Keresés:
Horgász.hu
Keresés a blogokban:

Korábbi bejegyzések:
Klikkelj egy bejegyzésre az olvasáshoz!

Itt találsz segítséget a blog használatához.
 

2011. 04. 23. Erjesztett kukorica recept


Olyan helyen szeretném használni ahol nem lehet etetni.

Kérlek írjátok meg mi a legjobb erjesztett kukorica recept 1 kg-ra. Csak ugye ahova járok horgászni ott nem lehet éjszaka is horgászni és etetni se lehet. Tehát nagyon tutinak kéne lennie a receptnek-meg ha jobb csalit tudtok (ne bojli meg pellet) azt is írjátok meg mert ebbe a tóba rengeteg amur van!
 

28 hozzászólás
2011. 04. 25. 20:52.0
icebang Üdv! 1 másfél literes palackot tele rax főtt kukoricával és abba minden féle büdös hülyeséget rax (dobsz bele 1 sárgát ilyesmi...) azt állva hagyod ameddig kell (1 hét elég de nekem van 1 éves is :D:D ) az elégé büdös ha nincs jó gyomrod akkor kidobod a taccsot! JÓL ZÁRD MINDIG BE :D:D Remélem segítettem

Üdv
2011. 04. 26. 07:06.0
tóth lászló kösz
2011. 04. 26. 17:57.0
EGOn EGOn adatlapja Azért mi nem így csináljuk...

A kukoricát (és a mi esetünkben búzát is) Megmossuk, majd tiszta langyos vízzel felengedjük egy jól záródó vödörben. Ezután hozzáadunk némi cukrot (elég egy kanálnyi is, hogy az erjesztő baciknak legyen induló kaja), aztán meg ízlés szerint egy élőflórás kefírt, egy sörélesztőtablettát, vagy akár egy sz*r minőségű dobozos sört. Mindtől más lesz kicsit az íze-illata, de ki kell próbálni melyiket szereti arrafelé a hal. Ezután ráteszed a tetejét és állni hagyod kb egy-két hétig meleg, de nem napsütéses helyen. A napsütéstől felgyorsul ugyan az erjedés, de a tetjét sokkal könnyebben ledobja és akkor aztán ember legyen a talpán, aki kibírja a szagát!
Mi kétharmadig töltjük a vödröt maggal és úgy adjuk hozzá a többit, ezzel el vagyunk egy darabig. Ha többet csinálsz, el is áll pár hétig, de egyre erősebb lesz a szaga.
A végeredmény egy általában kissé kemény, tehát horogra leginkább cérnára, felfűzve rakható, de igen hatékony. A búza meg szokot puhulni, hogy horogravaló legyen, és az is működik, de azt mégis inkább az etetésre szórjuk. Ha megfőzöd előtte kuktában, akkor is megerjed, csak a kefírt (sört) ne forrón tedd rá, mert akkor vége az erjesztőknek!

Hát ennyi...
Sok szerencsét!
2011. 04. 27. 21:38.0
Adrián Adrián adatlapja Szia!
Én azért ennyire nem vagyok brutális, szerintem csak 1-2 napig elég erjeszteni a takarmányt vízben minden segédanyag nélkül, bár én napra is simán kiteszem. Utána riasztó már a hatása.
2011. 04. 28. 06:16.0
tóth lászló köszönöm-csak kb hány napot kell hagyni erjedni ha 1 kg-mot csinálok
2011. 04. 28. 17:37.0
adam13 tejet kell bele és erjegen
de vigyázni kell mert penészedik ha lvegőt kap

