Kenyérgyurma

Tudtok valami jó kenyérgyurma "receptet" olyan vízre ahol az átlagmélység kb 1 méter és nagyon kevesen horgásznak.
keszegre meg kárászra kellene

16 hozzászólás

Hozzászólások

2012. 01. 30. 12:02
Egy szelet friss kenyér belseje kis víz , összegyúrva gombóccá pirospaprikával. A víz hozzáadásával tudod a paprikáskenyér horogállóságát szabályozni. Apró darabokat kicsípve a gombócból pici golyókká formálva húzhatod közvetlen a horogra . Olyan lesz mint a mostani puha pelletek csak nem ezrekbe hanem fillérekbe kerül.Nagyon jó csali keszegre vörösszárnyúra , dévérre.
2012. 01. 30. 15:39
Én is ezt a módszert ajánlanám, ez egy (tudtommal) régi kínai módszer és tényleg hatásos!
2012. 01. 30. 15:43
De ha te még sem erre a módszerre akarnál támaszkodni, itt van egy több részes írás a kenyeres horgászat fortélyairól: http://www.peca.hu/horgaszat/magazin/keveroedeny/kenyerezzuk_le_a_halakat_2/
Remélem segítettem!
2012. 01. 30. 18:18
nekem bevált a kenyér rózsa ,de igazi kenyérrózsákat csakis friss kenyérböl tudsz késziteni. szép keszegek,dévérek tudsz fogni de a pontyok sem fogják elkerülni. csak aktiv kell hogy legyél mert hamar lecsipegetik a kenyeret.
2012. 01. 30. 18:41
én gyerekkoromban csak, két szelet kenyér beléből vízzel gombócot gyúrtam, be a zsebbe, és szinte minden békés halat fogtam vele. legjobb könnyű úszós szerelékre, és frissből gyúrni, mert az ragacsosabb lesz, nehezebben csipkedik le. etetni meg a héjából és kukoricadarából gyúrtam 5-6 gombócot...olcsó volt...és mégis rengeteg halat fogtam...
2012. 01. 30. 18:55
0,5x0,5 cm es kenyer kockakat vagsz,es kiszaritod. a bodorkak nagyon szeretik.de ha kenyerrozsaval horgaszol azt csak friss kenyerbol lehet.a legjobb akkor ha a kenyer nem sul meg teljesen,nehezebben azik le a nyers kenyer.
2012. 01. 30. 19:15
hú ...a kenyérkocka is nagyon jó... mondjuk én nem szárítottam ki, hanem 1-2 naposból vagdostam és nejlonzacskóban tároltam annyit, hogy vagy 2 nap alatt elfogyott...
2012. 01. 30. 19:17
és a gyurmába lehet nyomatni esetleg egy kis vaníliás cukrot is...
2012. 01. 31. 16:01
köszi a válaszokat
2012. 01. 31. 23:40
Laci! a kockat ha nagyobb,es a viz tetejen usztatod a balinok is nagyra ertekelik.Tovabba nyari melegben,a nadasba dobva vizteton sok pontyos meglepetest is hozott mar.Szerintem elegge univerzalis csali. sose tudod mit fogsz vele.domi,jasz,balin,bodri,dever,ponty,karasz,marna,es utolso balatoni pecazasom alkalmaval egy 44 cm-es garda!!!!na ilyet sem fogtam meg azelott.
2012. 02. 01. 16:25
Én egy kevés füstölt sajtot is szoktam bele reszelni.. Nem olcsó, de a jó fogás érdekében mindent meg kell tenni!
2012. 02. 01. 19:43
esetleg víz helyett jó az erjesztett kukorica leve?
2012. 02. 01. 22:09
Nocsak! mennyi jo otlet jon itt elo!!Lajosnak lessz mibol valogatni!
2012. 02. 03. 13:14
hát lesz mit kipróbálnom tavasszal :)
2012. 02. 03. 15:04
Szerintem a paprikás kenyérbél a legjobb!
2012. 02. 03. 15:07
pirospaprikás