Kukorica ízesítés.

Kukorica ízesítés.

Sziasztok.

Arra gondoltam ízesítek itthon kukoricát.
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy mivel is tudnám ízesíteni? vagy hogy is kell ezt? Aki csinált már ilyesmit annak kérném segítségét.
Válaszotokat elõre is köszönöm :)

15 hozzászólás

Hozzászólások

2013. 04. 16. 19:58
Szia! 1 doboz konzerv kukoricát szoktam néha ízesíteni úgy, hogy leöntöm a levét, bele egy deci "kerítésszaggató" pálinka (persze csak olyat, amit a kutya sem iszik meg) egy evőkanál méz, egy vaníliás cukor...Nem egy nagy dolog, de jól eszik a halak, még jobban, mint a simát...és ami a lényeg ...végtelenségig eláll.

Másik variáció...levet szintén le, vagy 3 kanál só rá...majd hagyod egy pár napig állni...nem nagy ízesítés, de a halak nagyon kajálják a sós ízt...bár ez Mo-n nem annyira elterjedt. Ami pedig lényeges, ha nem napon tárolod (mert összehúzódhat nagyon) ez is sokáig jó...
2013. 04. 16. 21:09
szia! igazából bármivel ízesítheted, gyári aromákkal, dipekkel vagy akár sima szörpökkel is, majd a halak eldöntik, hogy jól sikerült vagy sem :) simán belerakod mondjuk egy befőttes üvegbe és lezárod, aztán állni hagyod pár napig...
2013. 04. 17. 07:59
én addig főzöm,amíg meg nem puhul annyira,hogy belemenjen a fűzőtű,utána leöntöm róla a vizet,aztán mehet a befőttes üvegbe.Annyi aromát öntök rá,hogy teljesen ellepje a kukoricát.Legközelebb tintahalas aroma liquid-del fogok próbálkozni.Furcsa módon ilyen ízű kukoricát nemnagyon csinál egyik gyártó sem.A tárolást pedig hűtőben oldom meg.Amúgy igaza van Kuzminak,a kukorica ízesítésének csak a képzelet szab határt.
2013. 04. 17. 16:45
1. kemény kukorica: pár kiló a vödörbe, 1 kocka élesztő, 2 deci tej, víz, hogy ellepje egy arasznyival. Légmentesen lezárod. 3 nap múlva kimész, két marék a vízbe........ egy a horogra...... a márnák zabálják!!! a nagy márnáimat (3 és 4 kiló közöttiek) mind ezzel a módszerrel fogtam

2. konzervkukorica. Dunsztosüvegbe átöntöd, belenyomsz két cikk fokhagymát, kevés tejet. Lezárod. 3 nap múlva etethetsz, csalizhatsz vele. Minden békéshal kajálja!!!


Üdv
2013. 04. 17. 17:45
Köszi a válaszokat. Szerintetek érdemes azt megpróbálni, hogy veszek boleró port,azt össze keverem vízbe és abba áztatom a kukoricát? pl tutti fruttis boleróba.
2013. 04. 17. 18:59
egy próbát az is megérhet, de másfél liter vízben ázzon, mint ami rá van írva a tasakra :D
2013. 04. 17. 20:09
Hú... a boleróban szerintem annyi E van, hogy embernek sem adnám XD
2013. 04. 17. 21:15
oksa. Köszi :D :)
2013. 04. 19. 10:42
Nos nálunk lehet kapni (és nem a reklám miatt) tömény aromákat 1gr/kg adagolás. Abból a horgászok leginkább a banánt, tutti-fruttit és mézet viszik, tegnap tutti-fruttival (kukorica+csonti) fogtam 4 szép nagy pontyot :) Bár az etetőcuccba is azt tettem
2013. 04. 19. 10:43
Ja és a miénkbe természetazonos aroma van...
2013. 04. 26. 16:58
Sziasztok!
Én sokat kisérletezek ezen,és ami a legjobban bevált: konzervkukoricát beleöntöm egy befőttesüvegbe és tömény rumaroma(bármelyik boltban kapható)lezárom és pár napig állni hagyom.
Nagy részt a Balatonon pecázok(Match)egy szem a horogra és kezdödhet a peca.
Első márciusi pecám etetés nélkül hangsúlyozom etetés nélkül,négy és fél kiló keszeg és hat darab 2-3 kg körüli ponty(a gyengébbek kedvéért sporthorgász vagyok és minden hal visszakerül a vizbe)
2013. 04. 27. 20:29
egy doboz konzervkukoricahoz 2 evokanal mezet szoktam tenni miutan a meztol megszivja magat nagyon jo csemege a telepitett pontyok szamara ha megy a hal orankent akar a 15db is de fogtam mart vele 14,5kg tukrost is
2013. 04. 28. 07:52
Én úgy szoktam ízesíteni hogy mindig 2konzerv kukoricát beleöntök egy vödörbe a kukoricát felöntöm abba egy deci narancslé és egy evőkanál reszelt gyömbér! Egy 9órás horgászaton megfogtam vele vagy 16pontyot!Nekem bevált!Görbüljön
2013. 05. 06. 20:29
Egy doboz konzervkukorica,leöntöm a levét és bele öntök kettő kis flakonos vilmoskörte aromát. Görbüljön!!!
2014. 07. 01. 13:11
Ezt be kell rakni a hűtőbe?