Finomszerelék.
Sziasztok!
Idén kezdtem el teleszkópos bottal fenekezni. Ez kezdésnek és tanulásnak jó. De szeretnék fejlõdni. Azt mondják az igazi horgászás a finom szerelékkel kezdõdik. Ehhez szeretnék tanácsot kérni, hogy tanulásként milyen felszereléssel kezdjek.
Elõre is köszönöm a segítségeteket.
10 hozzászólás
Hozzászólások
Adok egy tippet,ami nekem is bevált.Nem olcsó dolog,de jó.
Bot:SHIMANO Alivo BX Medium Feeder;
Orsó:SHIMANO Exage 3000SRB;
Damil:SPRO Carp Maxx,Extra Strong 22-es,szakítószilárdsága 7.1 kg!
Tört gubancgátló cső,feederkosár,állóvízre bármilyen alakú,10-30 g-os,folyóvízre tégla alakú,40-60 g-os;
Forgókapocs;
Előke:SPRO Vision 0.16 mm,szakítószilárdság 5.84 kg.
Horog:Hayabusa 10-es horog.
Én ezt állóvízen használom,sikerrel,és a nagy pontyokat(5-7 kg)is kibírja a damil.
én is akarok venni egy feeder botot azt szeretném tudni melyik a puhább, a medium vagy a heavy. elöre is köszi a választ.
Görbüljön!
Nekem medium van.
Próbáld ki ugy összeállitani boztos jól fog müködni.De ha nem akadós helyen horgászol akkor minek a 35-os zsinor???és a fonott előke??
Maconkán még nem horgásztam de már sok bojlis versenyt megnéztam róla a tv-ben és azt kell mondanom hogy a bojlisok is 25-27-30-as damillal pecálnak.
Ha 35-ös a főzyinorod akkor elég csak a horogelőkét megkötnöd fonotból aminek a hossza 15-25cmközt legyen.
(én 15-20cm használok)A horgot és a forgókapscot is sima paloma csomóval kell megkötni mert fonott damilnál az a leg megbyzhatóbb kötés.
Köszönöm szépen, a tanácsot,és akkor úgy készitem el a botom! Üdvözletem András
Van Den Eynde halibut pellet 20mm-es azt szeretném tőletek megkérdezni, hogy lehet átfúrni, mert nekem maximum 5-ből kettő ha sikerül mert mind szétreped! Ma már vettem 1mm-es fúrót, de sajnos azzal elreped! Kérlek benneteket, írjátok meg, hogy lehet kifúrni, hogy ne repedjen szét, de még van egy másik gondom is, azt mondták a boltban ha nem bírom kifúrni vegyek hozzá szilikon karikát! Kérlek benneteket aki tud segítsen nekem! Előre is köszönöm a segítséget! Üdvözlettel András
Szólj hozzá! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!