Természetes vízen mivel csalizzak?
Egy szinte állóvizû csatornán horgászom kishalakra,kb 1,50-1,80 mély,hínáros,náddal szegélyezett,úgy 3-4 méter széles így elég gyorsan melegszik.Kárászfélék és elvétve néhány ponty található benne,törpeharcsákkal.Úszós szereléket használok spiccbottal,0,20-as elõkével,1,5-3 grammos úszóval,8-as 10-es horoggal amit próbálok a hínár "tetejére" vagy a nád tövébe tenni.Általában gyúrott kenyérrel csaliztam amit próbáltam fahéjjal,paprikával ízesíteni,de a nagyon finom kapásokon kívül elkerült a hal.Csontit és gilisztát is tûztem már a horogra és bár hamarabb rátaláltak a kapás nem volt erõteljesebb.Etetésre nem gondoltam a harcsák és a hínár miatt,de néhány kisebb kenyérgombócot beszórok az úszó köre.Estefelé jönnek a finom kapások úgy 20-30 centis eresztéken,nap közben szinte semmi.
Javaslat? :)
4 hozzászólás
Hozzászólások
Etetés nem árthat.
Amit én tennék:
ahol a legtöbb kapásod van, ott megpróbálnám az alját kikotorni valami célszerszámmal. Pl.: madzag rajta egy vasdarab amire szegek vannak hegesztve. Bedobod, majd alulról a hínáros dzsuvás cuccot partra húzod.
Ezt követően amikor már jó kopogós az alja, minden nap szépen megetetni főtt kukoricával, és kis méretű szemes dologgal. Pl. Köles, búza, NYÚLTÁP, A lényeg, hogy alulról az eleve kopogós részt mégjobban kifürödjék a halak. Ha ez megvan és rendszeres az etetés szerintem hamarosan odaszokhat a ponty, amúr, keszeg, kárász. Így már tudsz mondjuk fenekezni is.
Nekem ez a módszer vált be, csak ha ezt csinálod akkor óvatosan, mert ha többen rájönnek hogy kikotortad a helyet, akkor ráűlnek. A kikotrás után egy napig pihentesd, majd utánna etess rendszeresen, és odatalálnak a szebbek.
Szólj hozzá! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!