nekem inkább az éjszaka válik be a legjobban!!a csali fűzöttkukorica legyen !a meghorgászandó helyet jó erjesztett kukoricával ,kicsírázott búzával szord meg!!figyelj arra hogy min.100g ellensúly legyen a halnak de azis fontos hogy valami keményebb bottal horgássz az akadás miat!!
bármilyen növényi eredetű csalit felvesz, bár én bojlival fogtam eddig őket. Különösebben nem horgászok rájuk, akkor jönnek, ha pontyozok, de a fárasztásuk hatalmas élmény! Engem még elkerültek a nagyobb példányok, de ismerősöm a szolnoki holt Tiszán akasztott egy 23-asat.
általában mikor ilyen nagyon meleg van akor is de ha nem annyira akoor is én ilyen 2-3 óra közt szoktam fgoni öket.. és mikor naon meleg van akor potykák nem is jönek csak ezek amugy erjesztett kukorica az etető, és 1 max2 szem füzött kukorica a csali.
Szia!
van 1 jó kis módszer, amit 1 ismerős a körösi holtágakon amurra használt: fenekező módszerrel, pecázzál, és a súlytól a horog kb 20-30 cm-e legyen a csali a lényege az egésznek, mert az csak 1 sima nádlevél, nádszál. minél zsengébb annál jobb, de a horgon azért maradjon meg. nem 1 nagy darab, gondolom olyan 5-10 cm-es levéldarab jó, amit ráfűzöl a horogra. sztem a horgod 4-6 legyen. jah, és a horog alá közvetlen tegyél 1 hungarocell pufit, hogy megemelje a csalit, ez fontos! Még az is fontos, hogy ezt az egész cuccot 1 nádas tövébe aljába kell eljuttatnod. Etetni sztem sima kukoricával etess. még 1 dolog: ha közel vagy az etetés helyéhez fontos a csend, a nyugalom, mert az amurok nagyon könnyen elijednek. Sok sikert, görbüljön :)
Én este fogtam az eddigieket. Nádfal közelében kukoricával. Hallottam olyat is,hogy nád gyökerével csaliztak és bevált. A szemes kukoricát lehet lucerna lisztel együtt dobni. Az Amurok vegák, szerintem fokozza az étvágyukat és a boltokban kapható "Amur special" et.anyagok is tartalmaznak ilyen lisztet.
23 hozzászólás
Hozzászólások
van 1 jó kis módszer, amit 1 ismerős a körösi holtágakon amurra használt: fenekező módszerrel, pecázzál, és a súlytól a horog kb 20-30 cm-e legyen a csali a lényege az egésznek, mert az csak 1 sima nádlevél, nádszál. minél zsengébb annál jobb, de a horgon azért maradjon meg. nem 1 nagy darab, gondolom olyan 5-10 cm-es levéldarab jó, amit ráfűzöl a horogra. sztem a horgod 4-6 legyen. jah, és a horog alá közvetlen tegyél 1 hungarocell pufit, hogy megemelje a csalit, ez fontos! Még az is fontos, hogy ezt az egész cuccot 1 nádas tövébe aljába kell eljuttatnod. Etetni sztem sima kukoricával etess. még 1 dolog: ha közel vagy az etetés helyéhez fontos a csend, a nyugalom, mert az amurok nagyon könnyen elijednek. Sok sikert, görbüljön :)
Szólj hozzá! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!