2011. 04. 29. 17:44.0
takacs robert takacs robert adatlapja Miert is kell erjeszteni az etetoanyanak szant szemes takarmanyt?tobb halat riaszt el, mint amennyit odacsal!!!ennyi marhasag amit osszeirkaltok!!!
2011. 04. 29. 21:09.0
Adrián Adrián adatlapja Nem feltétlen riasztja. A ponty szereti az enyhén savanykás kukoricát. Van értelme, többször meghozta márt a kapást, mert sokkal intenzívebb az illata. De! Nem szabad túlerjeszteni, mert az márt tényleg riasztó.
Azt, hogy hány nap kell neki nehéz megmondani, de 1kg-nál az erjedés megindulása után kb 2nap. Tejet meg ilyen maszatokat ne önts rá, teljesen felesleges, mert magától is beindul, és az márt lehet hogy riasztó lenne, mert hát a romlott tej nem parfüm illatú.:-)
2011. 04. 30. 00:03.0
takacs robert takacs robert adatlapja Adrian!
lehet hogy igy van ahogy irod,de azert probald meg ugy hogy nem savanyu.lehet hogy megegyszer annyit fogsz vele. Amurra meg legjobb a csiraztatott buza.semmifele savanyitott sz.. nem jobb az biztos.de ha mar valaki anyira amurt akar fogni,fiatal gyekeny kozepet ki kell huzni,es a feher,puha reszet kell hasznalni csainak,feldarabolva osszekeverve kukorica daraval ettni is kituno.
2011. 04. 30. 15:15.0
EGOn EGOn adatlapja Úgy sejtem az üvegekben vásárolható Scopex aromák egyik legfontosabb összetevője a tejsav, ami természetes és nem túl erős ízű savanyodással létrejött anyag. Ha az működik (tapasztaltuk) akkor egyéb természetes erjesztési formáknak is be kell válnia (ezt is tapasztaltuk). Mellesleg elgondolkoztató, honnan is szerezték a gyártók az ötletet a Scopex aroma létrehozásához?

Az erjesztett kukorica szerintem azért lehet fogós, mert a horgászok eddig is sok ilyesféle dolgot bedobáltak és a kilószámra beszórt szemek nem fogynak el azonnal a fenéken. Márpedig ott, természetes úton, előbb-utóbb megerjednek. Emellett egyes halnevelőkben is etetik a halakkal az áztatott gabonát, amely esetenként megerjed már beszórás előtt. Hogy ez mennyire riasztó, azt nem igazán tudom, viszont ha mi a csónakos helyünkön abbahagytuk az etetést ezzel az erjesztett kukóval, egy-két héten belül megfeleződött a kapásunk. Valami csalógató hatása tehát biztosan van.
Észrevételeink szerint az amur inkább a söröset kedveli, míg a kefíres a pontyokra van inkább hatással.
Az viszont tény, hogy árnyékos helyen erjesztve két hét után már valóban "pofánverős" szaga van, de ez nem volt gond a vízben.
2011. 05. 03. 21:15.0
EGOn EGOn adatlapja Na igen!
Azt a módszert ahogyan mostanában én csinálom, el sem mondtam... mert nem mindenki tudja lemásolni.
Veszek a házitúró készítésekor visszamarat savóból nagyjából mindet és beleteszem napokra ázni a főtt kukoricát. Adott a baktériumkultúra, adott a vivőanyag és a kukorica is horogra tűzhető lesz a végén, viszont nem áll el sokáig, max egy hétig.

