Erjesztett kukorica (büdös tengeri)

Hogy készítsem el recept eddig 2 csináltam 1 az elsõbe csak tejet raktam abból túró lett...XD a másodikban élszzõvel összekevetrem tejet + vizet de ebbõl is kb túró lett és nbem is nagyon büdös igaz nem voltak nagy melegek tartsam továbbra is kint és jó lesz a válaszokat elõre is köszönom..:)!!!

8 hozzászólás

Hozzászólások

2012. 05. 30. 15:21
én csak sima vízzel és két hét után, már orr facsaró.
2012. 05. 30. 15:51
Én is sima vízzel szoktam elég neki 3-4 nap és bőven lehet már érezni :) persze minnél tovább annál jobb :D
2012. 05. 30. 19
Kezdovok,

3-4 nap után még forróvíz és kefír hozzáadásával sem nyikkan meg a kukorica... minimum 1 hét tűző napra kirakva !


Tibor , ismét jó lenne egy közös peca !
2012. 05. 31. 11:16
zsia Zoli nekem sem lenne ellenemre.
2012. 05. 31. 19:32
hát pedig lehet érezni a szagát...:) esetleg annyival ki egészithettem volna hogy a stég elejére szoktam fel akasztani (9-10 órától 7-8 óráig éri a nap) és egy sötét barna vödörbe.
2012. 05. 31. 19:34
és ezt nem úgy értem a "lehet érezni"-t hogy 1 km-ről kiszagolom hanem vödör 1 méteres körzetében lehet érezni.
2012. 06. 01. 06:48
Évek óta eredményesen horgászok erjesztett csalival.
1.- Öt literes befőttes üvegbe háromnegyedig kukorica, tetejére egy marék árpa, felöntve vízzel, ha elpárolog pótolni - kb tíz nap a napon,letakarva plexi lappal, kész
2.- Az üveg ugyan az. Kukorica és vegyes mag keverék (borsó, csicseri borsó, kendermag, tigrismogyoró, búza - készen kapható), az erjesztés mint fent.
Az erjesztés lehet vajsavval (kb. 2-3 csepp - ritkán kapható), de akkor árnyékos helyen tartandó, pl. garázs.
Fontos!!!!!!!!!!!!!
Mindig alaposan át kell mosni az anyagokat!
Az erjedés során a leve opális, zavarodott lesz, de ha megbarnul halriasztó válik belőle.
Csak tiszta penész mentes anyagot használjunk.
Felhasználás:
A szemek tűzve, fűzve horogra
Kosárba etetésre, Én ledarálom, forgó késes mixer darálóval - jól kontrollálható a szemcse méret (hosszabb, rövidebb darálási idő) - ez alap massza mely tovább bővíthető a besűrítéssel.
Sűrítő anyagnak használok jó minőségű etető anyagokat, de a legjobb pontyra, amurra a sima boltban kapható kukorica liszt.
Ha nem kosárba kell, akkor legjobb szemesen etetni.
Miért fogós?
Mert a tavi halain nagy része telepített tógazdasági hal.
Ezeket különféle konzervgyári, magtári magmaradékokkal etetik, amit persze nagy mennyiségben tárolnak, ezért pár nap után erjedésnek indulnak, azaz ezen nőnek fel, ezt ismerik.
Nem véletlen, hogy un. bojlis, pelletes szűz tavon a hirdetett csoda csalik, melyek máshol már sztárok kudarcot vallanak.

Görbüljön!

PaliApó
2012. 06. 05. 13:11
én víz+kefír hozzáadásával készítem, kitéve a napra, lezárt kannában. felbontás után az élmény megfizethetetlen. (gondolok itt a szagokra.)
silverside horog mérete horgászvizek eldorádó tó horgász napijegy viszló harcsaporkolt horgászati szabályzat gázlóruha györgykeszeg hetijegy izsép amur horgaszat lejatszas bakancs mezohegyes pontyfogó válogatott nagyhalászi horgásztó szepetnekhorgásztó DrNatura csonti önetetõ bács-kiskun csobádi füzes horgásztavak zala megyében lajtai mutáns Fehér tok sülysáp