e felhősödni?
Köszi előre is a válaszokat!

5 hozzászólás

Hozzászólások

2017. 05. 12. 09:14
szia. ha felhősíteni akarsz, tegyél bele tejport! bizonyos fokig ez is fog egyébként.
a bekeverésnél arra figyelj, hogy eléggé kötötté teheti az etetőanyagot, ha sok lesz. nehezen fog kiázni a kosárból.
én egy kg anyaghoz (pontosan nem tudom,mert szemre szoktam) kb. 3-4 zsemlényi anyagot szoktam beletenni. (dunai horgászatra, ezt hozzá teszem. plusz föld)
2017. 05. 12. 11:53
Száraz péksütemény + víz = oké. Száraz péksütemény leőrölve + víz = nagyon nem oké. Utóbbitól pont szétesős lesz. Én is darálgattam télen kilószámra a maradékot, aztán tavasszal a vízparton pofára estem, olyan volt, mint a homok (vagy konkrétan, mint a zsemlemorzsa). Úgyhogy agyag, föld vagy kukoricaliszt kötelező hozzá. Amúgy én is a Dunán használom, ott ezek úgyis alapból kellenek.

Felhősíteni garantáltan fog, de ne várd azt a ködöt, amit mondjuk a tejpor csinál. Inkább angolmorzsa-szerű effektet kapsz. De kikeverhetsz otthon pár marékkal és egy vödörben kísérletezhetsz vele. Szerintem 10-15%-nál többet nem bír el többet belőle a rendes etetőanyag, nem fog tapadni.
2017. 05. 12. 12:51
Köszönöm!
2017. 06. 01. 09:01
Szia!
Nem vagyok egy folyami pecás, de állóvízre tudok mondani egy receptet, ami nekem eddig mindig rengeteg halat adott.
Sokak felkapják most a fejüket, de én darabos kukoricadarával methodozok (: Az egész lelke a mennyei MENA!!( főtt kukoricadara) én ezt úgy készítem hogy a kukoricadarához adok melaszos locsolót,ami brutális tengeri illatával valósággal lebilincseli a halakat az etetésen. Egy nagyobb mikrós tálba teszek a darából, az aromás lével összedolgozom és annyi löttyöt hagyok rajta, hogy egy ujjnyi víz legyen a tetején. Beteszem a mikróba és fél órán keresztül járatom maxon. Mikor a víz eltűnik a tetejéről addigra a szemek is puhává főnek. Ha felhősíteni akarom, akkor teszek még hozzá fehérjeport(citromos-túrós), ami még a gyúrós korszakból maradt rám. Elkészülve az egész elég ragacsos,de nem kell megijedni(bár folyóra ez tökéletes gondolom?) majd másnap reggel a horgászat előtt lehet hozzá tenni tetszőleges etetőanyagot, poraromát stb.... Én még szoktam aprómagvakat áztatni és addig főzni, míg a csírák kipattannak, de zeket csak a methodkosár aljára szórom és lefujtom a Menával. Csalizni egy szem ananászos gumikukoricát teszek, néha egy szem pufit a tüskére. Remélem tudtam segíteni abban, hogy sikeres legyél, továábi szép napot mindenkinek...
2017. 06. 06. 20:05
Köszi Pitypang81!

Kedvezményes horgászcikkek

horgászvizek Budapest Õrk sólyázás versenylista mor 2010 majus 25 frenatum tatabánya kis keszi báger to Mosonmagyaróvár feltolóúszó elmúlt versenyek lófejû horgász területi engedély rábca éjszakai fenekezés honda csónakmotor preparálás Rapala Shallow Shad Rap SSR07GF adácsi horgásztó Ponty tilalom? veres Nagykunsági öntözõcsatorna területi engedély hármas körös drennan úszó Carp Zoom minibojli GOLDSTAR Duble bell dupla csörgos kapásjelzo regisztráció törlése