Akinek meg nincs liteszámra tejsavója, annak marad az erjesztős módszer kefírrel, savanyú (vagy nem) tejjel, joghurttal, sörrel, szelet kenyérrel vagy bármilyen cuccal, ami megerjed. Mellesleg a kovászos uborka is tejsavas erjsztéssel készül...
2011. 05. 03. 21:44.0
Adrián Adrián adatlapja Szia Róbert!
Sokszor én is sima kukoricát használok, mert ha előző nap este eszembe jut hogy másnap akad egy kis szabadidőm, akkor csak bedobom vízbe, és mire másnap használnám márt egész szépen felpúhulnak a szemek az eredeti állapothoz képest. Csak ha van időm előkészülni akkor csinálok egy adag savanyút, és egyik botra azt teszek. Aztán amelyik jobb azt használom.
A gyékény közepét én is halottam amúrra, az tényleg nagyon jó, és még a lucernával való csalizást halottam.
Egon természetes erjedésről írt magyarázata is valóban helytálló lehet nagy valószínűséggel, én is erre tudok gondolni.
Talán a halnak is jobban tetszik, biztonságosabbnak találja, mert olyat márt evett.
2011. 05. 03. 21:50.0
Adrián Adrián adatlapja Amúgy próbáljatok ki nyugodtan elvont ötleteket is még ha őrültnek hangzik is, mert lehet hogy az lesz a nyerő.
Pl: A haldorádó kihozta a magyar betyár nevű pelletet, meg kolbászosat, és szépen fogják vele a pontyokat. Hát hol a francba látott az a szegény potyka fűszeres magyar kaját?
Idén én két új saját ízt próbálok ki: kukorica amit tejesen el akartam rakni erjedni kezdett, így egy évig állt az udvaron, de mivel lezárt üvegben kellemesen savanykás egy alapos mosás után. Így lesz belőle savanyú kukorica, na meg ízesítve kakaóval és még egy amit cukros vízbe raktam. Ha valamelyik bejön majd megírom.
2011. 05. 04. 21:29.0
takacs robert takacs robert adatlapja Ezelott kb husz huszonket eve egyszer egy tsz tag beszort a drava egy szakaszan egy fel potkocsira valo savanyu silotakarmanyt.az elso ket harom nap rengeteg devert,marnat fogtunk azon a szakaszon,es alatta vagy harom negyszaz meter hosszan,de utana hosszu ideig egy kapas sem volt,ugy elmenekultek a halak onnan.lehet hogy ideig oraig jo savanyu eteto anyag,de hosszu tavon szerintem inkabb riasztolag hat.en erre az esetre alapoztam a korabbi hozzaszolasomat is.lehetnek eltero tapasztalatok is,de szerintem az edes kaja jobb mint a savanyu.az meg soha nem riasztotta el a halakat.
2011. 05. 05. 20:19.0
Bugyik Pál Bugyik Pál adatlapja 1 kg száraz kukorica tetejére egy marék árpa (sörárpa az igazi), bőven leöntve vízzel, letakarni, napos helyre rakni.
Büdös lesz, addig jó amíg nem barnul meg a leve.
Csemege kukoricával, főtt búzával keverve, majd ledarálva, kukorica liszttel beállítva kosárba is kiváló.

PaliApó
2011. 06. 16. 22:41.0
anubis anubis adatlapja hát srácok én már három vagy négy hete erjesztek a napon kukoricát, van benne tej, kenyér meg kukorica, annak egyáltalán nincs büdös szaga. enyhe savanyú szaga van csak....
2011. 07. 14. 13:50.0
Adrián Szia Adrián!Én ugyan így gondolkodtam mint te!Szerintem beváló csali és nem riaszt el semmiféle halat.. Én fogtam már harcsát is ilyen kukoricával de keszeget pontyot amurt is erre szinte minden jön!
2011. 07. 14. 14:19.0
Tibke Tibke adatlapja Fene tudja!
Én jártam úgy, hogy a boltban vett vaníliás kukoricával nem fogtam semmit, ezért elraktam, és megfeledkeztem róla. Mire újra megtaláltam már erjedt a saját levében, és fogósabbnak bizonyult, mint előtte. De ez csak egy tapasztalat a sok közül! :))
2011. 07. 15. 16:08.0
EGOn EGOn adatlapja Vize is válogatja és persze nem elárasztani kell a horgászvizet a savanyú cuccal, hanem megízesíteni. A dömping valóban csak ideig-óráig jó bármilyen etetőanyagból, csaliból.

Anubisnak üzenem, hogy a szagosodás attól is függ mennyire tartalmas a lé. A sűrűbb levek erjedése lehet szagosabb, a hígabbakké, csak savanykás is, de a végeredmény szempontjából mindegy! Az erjedés így is úgy is lezajlik. Nem baj ha nem büdös, a savanyú éppen olyan jó lehet!

Próba Cseresznye!
2011. 07. 15. 18:43.0
Laci0530 Laci0530 adatlapja Szerintem azért fogós az erjesztett kukorica, mert gyakorlatilag megfo...atja a halakat. A kukoricán nevelkedett pontyok, amúrok gyakorlatilag nem tudnak ellenállni neki, és a hasmenésük folytán ürül is a gyomruk, ami folyamatos zabálásra készteti őket. Ha olyan helyen horgászok, ahová gyakran járok én inkább csak egy-két napig áztatom a kukoricát, hűvösön, nem hagyom, hogy megerjedjen, majd eztán addig főzöm, amíg szét nem csattannak. Próbáljátok ki, a fogás garantált.
megjegyzés: erjeszteni inkább csalinak szánt csemegekukoricát szoktam néha, amit egy kis kerítésszaggató pálinkával tartósítok. Ezt is inkább csak azért, mert amúgy is megromlana, vagy bedobálnám a vízbe, és ehelyett mered egy kis csali, amit akár még egy fél év múlva is felhasználhatok, ha esetleg elfogyna v. nem vennék kukoricát. (szerintem fogós)
2011. 08. 23. 13:57.0
Horgász11 Horgász11 adatlapja Sziasztok erjesztett kukoricához jó a vaj is?
2011. 10. 10. 17:05.0
Hornet Hornet adatlapja Szia!
Persze, hogy jó!
Egy szál füstölt kolbásszal és 2-3 szelet kenyérrel.....:)
2012. 07. 10. 21:51.0
Nagy Gergõ Nagy Gergõ adatlapja Sziasztok
Én aszt csinálom hogy van 2db 300L es hordóm tele főzött kukoricával az egyikbe már 1 éve áll semmi baja tökéletesen kap rá a hal arra kell vigyázni hogy a víz ellepje bőven az én receptem:
saját magam főzött kukorica bele a hordóba rá a hideg víz várok vele 5-6 órát hogy teljesen kihűljön és bele kb.: 2L kefir, 1L sör, 1L tej és 1 kiló kenyér 300L-hez eszt jó alaposna összekeverjük és ennyi a többi már nem rajtunk múlik nekem ez holtágon,folyón,tóban mindenhol bejön az amur ponty nem bír ellenállni de folyón már harcsa is jött rá :D
2012. 08. 15. 15:47.0
szabi szabi adatlapja szia anubis!!
Ha megengeded adnék neked egy tanácsot .
Probálj meg egy ki élesztőt tennii bele.!
és egyépként a vödörbe amibe teted van teteje mert ha igen ved le és tegyél rá egy átlácó zacskót!!:)
ez az én tanácsom>´
2013. 07. 04. 21:27.0
Kartal Kartal adatlapja Végy 4,5-5 kg kukoricát, és süsd aranybarnára a sütőben, takaréklángon. Tedd át egy nagy edénybe, és önts rá 17 liter vizet. Tegyél hozzá nyolc kúp mexikói barnacukrot (ha épp nincs kéznél, akkor fél kiló »hazai« barnacukor is megteszi) és öt rúd fahéjat. Ízlés szerint szórjál hozzá citrom- és narancshéjat, majd hagyd erjedni – hideg helyen 8-9, melegben 4-5 napig. Aztán szűrd le az egészet, és fogyaszd egészséggel!” Ez a kukoricasör készítésének amatőr receptje.

Nem ismerős? ;)
2013. 07. 11. 14:07.0
Ferkó56 Üdv!
Szerintetek az baj, ha már kezd megfeketedni?
2013. 07. 11. 15:12.0
tarzan tarzan adatlapja Hát biztos, hogy nem jó... A szemek feketednek vagy csak penészedik a felszíne? Fontos, hogy a magokat mindig ellepje a lé. Próbáld meg leszedni a tetejét és várj pár napot, hogy mi történik. Nekem télen túrószerűen összeugrott, abból nem volt gond, de a befekedetésbe "belehalt".
2013. 07. 11. 16:03.0
Ferkó56 Köszi!
Szólj hozzá!
A hozzászóláshoz regisztrálnod illetve be kell jelentkezdned.

 

Címkék:

 QUANTUM Wobblerszabadító   körös horgász egyesület   balatoni engedélyárak   magna marina   horgászat harcsára   TOP MIX Aszalt szilvás   sz.sz. b. megyei 1   mámai gyovai holtágak   adószám   előke zsinór   tengerihalak fajtái   horgász hetijegy fűzvölgyi csatorna   elsőfékes   bokahorgászto   jancsi keszeg   szén   dunai horgászat szentendrén   horgászfelszerelés   tiszta viziek   versenyúszók   csuka paprikasan   zala delta   élményfürdõ   pelet 

Vissza a főoldalra - Impresszum - Adatvédelem - Copyright - Kapcsolat - Média ajánlat - Hibabejelentés - Honlap térkép